Gå til innhold
  • Bli medlem

Annings

Passivt medlem
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Annings

  1. Jeg har tenkt meg å være ei uke i Øvre Dividalen (14. november - 20. november) Jeg er ikke kjent i området, men har ei ukes tid fri fra studiene, da må tiden utnyttes! Jeg lurte på om noen vet hvordan været er i nasjonalparken på den tiden av året. Jeg har tenkt å gå på beina, men kan det være at det er skiføre da? Eller er det enda nokså bart i Øvre Dividalen i November? Håper på svar
  2. Jeg tenkte å gå Finse-Kjeldebu-Sandhaug-Litlos-Hellevassbu-Haukeliseter/Røldal Jeg lurer egentlig på om det er noen som vet om alle vannene er trygge på denne ruta ? Starter 16 desember. Og visst noen har tips til hvor man kan finne gratis/billig kart til garmin GPS (Hardangervidda) Hilsen ei jente som er gira på fjellet i førjulstiden
  3. Har tenkt meg fra Finse til Haukeliseter. Startpunkt 15. desember. Noen som vet om det er trygt å krysse vannene da?
  4. Pga personlige årsaker så fikk jeg ikke kommet meg opp til Finnmarksvidda iår... Dette var virkelig en nedtur, hadde gledet meg lenge til denne turen. Siden det ikke ble noe tur opp til nord, fikk jeg meg en tur på Hardangervidda. Fantastisk tur i følge av en kompis med hund. Har aldri vært spesielt glad i dyr. Men etter å se hva en husky klarer å dra, har jeg blitt helt fasinert av hund. vi suste avgårde i solsolsteiken, og lå værfaste i uværet. Så dette ble en tur med alle slags vær Norge har å by på, nesten hvertfall. Jeg får prøve å komme meg opp til Finnmarksvidda neste sesong, krysser fingrene for at ingenting kommer i veien da..
  5. Har lest meg litt opp ja, men mye gjenstår. Ja har funntet et kart med slike små koier, i krisetilfelle. Ja kaldt kan det bli og jeg er egentlig en frysepinne så det kan jo bli spennende, Jeg klarte å fryse i helga da jeg testet ut pulken. Var rundt ti kalde og jeg frøys som bare det i "Isbjørnen" så kald blir jeg nok uansett. Tusen takk for mange behjelpelige punkter. Refleksvest ja, det var noe jeg absolutt ikke hadde tenkt på, men da blir nok den pakket med ja. Når jeg ringte til Norwegian så skulle de ha over tusen per fly, og å komme seg fra Kristiansand til Alta er ikke lett med et fly, så her blir det minst et flybytte.. Så dette kan bli en himla dyr reise. Turraport skal komme ja,! Takk takk, gleder meg masse, satser på et syn av nordlyset !
  6. Ser at det er litt uenigheter, jeg har nettopp kommet hjem fra en tur i mye "opp og ned", da var jeg glad jeg hadde stivt drag. Jeg har en fjellpulken ekspedisjon, så en stor pulk, men fordel var at jeg slapp å pakke så høyt. Så en fin jomfrutur med pulken. Men da jeg falt ble draget veldig skjevt, så det slipper man hvertfall med taudrag da.
  7. Ja, kanskje jeg får teste ut stivt drag nå da
  8. Hm... bakker er jo no dritt, haha! JA pleier også alltid ha litt mat på kropp. Når er egentlig tiden for å gå med taudrag da? JA jeg føler også det, at litt av hele pointet med å gå med pulk er å slippe sekken. Så kan man heller ha med seg en liten dagstursekk oppi pulken. Men alt er vel smak og behag
  9. Er det så himla mye bakker der oppe?? Jeg tenker bare at taudrag er så mye mer praktisk, da slipper man å klipse av draget hver gang man skal sjekke til pulken osv.
  10. Et til spørmål som dukket opp i hodet mitt. Når man skal vandre på Finnmarksvidda er da taudrag bedre egnet enn stivt drag??
  11. Så sant så sant, Ingenting kan erstatte kart og kompass. Takk takk, håper det blir bra ja Haha, det er virkelig godt jeg ikke er alene. Ja, naturen er ikke noe å spøke med. Derfor med to uker så har jeg god tid til å komme meg over, ergo jeg kan ligge værfast i flere dager. Men for meg så er ikke gleden av å gå så himla langt hver dag. Da vil jeg heller ha flere dager på meg slik at jeg kan gå kortere etapper. På Hardangervidda gikk jeg mellom 2 og 3 mil om dagen, det er ALTFOR langt syntes jeg. Så orker ikke ha så lange etapper på Finnmarksvidda. Ikke er jeg noe god på ski heller, og hvertfall ikke til å dra pulk. Men trener hver dag med å dra på dekk. Kan tro byfolket her i Kristiansand ler godt av meg da. hahha
  12. Tusen takk for tilbudet, men tror jeg skal få tak i.
  13. Takk for mange svar om GPS. Om jeg var sikker på valget mitt før denne tråden, er jeg det hvertfall ikke nå. Så får se om jeg får lånt en med knapper og uten. For som noen nevnte, smak og behag. Og ja, har absolutt ikke tenkt til å bruke GPS å gå etter visst sikten er der. Mens da jeg var på Hardangervidda for noen uker siden, så ble det helt "White out" og jeg måtte bare slå opp teltet, umulig å orientere seg etter kart da, (Hvertfall for meg)
  14. Ja Jeg tenkte jeg måtte ta en "svipptur" innom Jotka fjellstue. Blir sikkert godt å få en natt innendørs, når man tross alt skal ha rundt 14 utendørs
  15. Nei sant nok er jo egentlig ikke det største problemet, men jeg ser bare for meg at skjermen "klikker" slik at den ikke vil reagere på våte/kalde fingrer. Men så har vel ikke Garmin laget noe som ikke funker ute på tur.
  16. Selvfølgelig må man tenke veldig viss og hva. Men skal man analysere alt opp og ned å i mente, så hadde jeg nok aldri forlatt ytterdøra hjemme en gang.
  17. Og det funker bra ute i vått og kaldt vær? Er det ikke stress å måtte ta av seg hanskene?
  18. Åh, fytti dette forumet er jo bare best! Hjelpsomme folk. Takk takk. Ja planen var å starte fra den siden. Så vandre litt rundt forbi i to uker. Så fly til Kristiansand igjen fra Lakseelv.
  19. Takk for det Ja, for det har jeg og tenkt på. Trenger jo ikke verdensstørste skjerm, har jo godt syn haha. Batterilevetid kommer før størrelse. har sett på en 64 som også ble nevnt her. Men som sagt jeg har ikke peiling på gps. Så jeg får vel høre på dere som har peiling. Så nå ser det ut til at det blir en 60 modell med knapper. Har lyst på en GPS uansett så tror nok jeg kjøper en før turen slik at jeg kan bruke lang tid på å lære meg den. Er ikke veldig teknisk av meg, ikke lenge siden jeg fikk meg touch-telefon. Huff burde levd for lenge siden jeg
  20. Jeg har Fjellheimen 3 camp extreme. Så det burde jo være ekstremt nok?? Ja, med lite vintertur-erfaring så har jeg nok litt å lese meg opp på. Men med en spade, jervenduk og god sovepose så kan man overleve det meste. Jeg har en såkallet "spot" med meg alltid på tur. Dette er litt greit for min egen del, men mest for de hjemme som kan følge med hvor jeg er. Her er det jo også en "nødknapp" der signaler blir sendt direkte til nød-sentralen. Holder på å se på forskjellige GPSer, har dere noen forslag til en enkel GPS til en overkommeligpris?
  21. Nei da høres det jo ikke ut som noe veldig problem. Må bare huske å ta med en trakt Men du hørtes jo litt kjent ut oppi nord. Er det mulig å ta noe buss ut til Nordkapp nå på vinteren? Føler jeg kan ikke være så nærme toppen av Norge uten å prøve å komme meg helt til tuppen.
  22. Haha, ja tar nok ikke sjansen på bensin med på flyet. Men får rense primusen slik at den ikke lukter bensin hvertfall, så ser den jo nesten ut som ny
  23. Takk takk, må bare finne ut om jeg får med meg pulken og slikt på fly. Ikke alle flyselskap som ville frakte primusen heller. Så litt planlegging står igjen. Men det blir nok tipp topp til slutt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.