Jump to content

Hilleberg Nallo til vinterfjellet


Andreas

Recommended Posts

Noen som har erfaring med bruk av dette teltet om vinteren?

Vurderer en tur på fjellet i julen. Siden teltet ikke er et vintertelt

tenkte jeg at jeg legger opp til tur i et området hvor jeg kan trekke ned i LITT bjørkeskog for telting. (Vestre-slidre.)

Går dette greit om jeg bruker snøplugger, ski, staver og graver meg litt ned eller er dette en dum plan?

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Guest Anonymous

Vintertelt er selvfølgelig å anbefale vinterstid, men å telte med et "simplere" telt er svært sjelden noe problem. Synes folk her inne tidvis kan være vel opptatt av utstyr fremfor turglede med det utstyret de har.

Link to comment
Share on other sites

Nallo funker nok utmerket også om vinteren. Jeg synes det fungerer greit i vinden og det er et svært lett telt å sette opp. Kun 9 bardun- og dukfester gjør det enkelt å sette opp på snøen. Selv om ikke teltet har stormmatter står det nok, iallfall i skogen i Vestre Slidre!

Link to comment
Share on other sites

Skog og skog fru Blom, men litt trær er det jo enkelte steder!

Er det noen som har noen triks i ermet om det skulle blåse skikkelig opp?

- Bruker staver og ski som snøanker

- Grave snøpluggene godt ned

- Levegg

- Grave en liten grop til teltet

- "Begrave" litt av duken

????? Flere triks ?????

Link to comment
Share on other sites

Du kan bruke en snøanker ("deadman") som settes fast nede i snøen i vindretningen før teltet. Man fester så de nærmeste barduner på den siden av teltet til snøankeret.

En deadman er nok sikrere enn snøplugger, ski og staver - men man må selvfølgelig sette den riktig.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous
Vintertelt er selvfølgelig å anbefale vinterstid, men å telte med et "simplere" telt er svært sjelden noe problem. Synes folk her inne tidvis kan være vel opptatt av utstyr fremfor turglede med det utstyret de har.

Du er nok inne på noe her. Merker selv at det er enkelt å bli fascinert av alle mulige fancy og avanserte gadgets og greier.

Likevel er det enkelte deler av utstyret man bør være mer kritisk til... eksempelvis telt...

Om man skal bruke det på fjellet vinterstid kan det fort bli kritisk dersom teltet blåser i stykker/bort.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Ta med spade!

Lag en bra levegg... Om den er bra nok så fungerer de fleste telt som man får kjøpt i butikken. Bortsett fra enkelte svært rimelige telt. Og om du ser deg litt omkring når du setter opp teltet, er det kanskje noen naturlig lagde levegger der! Vinden lager fine former i snøen som med kun litt spaing blir bra levegger! Og på den måten vet du at veggen har allerede blitt utsatt for godt med vind, naturlig testet! :)

I tillegg til levegg så kan du lage en mini-mur/kant som går rundt teltet. Ca 10 til 20 cm fra der duken går ned mot bakken. Og ca 20 til 30 cm høy. Dette vil fungere på den måten at den lille snø-veggen presser vinden opp på selve telt-duken. Slik at vinden blåser over teltet. Istedenfor at vinden tar tak i kanten/enden av duken. Da slipper du kald vind som lurer seg opp og under duken! Og du oppnår maksimal ventilasjon, noe man ikke gjør med telt med stormmatter. Anbefaler at snøen her burde pakkes litt sammen, slik at vind ikke får den til å falle sammen

Så om du gidder lage levegg og kanten rundt teltet. Så sparer man endel penger! Og du slipper vekta av stormmattene :!:

Ellers så må jeg bare nevne hvor genialt det er med et enkelt telt, uten "bunn-duk" om vinteren! Da kan man grave seg ned alt etter hva man orker, og kun bruke teltet som slags inngang. Og graver man seg ned og ut litt til sidene. Får du plutselig plass til 6 stk, i et 2-mannstelt som veier 1.3 :( Blir som en kombinasjon av snøhule og telt. Men en fordel at det tar mindre tid til graving, og det blir varmere enn om man kun brukte teltet.

Link to comment
Share on other sites

Ellers så må jeg bare nevne hvor genialt det er med et enkelt telt, uten "bunn-duk" om vinteren! Da kan man grave seg ned alt etter hva man orker, og kun bruke teltet som slags inngang. Og graver man seg ned og ut litt til sidene. Får du plutselig plass til 6 stk, i et 2-mannstelt som veier 1.3 :wink: Blir som en kombinasjon av snøhule og telt. Men en fordel at det tar mindre tid til graving, og det blir varmere enn om man kun brukte teltet.

Høres interresant ut, men hvordan blir det etter en natt med snøføyke? Har opplevd noen ganger at alt som ligger i ytterteltet er dekket med et lag med snø, mens det er rimelig snøfritt i innerteltet.

Link to comment
Share on other sites

Lag en bra levegg... Om den er bra nok så fungerer de fleste telt som man får kjøpt i butikken. Bortsett fra enkelte svært rimelige telt. Og om du ser deg litt omkring når du setter opp teltet, er det kanskje noen naturlig lagde levegger der! Vinden lager fine former i snøen som med kun litt spaing blir bra levegger! Og på den måten vet du at veggen har allerede blitt utsatt for godt med vind, naturlig testet! :wink:

Jeg må melde min uenighet. Hvis man noen ganger skal stille krav til kvalitet og holdbaret til fjellutstyret så må det være til telt til bruk vinterstid. Jeg har hatt 2 netter i telt denne julen. Mens jeg lette etter teltplass, blåste det opp så mye at jeg hadde problemer med å holde meg oppreist. Må si jeg var svært glad både for stormmatter og kvaliteten på vinterteltet mitt. Hadde nok ikke likt meg i et hvilket som helst telt man får kjøpt i butikken. (Neste dag var det vindstille men snøen var blåst bort :!: )

Jeg har også opplevd snølag på alt i ytterteltet. Sikkert litt kult å sove i snøføyken så lenge soveposen duger. :) Man slipper kanskje fuktigheten ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy