Gå til innhold
  • Bli medlem

Jona

Passivt medlem
  • Innlegg

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jona

  1. Du må selge den, Og kjøpe Coleman Da blir du kvitt den gule flammen og mange andre problem.
  2. Har erfart att google earth kan være bra.
  3. Du må gå ei bein linje et stykke for att pila skal bli nøyaktig.
  4. Det er vel bedre å ha det under ?
  5. Mine kortfeller står på heile tida. Men det er viktig å vaske rein skia før man monterer fellen. Vist ikkje, så sitter den ikkje. Eg bruker renset bensin.
  6. Det kan vel tenkes att dunet mister litt av isolasjonsevnen dersom det blir flatklemt under goretex jakka.
  7. A ? Er ikkje den beregnet for Alkohol da ? Den gamle bråkebrenneren er vel beregnet utelukkende for Parafin ? ( K dyse ? )
  8. Vist du ligger i telt, Så er det vel bare spørsmål om sekunder før all varmen er borte likevell.. Den lukta du kjenner er bensin som ligger igjen i generatoren og som fordamper etter att brenneren har slukket. Det er ikkje til å unngå..
  9. http://www.fmu.no/frameset.asp?genses=200802110695386238
  10. Eg kan anbefale dette teltet. http://www.oslosportslager.no/product/2668/7776/422361/Mountain_Hardwear_Spire_2%2C_to-manns_telt.html Dette veier omtrent det samme, Men har eit langt videre bruksområde. Einaste minus med dette teltet, er att man må huske på å legge litt snø rundt ytterduken, dersom man forventer dårlig vær. Teltet har nemmelig ikkje stormklaffer. Ellers synest eg teltet er heilt fortreffelig.
  11. Det er vel ikkje no særlig å fryse heller. Eg bruker pulk, så to-tre kilo fra eller til, gjør ikkje så mykje.
  12. Eg brurker eit oppblåsbart liggeunderlag fra biltema og to reinsdyrskinn. Liggeunderlaget for fjøringens skyled, Og reinsdyrskinnene for varmens skyld. ( Skinnenen på topp ) Har aldri hatt ubehag av noe slag uansett temperatur. Soveposen er en Tyin Arktic 5 sesong.
  13. Pariserpulken er grei den. Men den er ikkje best..... Best i sin prisklasse kanskje
  14. Det er feil. Dem har det ikkje.
  15. Eg trur ikkje du får tak i det teltet. Det er utsolgt over alt...
  16. Ja. glem det !! Alt for trangt.
  17. Jona

    Vinterjakt

    La vinterrypa leve. Å skyte ei rype nå, er som å utrydde eit heilt kull. Den rypa som lever nå, er stammfugl som har overlevd vintern, og som bør få fred. La den heller få leve å lage mange flere
  18. Javsit ! Ser ut til att det er best å gjøre matlagingen i ytterteltet. Det som ikkje nevnes, er att Coleman ser ut til å være den brennern som avgir minst kullos når man bruker den til oppvarming. ( Uten att flammen kjøles ned av en kjele )
  19. Eg har to Pointere, som brukes til trekk, kløv, og ikkje minst jakt. Begge er dyktige jegere, Med flotte fuglearbeider. ( Slik som det oftest er med pointern ) Begge er gode viltfinnere, faste i standen. djerve reisere og den ene er en god apportør. ( Den andre så som så )
  20. Co2 er en heilt naturlig gass som blir produsert av naturen. Eit Lauv som ligger og råtner, eller en elgskrott som ligger å rotner, produserer co2. Dersom du øker temperatuern, så går forråtnelsesprosessen fortere og dermed øker produksjonen av co2. Den største produsenten av co2 er havet. Trur faktisk havet står for 80-90% av co2 produksjonen. Det tar tid å varme opp havet, Derfor er det en tidsforskyving på nokon hundre år mellom co2 kurven og temp kurven. Først stiger tempen, deretter øker co2 innholdet i luften. For 1000 år sidan, var det foresten langt varmere, en det er i dag.
  21. Da foreslår eg att du skaffer deg lyd, slik att du kan få sett den. Det blir alt for mykje informasjon for meg å gjenngi her..
  22. Foreslår att du tar en kik på denne dokkumentarfilmen. Den vil kanskje åpne augene dine. http://video.google.com/videoplay?docid=6690593849703875256&q=martin+durkin&total=29&start=10&num=10&so=0&type=search&plindex=9
  23. Tenkte meg det ja..Du har ikkje sett no bevis. Ikkje så rart, Fordi det finnes ikkje bevis heller. Det einaste man veit er att co2 og temp har en sammenheng. Sammenhengen er selfølgelig att jordas naturlige co2 produksjon, øker når temperaturen på jorda stiger. Temperaturen på jorda er eit resultat av aktiviteten på sola. Det er også vitenskaplig bevist att det er temperatruren som stiger først. co2 henger etter med ca 800 år, Pga av tiden det tar å varme opp havene.
  24. Bevis for att co2 fører til økt temp ? Har du sett noko slags vitenskaplig bevis for dette ?
  25. Problemet med desse raportene, er att dem ikkje består av vitenskaplige faktum. Det er bare oppspinn og populistisk svada. Heile klimasaken er eit falsum. Det finnes ingen viteskaplig dokumentasjon, som viser att co2 fører til global oppvarming. Men det er klart att, dersom man gjentar noko mange nok ganger, så blir det til slutt sant..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.