Jump to content
IGNORED

snøforhold på Hardangervidda


frikken
 Share

Recommended Posts

Jeg har tenkt å gå fra Tinnhølen via Hårteigen og Trolltunga og tilbake. Er det noen som vet om det er mulig å gå denne turen fra 28. juni til 5. juli? Har noen vært i dette området? Hvor var du Klingen86?

Link to comment
Share on other sites

Fra Valldalen til Litlos gikk eg ca 2/3 av turen på ski i helga, men det smelter fort og snøen er relativ hard å gå på. Det er bra med snø vest på vidda men ikkje unormalt mye for årstiden.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Bestyrer på Litlos melder om gode forhold - også vestover. "Isfritt opp til 1300 meter, men noen isflak kan sikkert forekomme...." Du kan alternativt ta en telefon til ham, nummeret finner du på ut.no....(det fungerte ikke å lime inn linken) - kun satelitt telefon. Men ja, venter du en uke eller to er du helt sikker:)

Link to comment
Share on other sites

Merkelig hvis det er så forskjell på østvidda og vestvidda? Jeg var på Sletteidvatni, som ligger på over 1300 moh, 18. Juni og der hadde det kanskje vært isfritt 2-3 uker allerede da det ikke lå så mye som et isflak i vannflaten.

Hvorfor er det 4-5 uker forskjell på øst og vest? Noen med et godt svar?

Link to comment
Share on other sites

 

Eg var over området torsdag 10. Vest og sørvest for Litlos var det mykje snø og is. I aust var det lite. Holmavatnet var ca 30% isfritt, Kvennsjøen var isfri.

 

Oppdatering fra i dag. Snøen er kraftig redusert sidan sist, men fortsatt bra med fenner att. For dei som har tenkt å la seg skremme av snømengde, minner eg på at sumarsnø er fast og fin å gå på.

Isforholda har endra seg meir. No er det is bare på votn betydeleg høgare. Votna oppå Sandfloeggi og Nupseggi er fortsatt heilt islagt. På Holmavatn og andre votn i same høgdelag vestover, er det bare nokre isflak og litt is langs enkelte strender. For den som har tenkt å padle, kan det nevnast at det ligg att ei smal isstripe tvers over Holmavatn, denne reknar eg med forsvinn ein av dei fyrste dagane.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy