Gå til innhold
  • Bli medlem

Turtips Rogaland-(Vest) Agder;)


Albatross

Anbefalte innlegg

Hei. Et av vårens store høydepunkt med telttur  sammen med ungdommen nærmer seg.  Og som vanlig så letes det med lupe for å finne turen som gir mestring og garanti for gjentakelse. Vi leter etter en tur på maks 1,5 timers gange, helst der vi kan nyte fjell og skog uten å treffe på naboen. Siden vi har med to hunder, der den ene er noe verbal av seg mot sau og kyr så prøver vi å finne et område som ikke brukes som beite for husdyr. ( og det er jammen meg ikke lett her på sør-vestlandet 😂). Alle tips mottas med takk;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så snart snøen er for det meste vekk i heia, vil det være sauer på beite - og båndtvang.  (For noen år siden tok løshunder livet av 13 sauer opp i heia. )

 

Det vil være mulig å dra på telt-tur flere plasser, men på de mest tilgjengelige vil det være folk - og andre hunder - i tillegg til sauene. Nesten alle plasse vil det være en drøy bakke opp først, Det er bare å finne en fjellside og begynne å gå, etter å ha kommet vekk fra veien, vil du stor sett være alene - om du holder deg vekk fra de merkede stiene.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

👍Båndtvang er selvsagt. Hundene slippes aldri løs og de jager heller ikke. Men vi har noen dårlige erfaringer  i møte med beskyttende kyr/sauer som har med seg kalv og lam. Så spørsmålet var bare om noen visste om en plass der vi kan gå uten å uroe husdyra;) Ellers så lar vi bare bikkjene være hjemme. Tur blir det uansett;) 
Bratte bakker er vi ikke redde for så vi finner oss nok en plass. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye dyr mange steder.. jeg kan dog ikke huske å ha sett dyr ved sikvalandskula/skårlandskula? Skal være mulig å telte ved vann der? Ikke så langt å gå avhengig av hvor man starter men er jo mulig å gå rundtur (men da utenfor merket sti)?

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.