Jump to content

Oppblåsbare liggeunderlag


Recommended Posts

Jeg kjøpte meg ett Ajungilaq light-Mat liggeunderlag for rundt 4 år siden. Jeg har brukt det en del disse årene , men ikke i nærheten av bål og aldri rett på bakken. Til slikt bruk har jeg brukt mitt "gamle" liggeunderlag.

Men forrige helg dro jeg på en lite fjelltur , og oppdaget første natten at det var punktert. Utrolig kjipt.

I fjor var jeg på en 10 dagers på Hardangervidda med dette liggeunderlaget, og hadde dette skjedd første natten på den turen hadde ikke turen blitt den gode opplevelsen den ble.

Er dette noe jeg bare må forvente ? Jeg synes sovekomforten er så mye større med dette når det er i orden , at jeg har akseptert de 2 hektoene ekstra i vekt.

Hva er andres erfaring med slike liggeunderlag?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Eg har gode erfaringer med slike ligge underlag.

Eg har eit selvoppblåsbart fra Artiac. Og synest i grunnen att det tåler urtrolig mykje juling. Bare en gang har det gått hull på det, å det var når bikkja satte tenna i det. men det er jo heldigvis enkelt å bøte. Lappesaker er alltid med på tur. Eg er reine prinsessa når det gjelder det med å ligge. Litt ubehag, så får eg ikkje sove.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

tar du med deg oppblåsbart liggeunderlag så kan det være lurt å ha med lappesaker (de veier lite og tar ikke noe plass). det blir litt damp/fukt i liggeunderlaget (av at du blåser det opp) jeg har hørt om folk som har opplevd at det har frøset til is.

alikevell så syns jeg oppblåsbare er å foretrekke, jeg hadde kanskje 80 netter på mye ulikt og stygt underlag får mitt punkterte (og det var på dag 1 på en ukes tur...)

Link to comment
Share on other sites

Sånn gikk det med denn madrassen i sola. Kamerat som glemte seg litt ut, og lot den ligge i sola. Materialet var av ein svart seig silikon greie, sikkert en av dei første oppblåsbare madrassene. Han låg litt vondt den natta :arrow:

Eg kjøre bamse extreme, på lange turer. Så har eg den oppblåsbare thermarest (orginal) på kortere turer, der det ikke er så langt heim

post-1414-133474427244_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy