Jump to content
IGNORED

Ukestur slutten av juli


T.Skaaland
 Share

Recommended Posts

Trenger turtips til meg og min fru.

Vi tenker oss på en ukestur til fots i juli.

Før har vi alltid pakket bilen og kjørt fra stavangerområdet til utgangspunktet. Denne gang tenkte vi oss lenger nord i landet, og tenkte at fly er bedre enn 15-20 timers kjøring.

Da er vi avhengig av at det går buss til og fra området vi skal gå i.

 

Det jeg håper dere kan bidra med er tips til område og rutevalg for turen. Vi er to stk + hund, og trives best i telt. Men skulle det være veldig dårlig vær, er det alltid godt å ta inn på en koie eller hytte for å tørke ting. Da vi er bålavhengig, trenger vi skog, så kun høyfjell blir lite aktuelt. Ellers er vi åpne for det meste. Dagsmarsjene kan godt holde seg under 15km, da dette skal være en kosetur:)

Vår erfaring:

femundsmarka med kano, krysset hardangervidda med pulk i jan-feb. krysset finnmarksvidda med pulk i påsketider. og div helge og ukesturer.

Håper dere har noen gode tips!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jeg har brukt Bodø som utgangspunkt ved flere anledninger. God og rimelig flyforbindelse fra Sør-Norge, og kort vei fra flyplassen til buss/tog. Tar dere Nordlandsbanen en time eller to sørover fra Bodø til f.eks Røkland eller Lønsdal, så er det mange fine turmuligheter på Saltfjellet, også rundtur. Jeg har også tatt hurtigbåt fra Bodø ut mot Beiarn/Glomfjord/Svartisen, fine turmuligheter men mye høyfjell/dårligere bålmuligheter. Sulitjelma også fint utgangspunkt, har leid bil i Bodø og brukt det som utgangspunkt både for tur i Junkerdalen nasjonalpark. Mulig det også går buss til Sulis. Usikker på snømengden nordpå i år, i juli kan det fremdeles være en del snø. Mange hyttemuligheter (DNT ubetjente) både på Saltfjellet og Sulis. Med tanke på bålmuligheter, så blir det jo også en del over tregrensa, men ihvertfall bjørkeskog en del steder.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy