Jump to content
IGNORED

Fiskekort for innlandsfiske - Oversikt i Norge


Henrik
 Share

Recommended Posts

Flere ganger har jeg sett folk som etterspør fiskekort for det ene eller det andre stedet, kanskje ikke nå i det siste, men forrige sommer var det noen tråder om det. Spesielt Hardangervidda var etterspurt.

Som sikkert de fleste kanskje vet er det mange som benytter seg av inatur.no for blant annet kjøp av fiskekort. Her legger lokale tilbydere blant annet inn

Hidden Content

. Det samme har Statskog gjort med blant annet et

Hidden Content

som dekker alle statskogs vann, kanskje veldig kjekt for de som skal gå Norge på langs! ;)

 

Men det er sikkert fiskekort her i Norge som er umulig eller vanskelig å finne på nett, eller som kanskje krever lokalkunnskap for å kjøpe fiskekortet på den lokale butikken.

 

Det jeg tenkte var at dere kunne være med å opplyse om hvor man finner fiskekortene i Norge, enten på nett eller på den lokale butikken. Og for hvilket område fiskekortet gjelder for.

Link to comment
Share on other sites

Kjempebra :-) Jeg spurte nettopp om akkurat dette og det kan i noen områder være problematisk å finne ut hvor man kan få tak i fiskekort til forskjellige vann. Da blir det ofte litt lettvint å "bare ta noen prøvekast" siden man ikke klarer å gjøre opp for seg.

Nå er det jo en del vann som det absolutt skulle vært gratis å fiske med både garn og stang, men med begrensning på å ta stor fisk slik at det er et lite håp om å få ned bestanden litt og størrelsen opp. 

Det er noen vann i mitt nærområde som det ble satt ut fisk i for mange år siden. Jeg fisket en del der, men det ble et baks og styr for å få tak i fiskekort etterhvert når de sluttet å selge kort på bensinstasjonen. Måtte kjøpe privat hjemme hos en grunneier og det ble noen bomturer når han ikke var hjemme. Fikk også inntrykk av at jeg var nesten den eneste som fisket der etterhvert. Nå er vannene fulle av småfisk og det er like vanskelig å få tak i kort. Jeg syns likevel det kan være trivelig å stikke opp en tur og fiske der selv om det blir mye småfisk. Men skjønner ikke at grunneierne vil ha det sånn egentlig. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Nikke
   4 episode er ute nå. Endelig når vi elva, men før det svinger vi innom et pent røyevann.
  • By Nikke
   Da er sommerens eventyr historie og hverdagen i ferd med å innhente en stakkars som helst skulle ha strekt sommeren litt til. Første tur var på tre uker og ble tilbrakt i øst Finnmark. Siste uka var jeg tilbake i vakre Nordreisa. Har så smått begynt å legge ut noen minner på Instagram, og som før deler jeg her etter hvert som man får oversikt over bilder og video materiale.
   Tre ukers turen tar litt lengre tid å «fordøye». Kort oppsummert var det fantastisk å dele en langtur med min sønn på 24år. Etter ei drøy uke møtte vi og tilbrakte ei lita uke med bestekompis og medeier av 60degrees. Underveis stiftet vi bekjentskap med utrolig hyggelige og hjelpsomme folk! Utover det så var det varmt og godt vær, dårlig fiske, utfordringer, fantastisk natur og som vanlig et møte med de fleste insektene vidda har å by på.
   Nordreisa har blitt fast stoppested gjennom flere år, gjerne etter en lengre tur i nord. Der oppholder jeg meg hos en god gammel venn og hans familie. Gjestfriheten er forbi ord! Som regel blir oppholdet et normaliseringsprosjekt der kropp og sjel igjen skal synkronisere seg med samfunnets puls. Likevel finner vi tid, mellom sosialisering, god mat og drikke, til flotte dagsturer og noen dager til fjells i dette eldorado av natur. Bildene og videoene er fra dette oppholdet.
    

   Turen inn.mp4 Turen ut.mp4
  • By Sridd
   Hei
   Tenker meg en tur på Lifjell neste uke for å fiske. Satser på vestsida da det virker som det er mindre folksomt og litt mer ''urørte'' vann. Har ikke fisket der før, men har hørt at noen vann på vestsida kan holde fin ørret. Hvis noen vil tipse om bra vann hadde det vært hyggelig. Jeg kan også rapportere etter turen om fangsten hvis det er ønskelig:) fisker gjerne i mindre vann og de som ligger litt i utkanten og lengst fra stier, syns det er mest spennende, så kommer til å prøve det på denne turen også. Tips om ang (mark, sluk, flue) tas også gledelig i mot:)
   Er student i Bø hvis noen lurte.
  • By Nikke
   Etter mange år med fiske og noen pene størrelser i håven, så går jeg inn i sesongene med litt sånn, ja ja, det skjer aldri igjen. 
   Men så fort turen nærmer seg, eller når man tar første kastet, ja da slår den gamle fiskefeberen til. Til tider så ille at jeg gjør rocky misstakes, blir skjelven og kokt i topplokket. 
   Hva er det med den fiskefeberen, og hvordan har dere det? 

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy