Jump to content

Fiskekort for innlandsfiske - Oversikt i Norge


Henrik

Recommended Posts

Flere ganger har jeg sett folk som etterspør fiskekort for det ene eller det andre stedet, kanskje ikke nå i det siste, men forrige sommer var det noen tråder om det. Spesielt Hardangervidda var etterspurt.

Som sikkert de fleste kanskje vet er det mange som benytter seg av inatur.no for blant annet kjøp av fiskekort. Her legger lokale tilbydere blant annet inn fiskekort. Det samme har Statskog gjort med blant annet et norgeskort som dekker alle statskogs vann, kanskje veldig kjekt for de som skal gå Norge på langs! ;)

 

Men det er sikkert fiskekort her i Norge som er umulig eller vanskelig å finne på nett, eller som kanskje krever lokalkunnskap for å kjøpe fiskekortet på den lokale butikken.

 

Det jeg tenkte var at dere kunne være med å opplyse om hvor man finner fiskekortene i Norge, enten på nett eller på den lokale butikken. Og for hvilket område fiskekortet gjelder for.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Kjempebra :-) Jeg spurte nettopp om akkurat dette og det kan i noen områder være problematisk å finne ut hvor man kan få tak i fiskekort til forskjellige vann. Da blir det ofte litt lettvint å "bare ta noen prøvekast" siden man ikke klarer å gjøre opp for seg.

Nå er det jo en del vann som det absolutt skulle vært gratis å fiske med både garn og stang, men med begrensning på å ta stor fisk slik at det er et lite håp om å få ned bestanden litt og størrelsen opp. 

Det er noen vann i mitt nærområde som det ble satt ut fisk i for mange år siden. Jeg fisket en del der, men det ble et baks og styr for å få tak i fiskekort etterhvert når de sluttet å selge kort på bensinstasjonen. Måtte kjøpe privat hjemme hos en grunneier og det ble noen bomturer når han ikke var hjemme. Fikk også inntrykk av at jeg var nesten den eneste som fisket der etterhvert. Nå er vannene fulle av småfisk og det er like vanskelig å få tak i kort. Jeg syns likevel det kan være trivelig å stikke opp en tur og fiske der selv om det blir mye småfisk. Men skjønner ikke at grunneierne vil ha det sånn egentlig. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy