Gå til innhold

Utpåfisketur

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Utpåfisketur

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei Terka! Flott svar! Det er heilt sant - vanskelig å anbefale ski. Ein kan dele egne erfaringen og tips utifra det men til slutt er det opp til personen som kjøper skia og ta til seg råd og tips, tenke over bruk og kjørestil , altså vurdere kva som passer en. Nokre går nok på ein smell, nokon treff mens andre er midt i mellom. Sånn æ're bare tenke je! Var ute å testa skia, 40 cm med slush. Føltes ikkje ut som om eg var i kontakt med snøen hehe. Utrulig god respons, heiv seg inn i svingen med en gong. Dog skulle jo ikkje alt gå som planlagt, innen to minutt smalt det fra høgre skoa i ein sving og ski funksjonen var ute av drift. Måtte komme meg i gå funksjon på høgre fot... Scott cosmos 2 anbefalast ikkje. Det er 14/15 modellen, inne i sin 3 sesong no uten spesiell hard kjøring. Eg kjem ikkje til å kjøpe scott igjen. At det kunne være så stor forskjell på "full rocker" ante eg ikkje, 122 skia ser ut som en sak midt i mellom dei to vil eg sei. Fella kjøpte eg med skia, så den fekk eg prøve i går. Kjempe system, og god felle syns eg sammenligna med g3 alpininst (som har begynt å dra på åra no). Vurdera å kjøpe nye sko då eg ikkje stola på mine scott lengre. Tenke det ryk i venstre sko snart uti fra det eg har lest på nettet. Nokon anbefalingar? Normal rist (trur eg). Scotten satt gått på, kanskje litt smal rundt teena. Var fornøgd med gå funksjonen og syns det satt godt på nedatt. Kanskje litt slapp rundt leggen. Usikker på kva info dykk treng her for å kunne anbefale. Treng ikkje noko super lette greie men heller ein solid støvel som tåler litt. Dog går det ofte, utifra det eg har sett, utover kor mange grader "frihet" det blir for leggen. Likte veldig godt 60* som scotten har. Takk for hjelp so langt!
 2. Hei og takk for alle svar! No gjorde eg akkurat det som dykk ikkje anbefalar.. Uten å ha lest anbefalingane dykk kjem med - berre så det er sagt. Var nemlig på strandafjellet i dag og lånte nokre pudderplanka. 120 bredde, 183 full rocker. Tidligare har eg kun prøvd 88 bredda så må seie at overgangen til 120 bredde var som ein draum! Heilt rått!! For første gong fekk eg ei stor bølge med snø fra topp til tå mens eg svinga meg nedover. For ein kjenlse! Blei frelst og sprang til sjappa og kjøpte 122 skia i 176. Butikken hadde 186 lengd, Bøygen, men anbefalte meg 176 når eg fortalte at eg ville ha ei leiken ski til skogsbruk. Så lytta til selgaren som kom med gode råd, litt etter kva eg har følte passa meg og sjølvsagt kompisar. Samt når eg kjørte 183 skia følte eg responsen litt for seig når eg måtte ta kjappe svinga gjennom "busker og trær". Kan jo alltids ha med teknikk å gjer det og menmen. Det finn vi fort ut av! Kom til sunnmøre Lompa, her er nok av snø for alle! :)) Sgn togga skia frista veldig, Johann2000, men fekk en veldig god deal på bmt + kingpin 13 så gjekk for det. Var jo litt urovekkane å lese svara no som at 176 blir veldig kort samt at det trulig ikkje blir heilt "lyckat". Er vandt med 174 ski i 88 bredde og har mange flotte tura med det, så tenke 176 blir rått med 122 bredde. Igjen, takk for alle svar og måtte dykk for mykje snø å breie dykk i!
 3. Hei! Skal gå til innkjøp av ski til djupare daga, men før enn eg kjøper inn noko vil eg forhøre meg med dykk ekspertane Kjører ein dag i dag på wayback 88/174. Er sjølv ca 181, 97 kg. Stått aktivt på ski i to sesonga og finn størst glede i å suse igjennom en skog kontra åpent terreng. På ein tur til skianlegg blir nok 65-70% av dagen brukt i skogen. 70% av turane i ein sesong blir gjort med felle på. Så ja, ser etter nokre ski som gir fin flyt, er leikne i svingane, tilgivande og jobbar godt med meg når dei har feller på. Umulig? Har jo svært lyst til å prøve denne full rocker teknologien, men om eg har skjønt det rett gir den dårligare grep ved bruk av feller. Er det mykje dårligare grep? Har og lest at breide ski kan være problematisk når ein går skrått opp ei fjellside. Dersom snøven har lava ned, har det noko å sei? Ei ski eg har sett meg ut er Volkl v-werks bmt 122. Ser der er ein bmt 109, dog føler eg waybacken 88 alt dekka mykje av bruksområdet til 109 og ønsket går meir mot ei reinspekka pudderski. Kan det stemme? Det er vell her eg treng råd. Er det ein revolusjonerande forskjell på 88 kontra 122 mtp flyt? Eg rekna med teknikken min er langt fra tipptopp og at her er mykje å ta inn. Vil 109 gi nok flyt og lurare å satse mtp felle og topptur? Ved fullrocker ski - kan ein satse på litt lengre ski då? Butikken eg forhørte meg anbefalte bmt 122 176 til mitt bruk. Har lest at nokre meina ved fullrocker kan ein godt satse på lengre ski ettersom kontakten med snøen er svært sentrert til midten av skia. Ellers tar eg imot tips til andre ski med stor takk! Og enda ein stort takk til alle svar!
 4. Haha det skulle eg gjerne gjort men kjøpte fjellreven sin for nokre veke sia og dei er ganske like. Sett bort fra at fjellreven sin er dyrare, tyngre og uten like mange funksjoner.. Jaja..! Takk for flott innspel! Hei Roy! Veit du om denne rommet en 105 liter sekk? Det er andre som har anbefalt den ponchoen, og igjen ser eg eit billigare og betre alternativ enn fjellreven sin.. Akkja! Lika svært godt at den har ermer, det er noko eg savna på fjellreven sin poncho og noko eg vil ha på den neste. Hei igjen,qwer993 Ser helsport skriv "Armene festes med glidelås som sikrer at vann ikke trekker inn i duken, samtidig som den hindrer armene fra å gli ned" Kan dei ha oppgradert glidlåsen, eller sa dei det same når du kjøpte din? Takk for alle svar so longt!
 5. Når du sei den ikkje er heilt tett, kvar på duken gjeld det? Glidlåsen som du nemner?
 6. Hei! Er ikkje særlig glad i regnklede og tenker derfor på å kjøpe ein slik ; http://www.helsport.no/fjellduk-trek Treng litt hjelp her så sett stor pris på innspel om dette er eit greit kjøp som erstatning til regnklede. Positive og negative erfaringa. Vil bli brukt i alt fra fisketurer til fjellet. Ikkje i ekstreme vær situasjoner, men ein veit jo aldri kva som gjøyme seg "bak neste dal" Har brukt fjellrevens poncho på fisketur, og likte det godt, men skulle hatt ein større ein som dekka både sekk og megsjølv betre! Alle svar settast veldig stor pris på, håper eg posta denne på riktig plass! Mvh, Pål Ivar
 7. Hei! Har testet fjellrevens poncho i mildt regnvær. Som folk sier går det fort å få på seg. Ponchoen fra fjellreven er rimelig stor og dekket meg pluss neste hele 105liter xenith sekken, dog gikk det utover lengden så beina fikk "noen" dråper på seg. Vurderer å hive med ett par gamasjer neste tur. Liker godt løsninga til vandreturer mellom fiskevann, føler meg veldig trygg inni en poncho. Ikke testet i høyfjellet.
 8. Hei og takk for gode svar, geirara og gazza! Trur eg skal kjike vidare og legge fra meg dette teltet. Fukt er eg ingen fan av..
 9. Med bardun løysninga meinte eg sjølvsagt baldakinløysninga..
 10. Heihei! Er der nokon som har litt erfaring å dele rundt dette teltet? Nokre ting eg lure på er bl.a luftigen/kondens samt om sovepose tar borti duken. Funker bardun løysningaved herftig regn? Mvh
 11. Hei godtfolk! Eg vurdera å gå til innkjøp av Fjellreven Abisko Endurance 2, og lurer på om nokon har erfaring å delemed dette teltet. Tar imot anbefalinger og erfaringer av andre telt i samme klasse med åpne armer! Har pr dags dato ett telt som er ferrino monsterlite, mitt første telt. Etter litt bruk ser eg at dette ikkje funka heilt for meg. Slit litt med kondens i tak, og savna fortelt. Kanskje det er meir berekna til vinterbruk. Savnar samt ei løysning for å tørke/lagre vått tøy. Det eg ser etter i nytt telt er: -romselig fortelt til lagring og mat laging -Oppheng for tørk av klær -Nok plass så sovepose ikkje kjem i kontakt med duken, er sjølv 182 -Praktiske lommer -Vekt på maks 3kg -hovudsakelig 3 sesong, men kjekt med mulighet for å teste vinter camping Blir nok mest brukt til fisketur/camp, men nokre vandretura og. pris rundt 5000, tenker det er greit å kjøpe kvalitet brukt/demo. Gjerne under 5000.. god utsikt fra teltet er jo en bonus. Takker for alle svar! Mvh
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.