Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hola skientusiaster!

 

Jeg går ANG på svalbard (arktisk naturguide studiet), og til vinterturene er skisko ett stort spørsmål.

 

jeg har sett mye på Alfas North pole sko, som er brei og stor nok til å ha en ullkartank i osv. Den er godt forbi stiv i pris, og jeg syns egentlig hele konseptet med permanent gamasj er noe tull...

 

så spørsmålet er vel, har dere forslag til noen gode alternativer? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har Crispi Stetind til fjellskia, men til langrennskia kjøpte jeg et par Alfa Tx30 gtx til de kalde dagene. De er også kjempevarme, og med gamasje på buksa burde det holde for de fleste forhold. Jeg var litt usikker, for normalt har Alfa for bred lest for meg, men disse var digge. Kjøpte rett fra Alfa, betalte 400 kr, men ser de har halv pris på Sportsnett også. Verdt et forsøk?

 

edit: Christian Eide brukte dem til Sydpolen, det burde vel borge for at de er solide nok. Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har i mange år brukt et par alminnelige Varg Morgedal som er om lag 1-2 nr for store. Jeg har god ullsåle nedi og ett par tjukke ullstrømper på beina. I tillegg har jeg brukt fuktsperrepose (alminnelig bærepose av plast) på lengre turer. Dersom sokken blir fuktig av svette bytter jeg evt til lunsj. Så lenge jeg har klart å holde støvlene tørre har de fungert greit ned til -35 til -40 som er det kaldeste jeg har vært på tur de siste 10 årene eller så.

Tidligere har jeg i perioder brukt forsvarets tåladder (Skjult lenke - logg inn for å se den) som ekstra isolasjon utenpå støvlene. De funker best med gammeldags kandaharbinding (75 mm m/wire)om du ikke velger å sy dem om.

Nå er Morgedal støvlene omsider utslitt, så et par nye Alfa Grønland er innkjøpt som erstatning. Regner med å ha samme temperaturområde med dem også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av virrma
   Er det noen som har peiling på om disse modellene har samme lest?
  • Av Brennern
   Noen av trekkene i tråden over gjenspeiler noen av mine utfordringer. 
   Prøvde meg på Alfa Skarvet, flott og forseggjort sko, men endte opp med vonde hæler, trykksmerter og betente sener. De passet ikke meg. Har god erfaring med Alpina som vanlig langrennssko så tok sjansen på Alpina Traverse. En rimeligere og "enklere" sko, men det viktigste var faktisk å kunne komme seg ut på fjellski. Nettopp kommet gjennomført 5 dager på Hardangervidda uten smerter i føttene, supert. Aberet er at skoa er slitt ut etter en tur så må ha noe mer solid, men likte passformen og jeg fikk ikke smerter. 
   Ser derfor på Alpina Alaska, dette er vel en betydelig mer solid sko, men noen som har noe erfaring rundt denne? Kan den sammenlignes med passformen til Traverse? 
  • Av Cornelius Hjort
   Vi er 4 gutter som planlegger å gå Spitsbergen på tvers fra Agardhbukten til Isfjord radio. Prisen hos de kommersielle reiseselskapene er for stive for oss og vi ønsker å gjøre det på egenhånd. Har noen erfaringer med transport rundt på Svalbard som de vil dele? Tenker da på muligheten for å bestille dette uten at det inngår i en egen pakke og gjerne prisen man kan forvente at slikt koster.
  • Av Nikolai Enok Anfeltmo
   Jeg vurderer å gå en vintertur fra Trondheim til Indre Troms og søker etter alle type tips men sliter litt med å sette meg litt inn i noen aspekter. Jeg prøver å finne informasjon både på forumet og andre steder, men er litt vanskelig å sette alt i sammenheng. Jeg har erfaringer med kalde netter, slitsomme turer og hardt vær, men tenker at når jeg skal på en lengre tur burde jeg skaffe så mye informasjon som mulig om hvordan dette skal gå så smertefritt som mulig. På utstyrsfronten må jeg oppgradere en del:
   Gassbrenner eller annen brenner - jeg har alltid brukt ett stormkjøkken på gass og har klart meg fint med det, selv om det har gått tregt på de kaldeste turene, men tenker jeg burde kjøpe en ny brenner. Er det ufordelaktig å fortsette med gassbrenner på en slik tur med tanke på kuldens innvirkning på gassen? Er det en brenner som er veldig pålitelig og dere kan anbefale? Telt - jeg har på vinterturer brukt ett 4 sesongers tremanns-tubetelt. Av hensyn til vekt og mindre luftvolum å varme opp, tenker jeg å investere i ett nytt telt. Ser at prishoppet fra type Cloud Up med stormduker til mer anerkjente merker er stort. Skjønner at jeg betaler for kvaliteten men kommer ikke over noe telt, som er pålitelig i vinternorge men nødvendigvis ikke er konstruert for en Grønlandstur. Pulk - har kikket på Paris Expedition pulker som er mye billigere enn andre pulker og det virker som at folk synes dette funker bra med taudrag. Jeg er litt skeptisk, siden jeg kun har brukt stive drag (kan nevne at jeg ikke har gått noe særlig mye med pulk). Funker disse godt til en slik tur? Ski og skisko - jeg leser at man burde ha stive skisko når man skal traversere fjellområder. Det gir mening, men har alltid brukt noen veldig myke skinnstøvler som jeg har arva, disse har egentlig aldri vært varm nok. Jeg leter etter ett par sko som passer til å gå langt men samtidig gir meg stabilitet. Jo varmere de er jo bedre, jeg sliter med å være kald på føttene og hadde satt umåtelig stor pris på ett par skisko som faktisk holder meg varm. Jeg har sett på Crispi Svartisen, men hadde vært fint med andre tips, gjerne noen som er billigere, om det finnes. Jeg innser at alt dette blir en investering, men jeg trenger ikke det mest ekstreme eller moderniserte, klart meg fint med det jeg har på turene mine til nå.
   Hadde sikkert vært interessant å se noen utstyrslister fra lignende turer, og andre tips til en slik tur setter jeg pris på.
  • Av Gisle Uren
   Hei alle sammen.
   Til vinteren skal jeg på langtur på Svalbard. For dere som kjenner meg litt, så er det kanskje ikke helt uventet at jeg drar av gårde sammen med den faste turkameraten min Jens, og sammen med alle hundene mine. Dette er noe Jens og jeg har jobbet systematisk mot i flere år, og endelig begynner det å nærme seg tid for selve turen.
   Vår tur og vårt fokus er nok annerledes enn de fleste andres. Vi skal ta oss tid til å oppleve fremfor å oppnå på denne turen, og har kalt turen Langsomt på Svalbard.
   Dere er hjertelig velkomne til å følge oss på Skjult lenke - logg inn for å se den hvor vi kommer til å dele forberedelsene og gjennomføringen av turen. 

   Gisle
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.