Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Øvre Dividalen November


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt meg å være ei uke i Øvre Dividalen (14. november - 20. november) Jeg er ikke kjent i området, men har ei ukes tid fri fra studiene, da må tiden utnyttes!

Jeg lurte på om noen vet hvordan været er i nasjonalparken på den tiden av året. 

Jeg har tenkt å gå på beina, men kan det være at det er skiføre da? Eller er det enda nokså bart i Øvre Dividalen i November?

Håper på svar :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er jo innlandsklima så du kan få ganske lave temperaturer om vinteren. Spørs jo hvor i nasjonalparken du skal dra - nede i dalen er du mer skjermet for vind men sikkert kaldere. Og så pakker ikke snøen seg som oppe på fjellet så om det kommer mye snø blir det tungt å forflytte seg.

Området ligger jo ganske høyt så det kommer fort snø der har jeg inntrykk av. Har vært på tur på Altevann i november/desember og da var isen farbar og det var godt med snø.

Hvordan været blir er ikke noe fasit på akkurat og snø/isforhold varierer veldig fra år til år. Husker ikke om det er mange fra området her på FF.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vanligvis er det snø i Øvre Dividal på den tiden av året, men det har vært unormalt vær også der i år. Langtidsvarselet frem til 8. november er 5-7 minus, men ikke nedbør. Tenker du å kjøre opp Dividalen til veienden, og gå til Dividalshytta, eller skal du starte ved Devdesjavri (Dødesvannet)?
Du kan også gå opp Rostadalen til Rostahytta, og fortsette i svært lettgått terreng langs Rostaelva til Stor-Rosta, og svinge inn Dærtavagge til Dærtahytta, og fortsette sørover til Dividalen via Skakterdalen. Fantastisk tur! Mulighetene er uendelige, og på denne tiden av året er det neppe så mye folk der.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må bare se an værmeldinga. Fine barmarksforhold helt til fjellet plutselig snør ned. Det er helt normalt at det ikke er skiføre der på denne tida av året. 

Jeg hadde en fin tur der i midten av november i fjor. Da var det ikke skiføre, bare et lite snødryss på bakken.

Endret av Hardy
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Familienoss
   Planen er en natt eller to i telt med våre to på 10 og 11 og to døtre med hver sin familie med små. Ønsket er i området Ålesund , Skodje eller sånn rundt om. Og ikke en plass der ALLE ferdes. Ja å så vil jeg se vann eller sjø. Noen gode forslag fra noen her?
  • Av Skogsholm
   Hei, dette er kanskje min første post på et forum noensinne.

   Kort fortalt er jeg på jakt etter et Telt. Frøkna ønsker å delta på villmarksturer, men er redd for å fryse...
   Jeg er selv ganske fersk på området, velger derfor å henvende meg til dere.
   Av bekjente jeg har snakket med har jeg blitt anbefalt ikke noe mindre enn ett 3 manns telt, og et helårstelt kan være meget aktuelt.
   Jeg har fått tilbud igjennom en kjenning på et splitter nytt Access 3 fra MSR til halvpris. 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Har prøvd å lest meg opp litt på teltet, og ser dette er egnet for vinter og ski. Ikke noe must da jeg ikke står på ski (enda) og har ikke store vinterplaner (enda) men heller ett godt allsidig telt, enn et pyse telt. (Eneste minus med Access jeg fant var hvordan det oppførte seg i sterk vind) 
   Om noen av dere kunne bidra med noe som helst, setter jeg pris på alt jeg får! 
   Tenker noe rundt 5 til 6000 kr (Om dette er mulig)        
  • Av AK74
   Endelig har jeg klart å fått planlagt en tur til Øvre Dividal. Takk til eifu for inspirasjonen :-) Det er ikke bare å få alt til å klaffe, men nå er det meg og Ulva på tur. Gleden og spenninga er stor når vi skal ut i et område som jeg ikke har gått i før. Fredag etter jobb kjører jeg hjemmefra, og etter et lite stopp i Tromsø for å handle noen småting jeg mangler går veien videre mot Nordkjosbotn. Jeg tar korteste veien gjennom Tamokdalen. Jeg betaler for parkeringa ved Frihetsli, og kjører helt til fossbua. Da er klokka nesten halv åtte på kvelden. Det er mørkt, og jeg bestemmer meg for å overnatte der hvis den er ledig. Det er den, og jeg er veldig fornøyd med at jeg ikke skal gå å surre i mørket på leting etter teltplass. Jeg innrømmer at jeg tenker på bjørn..og jeg er snar å komme meg inn i koia;) Det er fantastisk å kunne komme inn, fyre i ovnen og ordne seg litt mat og kaffe. Koia er enkel, men den har ovn og enkle trebrisker, og jeg synes den er helt perfekt.

   Lørdag morgen er vi tidlig oppe, pakker sekken og kommer oss avgårde. Jeg kjører bilen tilbake til vetlenesbua, og parkerer der. Jeg tenker at det er bedre at jeg går et par kilometer ekstra nå enn når jeg returnerer via Høgskardet på mandag. Vi er veldig klare begge to. Ulva bærer kløv, og avlaster meg for 5-6 kg. Hun kunne sikkert hatt et par kg ekstra, men vi har ikke trent på mer vekt, så det er sikker like så greit. Etter noen kilometer på grusvei, er vi ved den innerste parkeringa, og vi begynner vandringa opp gjennom dalen på en tydelig sti. Når vi kommer til Ole Nergårdbua lager vi oss varm lunsj inne i koia, og får oss en liten pause før vi vandrer videre. Denne bua er utrolig koselig. Jeg veksler noen ord med noen damer som er på tur motsatt vei, de har vært på Dividalshytta, og tar matpausen ved bålplassen utenfor hytta.
    

    
   Jeg passerer Anjavasshytta, og krysser broa over elva. Jeg har ikke noen plan om hvor jeg skal slå leir, men tenker at jeg slår leir i god tid før det blir mørkt. Stien følger elva, og det er fantastisk flott å se den livlige elva som har gravd seg ned i gjennom terrenget.

     Klokka nærmer seg seks, og etter å ha gått mellom 12-13 kilometer denne dagen, kjenner jeg at det er på tide å slå leir. Jeg finner en nydelig plass på ryggen ovenfor elva, og slår opp telt og etablerer leir. Været kunne ikke vært bedre. Det er varmt og klart i det mørket faller på. Det danser også litt nordlys på himmelen. Så heldig jeg er.

    

    
    Jeg bruker tida på å samle ved, og nyter kvelden ved bålet..til Ulva plutselig spretter opp, og setter seg å stirrer intenst ut i mørket! Da kjenner jeg at jeg får litt ståpels, og selvfølgelig begynner jeg å tenke på bjørn. Jaja, jeg har jo sett på film at ulven ikke liker bål, så jeg samler enda mer ved, og satser at det samme gjelder for bjørnen. Hunden fortsetter å glo ut i mørket utover kvelden, og plutselig oppdager jeg det hun sikkert har været hele tiden. Noen kilometer bortenfor ser jeg at det brenner i annet bål. Etter å ha trukket inn i teltet når klokka nærmer seg ett, sovner jeg faktisk etter hvert. Enda bedre søvn blir det etter hvert, når jeg får hunden inn.   
   Dagen etter er været fint, og det ordnes frokost og kaffe før leiren pakkes ned. Jeg skulle gjerne ønsket meg litt mer kosetid ved bålet, men jeg innser at jeg har ganske mange kilometer å gå så det er bare å komme seg videre i ni-ti tida. Jeg har hatt leir rett ved broa som går over Voumajohka  ser jeg. Det er en tydelig sti som går videre, og jeg har Blåfjellet til venstre når jeg går.

   Jeg passerer Blåfjellet, og ser stien som går videre mot Voumahytta. Jeg kunne godt tenkt meg å gått dit, men denne gangen så strekker ikke tiden til det, så jeg lunsjer like ved stiskillet og fortsetter mot Anjavannet. Været er blitt litt hustrig, og det er duskregn i lufta. Det er et kupert terreng, og litt slitsomt å gå. Jeg finner ingen spesielt tydelig sti, så det er bare å traske i vei. Været blir gradvis verre, og når jeg kommer til begynnelsen av Anjavannet innser jeg at det ikke blir noen fisking der slik jeg hadde tenkt. Jeg har studert kartet, og funnet ut at jeg nok må komme meg i enden av Anjavannet før leiren slås for natten, hvis jeg skal ha mulighet for å nå siste ferga hjem på mandag kveld.
   Det blir en tung etappe langs vannet, og når vi er ferdig med å lete etter en perfekt teltplass er klokka blitt ganske mye, og det er skjømt. Jeg passerer noen rester av en gammel gamme eller lignende på let etter teltplass. Jeg planlegger mens jeg går, hvordan raskest mulig komme seg inn i teltet! Det går fort! Det blir ingen biff på verken meg eller Ulva, men jeg tar meg tid til å koke vann til en kopp kakao før jeg rømmer inn. Ulva står og stanger i teltduken mens jeg reier opp, og gjett om vi er glad når vi kommer oss ned i dunposen og jervenduken. Da er lukta av våt hund himmelsk, og brødskive med masse ekte smør og baconost smaker utrolig godt. Vi deler "hunderlig". Jeg henger en glowstick i taket, og lykken er komplett. Kroppen er sliten, og jeg kjenner at i kveld får bjørn være bjørn.   
   Neste morgen våkner jeg rundt syv, og jeg lurer på om jeg tør å åpne glidelåsen. Gjennom natta har jeg hørt regnet på duken, og jeg ønsker så inderlig at vi skal få godvær på siste etappen. Jeg er skeptisk. Men når jeg glider opp duken, ser jeg den rosa himmelen, og kjenner lykkefølelsen boble.

    

   En flott plass å våkne. Spesielt når været var så nydelig.
    

    
   Bålet blir tent, bacon stekes og klærne tørkes. Jeg tar litt bilder, og leiren pakkes. Vi er superklare til å fortsette på de siste ca 15 kilometerne til vi er nede gjennom Høgskardet, og den siste kjedelige mila langs veien.        
   Det er nydelig, og jeg må stoppe opp og ta bilder både her og der. Mens jeg sier til Ulva hvor utrolig nydelig det er, blir jeg nesten på gråten.  Men det er vakkert. Så åpent og herlig. Jeg elsker sånt landskap.

    

   Mattajohka
    

    

   Vi krysser Mattajohka uten problemer, og jeg priser de gode høye jaktstøvlene. Vi fortsetter langs moreneryggene i retning Høgskardet. Det er stort sett veldig lettgått, og som regel har vi en sti å følge. Vi holder et godt tempo, været er herlig og kroppen fungerer. Da er det bare å vandre og nyte turen. Det er vel 4-5 kilometer fra vi krysset Mattajohka til vi krysser Sandelva.  Det går en atv vei herfra, og et godt stykke videre.

   Dette bildet viser det eneste dyret med pels jeg så på turen..altså foruten Ulva. Men hadde den vært større, hadde den sikkert kunne ligna en bjørn
    

   Jeg lunsjer etter å ha passert Høgskardvatnet, og veksler noen ord med en som er på vei mot Sandelvvatnet for å fiske. Det er det  første mennesket jeg har støtt på siden jeg var ved Ole Nergårdbua. Det er ikke folksomt i dette området nå på høsten, og kanskje ikke ellers heller vil jeg anta. Ned Høgskardet er det også en veldig tydelig fin sti, og når trekkhunden går bak går det veldig greit. 
   Jeg kommer ned på veien, og har den kjedelige mila på vei igjen. Jeg ser også at jeg er nødt til å skynde meg for å rekke siste ferga hjem, så sekken blir lagt inni skauen og jeg går alt jeg er god for. Det blir litt jogging også, men det er absolutt ikke anbefalt i det fottøyet jeg har på føttene. Jeg er i rute, og de 9-10 kilometrene går unna på under to timer. Føttene og resten setter pris på å finne bilen. Jeg hilser på jaktlaget som holder til på parkeringa, før jeg kjører ned dalen.
   Totalt sett ble det vel rundt regna 55 kilometer på tre dager, og det gikk fint. Men neste gang legger jeg inn et par dager ekstra. Mer tid ved bålet og litt fisking. Alt i alt så er jeg fantastisk fornøyd med turen. Det å ha utfordra meg selv, både med tanke på det å være på tur alene, i mørket og ikke minst det å finne fram. Men så hadde jeg også en perfekt turkompis med meg, så jeg var jo absolutt ikke alene  
  • Av Smaltur
   Hei, vi er tre mann som planlegger skitur i Dividalen, 8 dager fra 12-19. april. Kommer med fly til Bardufoss. Planlegger start fra Tverrelvmo/Rostadalen og så ende opp på Innset, taxi og buss tilbake til Bardufoss. Overnatter på ubetjente DNT-hytter, turen kan f.eks gå via Rostahytta-Dærtahytta-Dividalshytta-Vuomahytta-Gaskas-Altevann. Det er første tur i dette området, så ønsker tips om:
    
   - Rutevalg, spesielt fine traseer, er det noen ruter som kvistes?
   - Fiske, forslag til fiskevann, finnes det isbor på noen av hyttene eller må vi evt bære med selv?
   - Må vi påregne mye scootertrafikk i området?
   - Alternative hytter, f.eks fra jeger- og fiskerforening, som kan leies?
   - Er det vanligvis mye folk i området på denne tida?
   - Andre tips mottas med takk!
  • Av Eventyreren
   Hei alle sammen.
    
   Våren 2015 spenner jeg på meg skiene og drar ut i villmarken på Nordkalotten.
   Eventyret kan du følge på www.eventyreren.com og
   (Logg inn for å se skjult innhold)
    
   Ta gjerne en titt og fortell meg hva dere synes, og gi turtips!
    
   Hensikten med turen er å besøke noen av Skandinavias største villmarksområder - og jeg håper turen inspirerer andre til å komme seg ut av sofaen og ut på tur!

   (Logg inn for å se skjult innhold)

   (Logg inn for å se skjult innhold)
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.