Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Rogaland. Turforslag med teltplass nær parkering.


Anbefalte innlegg

Vi tenkte å komme oss ut i naturen neste helg. Utstyr er på plass, men pga av en senebetennelse i skulderen kan ikke sekken dras med så langt. I jungelen av informasjon og i mangel på mye erfaringer så spør vi her. Er det noen som har tips til fine turområder i Rogaland der vi kan ta oss en rundtur/lett topptur på et par timer og så slå opp teltet  på en fredelig og fin plass 100-200 meter i fra bilen  ?  Nå i disse koronatider da vi alle kjenner at naturen er den beste plassen å være hadde det vært fint å finne en plass der vi ikke nødvendigvis treffer på naboen:)

Alle tips mottas med takk:) 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er jo en del plasser å velge blant. Noen oppfyll alle ønskene, andre  bare noen.

Langs Gansfjorden på vei mot Dale er det en plass som heter Holmavika. Rett over veien og inn i skogen er det plass til telt og hengekøye. Du har Dalsnuten og Øvre Eikenuten rett bak med merket sti opp.

Fra Dale er det mulig å gå opp til Dalevannet, og det er plass til telt på andre siden av demningen. Lifjellet et stykke videre på merket sti.

I nordre enden av Tengesdalsvannet - på vei mot Høle, er det plass til telt, og Dyrafjellet er rett opp - merket sti.

Ved Taksdalsvannet (mellom Ålgård og Undheim) er det flott plass til telt. Litt avstand fra parkeringsplassen i Sælandsskogen. Blåfjell-rundtur, med merket sti.

Den vanligste startplassen for teltlivet er Røssdalen inn av øvre Espedal i Fossan. Her er det mulig å fyre bål på merket plass, og det er "dass" tilgjengelig. Ingen fjell direkte ut fra "Parken#, men en tur videre innover dalen går greit.  Det er noen meter å gå på god driftevei fra parkeringsplassen.

Madland er også en plass hvor det er mulig å slå opp telt, og få en topptur, men der er det litt avstand fra bilen til en teltpalass. (Flere steder)

Det finnes flere plasser....

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar begge to;)                       Fjell-vandring.net brukes hyppig her hos oss. Mye god info der.  Mulig vi sjekker ut Madland. Røssdalen skal garantert bli besøkt en gang, men ryktene sier at for tiden er det myyyye folk der, og da forsvinner litt av sjarmen med hele naturopplevelsen for oss. 
 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva med sørover i Rogaland? Dalane området? Mange turer som ikke er traffikerte, og hvor man gå 5 minutter på stien, for så å gå 5 minutter av stien og ha en flott natur og privat teltplass. 
 

Gursligruvene - Gjegningshei - Gullbergknuten, god rundtur og hvis du går fra Øvre Myssa er det lite traffikk og fin å slå opp telt langs bekken der.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.