Gå til innhold
Tox15

Wiglo vs Dome til småbarnsfamilie

Anbefalte innlegg

Hei,

vi er to voksne og to jenter på 3 og 6 år som har lyst å komme oss ut på tur i skog og fjell! 

Ønsker et telt med litt komfort, tenker at det er lurt med litt plass og at det skal være hyggelig å være inne også om været blir dårlig et par dager.  Håper dette gjør det lettere at barna vil trives og få gode minner.  Det blir nok ikke lange turene de nærmeste årene så vekten er ikke det aller viktigste.

Har særlig sett på Wiglo lt4 og Varanger Dome, men klarer ikke bestemme meg. 

Noen som har erfaringer som kan hjelpe på avgjørelsen? Evt tips til andre telt?

Tusen takk:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Marmot vapor 4p er en litt lettere, lavere og billigere variant av det du har sett på, min kom inn på ca 4,5 kg på vekten inkludert plugger til alle fester og barduner. Fin plass til å sitte oppreist på gulvet for alle, bratte vegger ved gulvet (forbøyde stenger) og grei pris med fjellforumrabatten. Innnertelt settes opp først, to fortelt, to store dører i hel duk og netting og to innganger. Skjult lenke - logg inn for å se den

Ungene kan stå i midten av teltet, det er litt greit.

Samme telt som dette, men med innertet i hel duk slik at det passer norske forhold litt bedre: 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde akkurat de samme problem som deg før et par år siden. Såg lenge på wiglo da. Men noen her inne på forumet tipset meg om Holmeslet teltene. Holmeslet explorer valgte jeg. Den finnes i 2 utgaver. Jeg angrer ikke ett sekund på de valget. Fra tid til annen kan man gjøre et riktig godt kjøp da de er til salgs. Jeg valgte dette for å slippe midtstang å på så sett få følelsen av større gulvareal. Alt som kommer med teltet er i egen pakke så de er lett å fordele vekt på di voksne. Barna mine elsker de store teltet. Å de gjør jo ikke noe at jeg som måler 185 kan stå oppreist å kle på meg heller. Jeg anbefaler de teltet på de varmeste

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Otoen
   I romjula fikk poden på 6 år og jeg testet vårt nye Bergans Wiglo lt4 telt:). I og med at jeg er av den typen som ønsker muligheten for skikkelig fisk måtte vi gå litt på ski, ca timen før vi var fremme. All bagasje og utstyr dro jeg i pariserpulken. Fantastisk moro å overnatte slik ute om vinteren, særlig når gradestokken var rundt 0 grader. Tror slik temp er lurt fremfor mange minus, spes hvis man ønsker å få til en positiv opplevelse. To pene ørret på ca 300 gr fikk vi, bålkos med pølser, kaffe til jatzyduellen i teltet fikk jeg ( på morran), og generelt god turstemning:). Prøver å legge ved noen bilder her:). 
   Kjekt å ha med for komfort: stort ullpledd til å legge oppå bunnduken i innerteltet.. Dette gav en lun og god komfort. Oppblåsbart liggeunderlag med stolfunksjon til meg ( gull verdt), tre sett med gode votter til poden, samt to sett med ytterklær, tre sett ullundertøy samt to varme ullgensere og en fleece.. To stk skopar ( skisko er en av dem), overtrekkssko til oss begge. Her skulle jeg gjerne hatt Forsvarets overtrekksposer i små størrelser,mmen men...
   alt "småutstyr" inkl mat ble pakket i en plasteske som passet perfekt i pulken. Da er dt bare å løfte hele esken med div inn i teltet. Bord har man også da:). Benyttet trangia sin multifuelbrenner inkl stormkjøkkenet for første gang, trygt og godt:). Kjekt med stabilitet og ekstra beskyttelse..

  • Gjest Turlyst
   Av Gjest Turlyst
   Noen ikke turvante bekjente skal på telttur med 3 barn, dvs. 2 voksne og 3 barn. Er Bergans Wiglo 4 stort nok? De vil gjerne ha litt armslag. De skal ikke gå noe særlig lenger enn 1-2 timer fra bilen.

   Andre forslag til telt, ev.lavo.
  • Av finfyr
   Med hytte kun en halvtimes tid unna Gråsjøen har det tidligere blitt noen turer til Trollheimen. I fjor hadde vi med barna våre på tur til Ura, da med minstejenta i bæremeis. I år ville vi se om vi klarte å få med den eldste dattera på den høyeste toppen: Snota. Vi satte igjen yngstejenta hos svigers og kjørte til Gråsjøen tidlig på ettermiddagen. Etter nesten fire timer kom vi omsider frem til Svartvatnet hvor vi satte opp teltet for natten. Det er seigt oppover lia fra Gråsjøen og med et stort og tungt telt i sekken ble det tungt for pappaen som har altfor mange kilo å dra på, i tillegg til at formen er dårlig.  
   På vei opp til vatnet oppdaget kona at fjellskoene hennes begynte å synge på siste verset. Jeg kan knapt nok komme på et verre tidspunkt. Og etter litt diskusjon ble hun enig med seg selv at hun ville fortsette. Jeg foreslo at hun skulle legge igjen sekken for å gå tilbake til bilen for å hente nye sko. Men neida, fortsette ville hun. Fremme ved teltet var det en meget oppgitt kone som så at skoene var så ødelagt at hun aldri i verden kunne fortsette mot Snota med de. Vi spiste opp tacoen som vi hadde med, før jeg meldte meg for å ta turen tilbake til bilen…
    
   Etter en halvtimes tid fikk jeg omsider dekning på telefonen og jeg fikk tak i svigerfar som kom kjørende til Gråsjøen med nye sko. Jeg småløp i en time og et kvarter ned til parkeringsplassen ved Gråsjøen, fikk skoene og brukte over to timer tilbake til teltet. Sjelden har medbrakt øl smakt bedre, og etter et kjapt bad i Svartvatnet tok vi kvelden i teltet.
    
   Solen skinte fra en skyfri himmel da vi våknet morgenen etter. Og allerede klokken åtte var vi ferdige med frokosten og klare for avgang. Med toppen av Snota i sikte startet vi turen oppover. Personlig var jeg ikke sikker på om vi kom til å klare å nå toppen, men jeg hadde bestemt meg for at vi skulle gi det en sjanse. Og det gikk mye oppover. Bare oppover. Og det ble bratt og vanskelig etter hvert.
    
   Men etter omtrent fire timer nådde vi toppen av Snota, 1669 moh. Jeg gikk litt i forveien de siste hundre meterne mot toppen, for å gjøre klart goprokamereat til dattera kom på toppen. Jeg rakk heldigvis også å legge litt godteri i varden på toppen. For datteren vår er så heldig at det alltid finnes godteri i varden på toppene hun besøker. (Lurer på hvor lenge vi må holde den tradisjonen i gang).
    
   Det var en helt fantastisk utsikt på toppen! Etter at vi fikk skrevet navnet i boken, tatt bilder, spist litt og slappet av, måtte vi ta fatt på nedturen. På vei ned møtte vi mange som var på vei opp. Og alle ville vite hvor gammel jenta vår er. Da hun sa hun var fem og et halvt år ble de fleste meget overrasket. En mann fra området sa at det måtte være norgesrekord, for han hadde aldri hørt om en femåring som hadde gått hele veien til Snota selv. (Muligens ble det satt to rekorder den dagen, både den yngste og den tyngste.)
    
   Det tok oss omtrent tre timer å komme ned til teltplassen ved Svartvatnet. Der stod teltet å ventet på oss. Og mens vi voksne pakket sammen ble det tid for litt lek både i vannet og ved siden av vannet for jenta.
   Dessverre var ikke turen ferdig da sekkene var pakket. Vi hadde fremdeles en lang tur igjen tilbake til bilen. Det ble en lang og slitsom tur tilbake til bilen. Det tok oss over to og en halv time tilbake til Gråsjøen og da var vi så slitne alle sammen at vi nesten var på gråten. Heldigvis gikk det raskt over, og tilbake på hytta ventet svigers med grillmat og iskald drikke. Sjelden har det smakt så godt med en kald colaboks!
    
   Vi kan se tilbake på en fantastisk opplevelse sammen med jenta oss. På turen ned til bilen fra teltplassen slet både jeg og kona med dårlig samvittighet. Hvorfor gjør vi dette? Hvorfor tok vi ikke med mat til en ekstra overnatting? Heldigvis var det raskt glemt når dattera løp rundt utenfor hytta når vi kom tilbake på kvelden. Men neste gang legger vi noe ekstra mat i sekken, i tilfelle vi må ta en overnatting ekstra.
    

   På vei til Svartvatnet

   Vi kan skimte Snota i det fjerne

   Skoa til kona ved Svartvatnet... 

   Middagen er servert

   Kveldsol ved Svartvatnet

   Velfortjent bad etter "ekstraturen"

   Fantastisk å våkne til slik utsikt fra teltet

   Klar for å starte på turen til toppen

   Møtte sau på veien

   Det ble tidvis veldig bratt

   Oppover og oppover

   Toppen i sikte! 

   Endelig fremme 

   Skriver navnet i boken selv

   Fin utsikt fra toppen

   Far slapper av mens dattera nyter utsikten

   "Se mamma, der oppe var vi!" 

   Lang vei tilbake til Gråsjøen

   Svart løype. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.