Gå til innhold
  • Bli medlem

Vandring i Narvikfjella


Anbefalte innlegg

Jeg og bikkja tenkte å gå en solo tur i Narvikfjella på slutten av Mai noen dager/uker. Er det noen som har erfaringer om hvordan fjellet er i Mai/juni? Ski, ha med truger eller uten truger? Tenkte å stikke innom DNT Gauteslihytta ved grensa som en av målene. Takk for alle kommende svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har gått i området såpass sent som månedsskiftet mai / juni. Over ca. 500-600 m var det glimrende skiføre med myk, fuktig og grovkornet "påskesnø". Smørefritt satt tildels som spiker i motbakkene. Kanskje du kan spørre på DNTs facebookside om føre litt nærmere turen, forhold og snømengder varierer en del fra år til år. 

I dalene og under ca. 500m var det preget av råtten snø og barflekker, slik at vi ofte måtte av og på med skia. Mellom annet var anleggsveien mellom Hunndalshytta og Katterat sporadisk snølagt. Pulk kan altså bli utfordrende i noen områder, men hyttenettet er kjempebra så kanskje du kan gå med halvtung sekk (det gjorde vi). Forvent åpne elver i lave områder, høyere oppe var vanna helt islagt. Området mellom skoaddejavri, Gautelis og Caihnavaggi hadde mye godt skiføre, her er du tildels oppe i ca. 1000 moh. 

Om du trives med vårføre og skiftende forhold mellom høydene, kan det være at du blir både solbrent og storfornøyd. Lyst hele døgnet, og fastere føre på natta / morgenen. Bikkja kommer til å storkose seg! Vi kunne gå mye i korterma, og så ikke hverken et menneske eller en regndråpe på 6 dager. Dette var min første "ordentlige" skitur over mer enn 2-3 dager og har for alltid satt standarden for forventningene til andre turer ;-) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.