Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

To jenter på tur i Jotunheimen i 4-5 dager. Tips til runde?


Anbefalte innlegg

Vi er to jenter som planlegger en rundtur i Jotunheimen fra 30.07, og ser for oss at den skal ta 4-5 dager. Vil gjerne bo på DNT hytter, for å slippe den ekstra vekten et telt tar i sekken. Noen som har tips og anbefalinger til en rute vi kan følge? 

 

Har sett for oss disse stedene som eventuelle utgangspunkt:

- Fondsbu

- Gjendebu

- Bygdin
- Spiterstulen 

vet ikke hva som lønner seg, i og med at vi kommer kjørende, så er nødt til å ha et sted å parkere bilen også. 

 

Er veldig takknemlig for svar! :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

For noen år siden parkerte jeg ved Gjendesheim og tok buss til Bygdin og gikk til Torfinnsbu og tok båten til Fondsbu (Kan også gå av bussen litt før så turen blir litt lengre), så over til Gjendebu, og videre Memurubu og over besseggen tilbake til Gjendesheim.  Dette er en lett 4 dagers tur (med den lengste etappen siste dagen) - særlig siden du kan sende bagasje med båt 2 siste etapper (jeg visste ikke det men hadde pakket i søppelsekk pga værmelding og sendte dermed søppelsekken med all kveldsbagasje og gikk med ryggsekken - er man flere så kan man jo sende en sekk og dele på å bære den andre?).  Evt kan man gjerne også ha en dag ekstra på gjendebu? eller et annet sted for topptur?  Er i alle fall parkering på Fondsbu, bygdin og gjendesheim (antar dere mener gjendesheim som utgangspunkt - vanskelig å få bil inn til gjendebu...)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Forslag 1 (som jeg har gått og synes er fin)

 

Fondsbu - Skogadalsbøen 8t

Skogadalsbøen - Leirvassbu 6 t

Leirvassbu - Olavsbu (ev Gjendebu) 5t

Olavsbu (ev Gjendebu) - Fondsbu 5 t

Om du går via Gjendebu kan du også legge Torfinnsbu (husk å bestille!) om du ønsker en dag til slik at det blir Gjendebu - Torfinnsbu - Fondbu

 

 

Forslag 2 (også gjennomført og veldig fin tur  :) )

Parkere på Lom og ta morgenbussen til Turtagrø

 

Turtagrø - Fannaråken- Skogadalsbøen (8-9t)

Skogdalsbøen - Olavsbu 5t

Olavsbu - Leirvassbu 4-5 t (legge igjen en av sekkene på Høgvaglen og kanskje gå oppom Kyrkja på turen om dere er spreke)

Leirvassbu - Spiterstulen 5 t ( og ettermiddagsbussen til Lom hvor bilen står)

 

Kan også gås motsatt vei, men om det ikke klaffer med bussen så må det kanskje haikes inn til Spitestulen. Been there done that... :)

Både på Olavsbu og Leirvassbu er det f.eks mulig å ta en ekstra dag og gå på fine ikke alt for lange toppurer (Mjølkedalstind ved Olavsbu og Kyrkja ved Leirvassbu er jo flotte topper!)

 

Anbefaler i alle fall å legge turen innom Skogadalsbøen som jeg synes er den kosligste hytten i Jotunheimen :)

 

God tur! :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av AlieH
   Har noen av dere gått alternativet øst fra Rauddalsbandet fra Leirvassbu til Olabsbu? I Til Fots i Norge står det at det finnes bratt snøfonn ved Rauddalsbandet, og at det finnes et slakere vei øst fra bandet. Vi syntes det var veldig skummelt å måtte gå over den bratte delen, og vil gjøre samme tur neste år men unngå dette. Vet noen om alternativet følger den blåmerkete vinterstien på kartene, eller har noen kanskje en gpx fil som viser alternativet? Alternativet er ikke merket, og vi vil gjerne vete presist hvor stien er.

  • Av Dr. Engelvoorn
   Vi skal gå Store Knutsholstinden, og hadde egentlig tenkt oss en travers over Knutseggen eller Nørdre/Nestnørdre, mot Store og muligens videre og ned ved Vestre Leirungstind, der vi omgår all teknisk klatring, da vi ikke tar med tau eller annet utstyr. Men kan man komme seg trygt fra Midtre til Store å sikre med tau? Jeg ser flere rapporter her inne fra folk som har klatret forsiktig, alene, uten tau. Men min turkamerat er ikke overbevist.    
  • Av naturogfoto
   For an lang tid tilbake la jeg inn en bildeserie av en tur jeg hadde høsten 2016. Nå er den gjort om til en sammensetning av bilder og video med musikk til.
   Enjoy!
    
    
  • Av LarsNæss
   Hei.
   Er det noen som har noen bemerkninger i forhold til denne ruten - eventuelt et alternativ på en eller flere av strekkene som gjør turen bedre? Planlagt rute er Fondsbu - Olavsbu via Skogadalen - Skogadalsbøen via Sløtafjellet - Fondsbu.
   Den må gås på tre dager og er planlagt fra førstkommende lørdag. Kjøring hjemmefra (Fredrikstad) kl. 06 og start fra Fondsbu ca. kl. 13. Kjøring hjem fra Fondsbu etter retur fra Skogadalsbøen mandag ettermiddag/kveld.
   Den eneste av de tre hyttene jeg har vært på før er Skogadalsbøen, men da kom jeg fra Fannaråkhytta og gikk videre til Sognefjellshytta.
  • Av Fjellskald
   Ja hvor burde vi gå.. Ikke kan den være for krevende og ei heller vare alt for lenge. Etter å ha tenkt meg nøye om så jeg det som en berikende tur å først dra til Eidsbugarden og la henne oppleve Utsikten. Det er en flott tur som ikke krever for mye. Viste seg dog at den ikke burde vart lenger. Det var en sliten skjønt fornøyd dame som nøt utsikten der oppe. Så gikk bilturen neste dag til bessheim hvor planen var at hun skulle oppleve litt av den utsikten man får ved å gå opp fjellene ved gjendesheim.. Og Gjendehøe er en passende tur, og denne nøt hun veldig. Utsikten innover gjendevannet ble en suksess og vi satt lenge og nøt det før man så gikk ryggen til ende.. 
   Påfølgende dag var planen å gå over Mefjellet og ende opp på Kongsliknuppen (som har en fantastisk utsikt innover bygdinvannet og fjellene i den retning). Men regnet kom og varte hele dagen. Det ble til at jeg gikk en liten dagstur alene hvorpå en joggetur, mens hun slappet av inne. Å ha med joggesko angret jeg ikke på. Var deilig å jogge seg sliten dagene som inneholdt biltur eller fjelltur som ble avlyst grunnet været. Og så fant jeg fine steder å jogge som jeg senere vil ha nytte av. 
   Om noen skulle ha med en eldre på tur i jotuneheimen, eller en uttrent venn du skal introdusere fjelltur for, så kanskje dette var til inspirasjon:-) Det ble nå ihvertfall akkurat slik jeg håpet på, en overkommelig og berikende tur for en dame på 80
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.