Gå til innhold
Hektapåtur

Helsport Fjellheimen superlight 4

Anbefalte innlegg

Har tenkt å kjøpe nytt lettere telt, og har lenge gått å sikklet etter Helsport Fjellheimen superlight. Er litt lei av å gå å bære unødvendig tung bør +( som æ bare må innrømme) at æ har ikke kropp til d lenger heller. Var bedre før når 25 kilo på ryggen ga godfølelsen. Noen som har erfaring med dettan teltet el som har tips om andre telt i ca samme vektklasse? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har fjellheimen 2 camp SL. Perfekt størrelse for to personer 3-sesongs, og lett vinter. 

Ingenting å utsette. God størrelse på fortelt, som både rommer sekk og utstyr til to pers., og har plass til matlaging samtidig.

Grei takhøyde, selv om det aldri blir høyt nok. Stort nok til at to rørslige karer klarte å pakke ned teltet fra innsiden under et voldsomt regnvær i fjor. 

Aldri hatt problem med kondens, så ventilasjonen er god. 

Lett å sette opp. I det hele tatt, meget fornøyd. Det fins lettere, men teltet gir såpass god komfort at det skal mye til for at jeg velger et lettere alternativ.

Endret av Skar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi brukte Helsport Fjellheimen superlight 4camp ved finse i desember. Det var ganske sterk vind men det fungerte med levegg, selv om teltet ble veldig kort etterhvert. Det ble mye kondens, ventilene er litt for små og justeringsmulighetene for dårlige for vinterbruk.

20151204_101246.jpg20151204_114819.jpg

20151204_101300.jpg20151205_085838.jpg

Endret av qwer993

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar! Vi har et North face telt til vinterbruk. Tenkte å bruke dettan teltet kun på turer vi går til fots flere dager i den lyse årstiden og evt høst.. Har du, qwer993, brukt teltet sommerstid? Litt skeptisk til at d kun en duk i innerteltet, altså, mest vanlig så e d en duk med netting som kan glides igjen uavhengig av den andre tette duken utenfor. Med tanke på lufting sommerstid, da sjansen for å bli levende kokt inni teltet. ( spesielt for oss nordaførr som har sola døgnet rundt).

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei jeg har bare vært gjest i teltet ved to vinterturer. Om det er myggnettingen i døren i innerteltet du tenker på, så finnes vel den kun i den øvre delen av døren, og kan dekkes med et panel med borrelås(?). En slik løsning vil vel fungere fint når det er varmt så lenge det ikke i tillegg er veldig mye mygg. Da vil man kanskje ønske seg en dør med heldekkende myggnetting.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
31 minutter siden, Hektapåtur skrev:

Takk for svar! Vi har et North face telt til vinterbruk. Tenkte å bruke dettan teltet kun på turer vi går til fots flere dager i den lyse årstiden og evt høst.. Har du, qwer993, brukt teltet sommerstid? Litt skeptisk til at d kun en duk i innerteltet, altså, mest vanlig så e d en duk med netting som kan glides igjen uavhengig av den andre tette duken utenfor. Med tanke på lufting sommerstid, da sjansen for å bli levende kokt inni teltet. ( spesielt for oss nordaførr som har sola døgnet rundt).

 

Kan fort bli varmt når solen steker, men tror ikke helnetting hadde gjort noe fra eller til. Nokså mye av innerteltet er netting.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min erfaring med Fjellheimen SL 4 er utelukkende positiv: Virker som et veldig stort og solid telt til den aldeles latterlige vekten. Eier ikke selv (har et Nallo 4 GT), men de nettene jeg har tilbragt i svogers Fjellheimen SL 4 har vært utelukkende en imponerende opplevelse. Teltet er et tresesongs-telt, men virker som det tåler omtrent hva det skal være (om enn noe begrensede ventilasjonsmuligheter ved mye snø. jf. Skjult lenke - logg inn for å se den's post. Tøff tur, forresten.)

Synes ikke teltet bar preg av "mangler" ift. ventilasjon/netting til tresesongsbruk. Eneste aberet mitt er de latterlig spinkle pluggene helsport sender med, for å tvinge vekten ned: Bytt i alle fall ut 4-8 av pluggene med noe litt kraftigere, så står teltet atskillig bedre. Ellers er det bare godord fra meg (selv om jeg ikke ville byttet ut Nalloen).

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Memento mori
   Starter en egen nerdetråd på X-mid teltet som Dan Durston har designet og det blir solgt via Skjult lenke - logg inn for å se den sitt system. Admin kan muligens flytte en del innlegg fra Skjult lenke - logg inn for å se den tråden som er litt rotete etterhvert. 

   Skissa ser slik ut, og er vanskelig å lese. Soveposen er 175 cm lang og 50 cm bred. De har oppgitt høyden på teltet utvendig, litt forvirrende. Men høyden er 43 tommer eller 109 cm i innerteltet. Alle tall er hentet fra massdrop eller fra tråden Skjult lenke - logg inn for å se den hvor konstruktøren har lagt ut mye bilder, skisser og mål.

   Slo det derfor opp i stua. Laget innerteltet i tråd og maskeringstape. Carbonstenger festet på lettcola. Jeg bruker 40 cm fri høyde som mål, når jeg måler opp telt. Ellers så subber posen i teltduken. Jeg er litt som Skjult lenke - logg inn for å se den når det gjelder skrå telt og skisser.

   Her er 175 mål opp. Omriss med 40 cm fri høyde. De yttere er det faktisk innerteltet går. Teltet tar forbausende stor plass, de små merkene og teppe er ytterkanten.

   Litt avhengig av hvordan jeg måler blir praktisk liggelengde 140 om du skal ha fullbredde 71 cm og helt opptil 190 om du tar maks lengde. Jeg ville sagt 170 er reel liggelengde, med neoair reg underlaget på 6.3 cm.
    

   Bruker WM pumpa -32 grader for personlengde 200cm som dummy - omtrent som en vanlig person som er i posen når den er tom. Den stikker langt utenfor ved 40cm frihøyde.

   Med 9LW underlaget blir det enda mere utafor.


   Litt detaljbilder, presser ut sideveis på begge sider.

   Presser ut innerveggen i fotenden

   Fotenden i annen vinkel.

   Hodeenden.

   Den presser ut i hodeenden også.
   Når jeg sitter på bakken greier jeg ikke å sitte oppreist uten at skuldra tar borti innerteltet. Men jeg er høy og bredskuldra, så det er ikke noe nytt. 
   Så min konklusjon er at det er en artig nytenkende konstruksjon, men ikke for personer over  160-170. Det er også relativ billig og du må sømtette det selv, så det havner ikke på ønskelista mi. Men håper Skjult lenke - logg inn for å se den og jeg treffes, så vi kan ha et lite telttreff.
  • Av Memento mori
   Skjult lenke - logg inn for å se den har superlette gåstaver i karbon. Mine Leki er 11 år gamle, og har holdt bra. Men Skjult lenke - logg inn for å se den tipset meg om disse. Skjult lenke - logg inn for å se den har også disse, og kan sikkert gir litt erfaringer fra bruken. 

   Så da fant jeg ut at de må testes ut, og bestilling til Japan sendt. De ser fine ut, bra låsesystem og du kan velg om du vil ha på trinsa. Jeg har alltid trinsa på, siden da går di ikke så langt ned mellom steiner, og brekker ikke så lett. 
   De selges PR stk.

   Sparer 38 gram også her, eller ca 10%. 
   Normalt selger jeg de gamle, når nytt kjøpes inn, men her blir det et unntak. Det blir med videre. 
  • Av Memento mori
   Sawyer mini som er lettest, har dårlig kapasitet, jeg valgte derfor Squeeze når jeg kjøpte mitt filter. Men de har kommet med et nytt filter, Skjult lenke - logg inn for å se den samme innmat, og samme vekt som Mini. 
   Jeg sparer 36 gram og 41% på dette. Mindre i volum også.
   Normalt er det veldig bra vann i Norge, men er jeg på steder som ligger lavt og med husdyr i nærheten, og/eller jeg ikke er kjent, tar jeg meg bryet med å rense vannet. Forrige sommer var varm og det var enkelte steder vanskelig å finne  rennende vann. Det fungere bra, litt rens av og til, samt kloring om det ble liggende lenge. 
   På turer i høyfjellet blir filteret ikke med. 
   De som ønsker å diskutere om det er nødvendig å rense vann, kan starte sin egen tråd om dette. Dette er kun ment som utstyrsinfo over hva som finnes fra sawyer. 
   Squeeze removes 99.99999% of bacteria (salmonella, cholera and E. coli) and 99.9999% of protozoa (cryptosporidium and giardia) 
  • Av Memento mori
   Jeg liker ikke å blåse opp Neoair med munn, det blir kondens og mugg inni de.
   Spool til 4:50, og du får se dette. 

   Har derfor alltid brukt en pumpebag til dette. Men Skjult lenke - logg inn for å se den er en liten batteripumpe på 74 gram, som gjør jobben på et par minutt. 2 stk AAA batteri. Fant den brukt på finn, til en fin pris. Funker bra også. 

   Mindre volum og mindre vekt, mer komfort😀, men krever batteri. 
   Sparer 20 gram eller 21%, tips om lettere alternativ tas gjerne i mot.
  • Av Memento mori
   Jeg har brukt Petzl hodelykt, og er veldig fornøyd med den. Den gir lite nok lys, og har rødt lys. Bruken har vært inni teltet, lese kart, og finne ting i mørke. Det har kommet en ny modell, som også har mer lys. Kjøpte denne på tilbud. 

   Den nye har disse data, og bruker cr2032 batteri som holder i en evighet, ved mitt bruk.

   Den nye er oppgitt til å veie 26 gram, noe den gjorde. Den er da 2 gram lettere enn den forrige, noe av dette er spart på at de har tatt vekk mulighet til å feste den på capsbremmen.  Men trenger ikke fløyte og likte den gamle strikken bedre. Byttet om og sparte 2 gram til. 

   Tok også det letteste coveret. Da har jeg spart 4 gram, og fått en bedre lykt i tillegg. Det er 14% ned i vekt.🤣
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.