Jump to content

Sovepose og temperatur


Recommended Posts

Hei!

Har så fryktelig lyst på ein Sierra Designs Backcountry Bed type sovepose, men finn ikkje dei i Noreg.
Eg er ein "aktiv" person om natta i jakta etter ei god stilling. Søv 80% av natta på sida, vekslar mellom høgre og venstre side. Når eg skal bytte side syns eg det er kronglete i ein tradisjonell sovepose, derav syns eg denne backcountry bed virkar genial. Romslig, litt som ei vanleg dyne, og ein kan feste liggeunderlaget i ei lomme under "soveposen". 

Kom over Sierra pose på finn; denne her https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=120119232

Komfor temp til 4*

Limit er -1*

Reknar med det er noko høge verdia, at det kan bli litt kjølig på kalde vår og høst netter. Kva tilseie erfaringane dykka? Dersom eg hiv på meg ulltøy, vil det då bli OK til 3-sesongs bruk? 

Er der alternativ som kan kjøpast her til lands?

 

 

Edited by Utpåfisketur
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Med alternativ til sierra sin tenker eg på soveposa gjerne "designet" mot ein som søv på sida. Eller ein vid og god pose som er lett å vri seg fra side til side i.  

Søv i dag i ein Basecamp Sarek 3-season, den er jo minst sikker 10 år gammal. Eg har alltid syns den er noko smal, og kjenner områder som hoft og skuldra blir lett kjølig. Men eg har heller ikkje vert så interessert i friluftsliv tidligare, så den har funka greit. Det har endra seg litt med alderen. No vil eg stadig ut å sove, finne skogen sin ro og kunne derfor tenke meg å oppgradere. 

Treng ikkje vere super lettvekter. Eg er vandt med over 2kg i sovepose, så alt under det er bonus. Pris? Helst i det rimlege sjiktet. Eg har just kjøpt nytt telt, tarp, pute og div fiskeutstyr. Så greit med "bang for the buck". 

På forhånd, takk til alle tips og idea!

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Sierra Designs sin Quilt, med circa samme temp ratings som den du viser til, dog jeg har også sett en del 'backcountry bed' versjonene, de ser så digg ut! Design uten glidelåser og lett og pakke seg inn i, samt lett og lufte som man ønsker. Veldig behagelig stoff også. Veier relativt greit lite, og tar ikke store plassen. 

Selv er jeg strålende fornøyd, klart det er ikke samme typen design, men av material og sovekomfort så anbefales Sierra Designs sine løsninger. Og det å kunne skli liggeunderlaget inn under posen er genialt. :)  Jeg har sovet ned mot 1-3 grader i min, og jeg vil tro det er lettere og holde på tempen i den du viser til, enn min, som strengt tatt er åpen i ryggen, men mindre man pakker seg inn. Men, jeg er også varm av natur, og sover også varmt.

Link to comment
Share on other sites

Heilt enig, dei ser fantastisk ut! Sjekk ut Zenbivy, ganske likt Sierra si løysing. Har prata med ein som har testa begge løysingane, han likte Zenbivy sin best. Vanvittig god komfort visstnok, men er jo smak og behag. 

Eg valte å ikkje gå for den løysinga eg linka til i toppen her, vil ha noko som tåler litt meir kulde. Er relativt ny i telt/camping gamet, så ligg litt trygghet i å ha ein varm og god pose. Bur og på sunnmøre, så campen kan ofte finne stad i høgda. 

Takk for svar, Vandrefalken. 

 

Link to comment
Share on other sites

Bestiller du poser på cumulus sin nettside kan du velde de med fyllfordeling 50/50 - altså like mye fyll foran som bak.

Du må nok øke fyllmengden litt for å få samme comforttemperatur som en sovepose med mest fyll foran og ryggleie, men det er det nok verdt om du liker å sove på siden og ha en sovepose som «følger med deg rundt».

ved siste steg i kassen i nettbutikken trekkes polsk mva fra prisen. Ferdig fortollet til norge tror jeg ingen kan matche pris/varme/kvalitet, med mindre du finner gode tilbud.

Edited by Marius Engelsen
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Utpåfisketur skrev:

Sjekka ut Cumulus. Fann desverre ikkje ei intr løysing der. Såg for det meste tradisjonelle soveposa samt quilt, kanskje eg oversåg noko? Var stilig den "design din egen sovepose" biten!

Takk for tips :-)

Er bare å velge 50/50 dunfordeling i posen, hvis du vil ha den like tykk foran og bak.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
På 4.6.2019 den 17.52, Marius Engelsen skrev:

Er bare å velge 50/50 dunfordeling i posen, hvis du vil ha den like tykk foran og bak.

Ja, det skjønte eg. Men ei slik mummipose løysing er nok ikkje for meg. Uansett, takk for tips!

 

Eg gjekk for ein Nemo Forte 20* hjå xxl for 1500. Ikkje 100% det eg er ute etter, men det næraste eg kom utan ein prislapp på 4000kr. No gler eg meg til tur B)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy