Jump to content

Tips om området Åmotdalen?


fjellmeinn

Recommended Posts

Har tenkt å prøve ut nordområdene på Dovrefjell. Noen som har erfaring/tips ang. forholdene på sensommeren. Er det f.eks. mye myr i området, ur, bekker/elver som kan være vanskelig å forsere osv. Har også tenkt å prøve fisken. Er takknemlig for alle gode råd.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei! Har fartet en del i fjellområdene nord i Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark (kommunene Nesset, Sunndal, Oppdal og Lesja). Sensommeren er den beste i dette området dersom fiske er viktig for turen. Mange vann holder is til langt ut i juni/juli og ørreten har en tendens til å være noe treig på for- og midtsommeren. Du nevner Åmotan. Her møtes flere større elver som har sitt utspring langt til fjells. På sensommeren varierer vannstand med nedbør, men elvene lar seg alltids krysse. Høyfjellet er ikke særlig preget av myr og våt bakke. Fisket er bra i mange vann og stor ørret lar seg nok lure. Skulle gjerne delt delt gode vann med deg, men ikke for åpen web.

Ha en fin tur. Husk at reinsjakta starter 20. august - det medfører økt trafikk i området. Spesielt hvis vinden kommer fra N og NV. Uansett kan du med den vindretningen la fisken være - da er vanskelig....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Åmotan og Åmotsdalen er to steder.

Åmotan er elvegjelet rett inn for Gjøra i Sunndal, der elvene Lindøla, Reppa, Grøvu og Svøu møtes. Se og http://www.dovrefjellradet.no/Default.asp?WCI=DisplayGroup&WCE=113&DGI=113 .

Åmotsdalen er en sidedal til Drivdalen i Oppdal, fra Engan. Nedre del er landskapsvernområde - se http://www.dovrefjellradet.no/Default.asp?WCI=DisplayGroup&WCE=104&DGI=104 . Rundt selve dalen og lenger inn ligger områdene i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark - se http://www.dovrefjellradet.no/Default.asp?WCI=DisplayGroup&WCE=87&DGI=87 og http://www.dirnat.no/wbch3.exe?p=3011 .

Er vel siste (Åmotsdalen) du mente?

Fint og lettgått terreng. Elva kan være litt lei å krysse i nedre del, der er i alle fall en bru (framgår av kartet) - den var meget spennende sist jeg gikk der, men er visst restaurert nå. Ofte fantastiske farger om høsten. Fiske- og jaktkort (over tregrensen) hos Oppdal bygdeallmenning, se http://oba.oppdal.com/ - har også ei bu til utleie i området.

En dagsmarsj inn dalen ligger Åmotsdalshytta (KNT) - se http://www.kntur.no/amotdalshytta2.htm'>http://www.kntur.no/amotdalshytta2.htm / http://www.kntur.no .

Også fjellomådene rundt er fine å gå i. En del stein i høyden. Gå stien fra Åmotsdalshytta til Loennechenbua f.eks, om du ikke liker skråstilt skifersteinur - en grunn til at stien ikke går det som ser ut som korteste vei på kartet...

Finnes forresten et felles fiskekort for hele Dovrefjell-Sunndalsfjella (knalltilbud!) - skal bl. a være selvbetjent salg på turisthyttene. Og der fiskekort selges rundt fjellet. Men salgsstedene er ikke altid oppdatert, kontakt evt Sunndal fjellstyre - http://www.sunndal-fjellstyre.no/ (men heller ikke de nevner Dovrekortet...). Dette kortet gjelder for stangfiske i alle statsallmenningene, bygdeallmenningene og de fleste private mellom Romsdalen, Sunndalen og Drivdalen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy