Jump to content

Ally 17 eller 18,5


Phaser

Recommended Posts

Jeg er ute etter en primært flattvanskano.  Som kan brukes alene. En voksen og to barn eller 2 voksne og to barn. Alle alternativer med og uten oppakking for noen dager.   Har sett meg ut 17" og 18,5    Spørsmålet er egentlig om 17 er stor nok.  Barna er jo i dag 4 og 7 men de vokser.  Så på noen 16,5 og de gikk jo med to voksne og 3 barn fra 4-8  men det var i grenseland vil jeg si.  Nå de blir større vil de jo gjerne være med å padle litt også så da må man kunne sitte vettug.      Om 17 kan anses som stor nok, er det noen andre kvaliteter/ulemper i mellom disse to?    18,5  må jo lesses ned mer enn 17 om det blåser og jeg er alene.  den veier en kg mer men begge er vell overkommelige å bære for en person.  Er den ene raskere enn den andre. Hva med stabilitet? Har lest at 17 er litt skvetten på primærstabiliteten.  hvordan er den sammenlignet med 18,5?                            Er forresten ganske god pris på begge hos west systems nå om dagen ;) 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

17foteren er betydelig raskere og mer lettpadlet enn 18.5 foteren. Jeg har en av hver type.

18.5 foteren er mer eller mindre umulig å velte på flattvann. 17 foteren vil være mer vinglete, da særlig om den er uten vekt i. Med vekt i er den helt fin. Jeg har padlet elver med ganske drøye stryk med 17 foteren og det går helt fint. Skal nevnes at jeg er en ganske erfaren kanopadler.

I sidevind er 17fot betydelig bedre. Den er dårligere i elv.

Til flattvannspadling vil jeg absolutt anbefale 17fot. 18.5 er treg og tung å padle. Særlig ved vind.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Om du skal ha padling som en familieaktivitet i årene fremover bør vel heller spørsmålet være en eller to kanoer. Skal du ha en kano med plass til alle så er valget enkelt, det må bli 18,5. Ellers blir kanoen fort for liten. Spørsmålet er mer om det vil utvikle seg behov for to kanoer slik at ungene kan være med å padle selv på en skikkelig måte, ikke bare sitte å svirre med åren midt i båten å være mer til plage enn nytte.

om du ender opp med to kanoer er 16,5 det jeg ville gått for. Mer stabil kano om enn ikke like rask. Men med barn ombord er stabilitet viktigere enn fart. Finnes og mange 16,5 på Finn til fornuftige priser.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy