Jump to content

Vandring i Narvikfjella


Markus og Mira

Recommended Posts

Jeg og bikkja tenkte å gå en solo tur i Narvikfjella på slutten av Mai noen dager/uker. Er det noen som har erfaringer om hvordan fjellet er i Mai/juni? Ski, ha med truger eller uten truger? Tenkte å stikke innom DNT Gauteslihytta ved grensa som en av målene. Takk for alle kommende svar!

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har gått i området såpass sent som månedsskiftet mai / juni. Over ca. 500-600 m var det glimrende skiføre med myk, fuktig og grovkornet "påskesnø". Smørefritt satt tildels som spiker i motbakkene. Kanskje du kan spørre på DNTs facebookside om føre litt nærmere turen, forhold og snømengder varierer en del fra år til år. 

I dalene og under ca. 500m var det preget av råtten snø og barflekker, slik at vi ofte måtte av og på med skia. Mellom annet var anleggsveien mellom Hunndalshytta og Katterat sporadisk snølagt. Pulk kan altså bli utfordrende i noen områder, men hyttenettet er kjempebra så kanskje du kan gå med halvtung sekk (det gjorde vi). Forvent åpne elver i lave områder, høyere oppe var vanna helt islagt. Området mellom skoaddejavri, Gautelis og Caihnavaggi hadde mye godt skiføre, her er du tildels oppe i ca. 1000 moh. 

Om du trives med vårføre og skiftende forhold mellom høydene, kan det være at du blir både solbrent og storfornøyd. Lyst hele døgnet, og fastere føre på natta / morgenen. Bikkja kommer til å storkose seg! Vi kunne gå mye i korterma, og så ikke hverken et menneske eller en regndråpe på 6 dager. Dette var min første "ordentlige" skitur over mer enn 2-3 dager og har for alltid satt standarden for forventningene til andre turer ;-) 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy