Gå til innhold
fjellmeinn

Tips om området Åmotdalen?

Anbefalte innlegg

Har tenkt å prøve ut nordområdene på Dovrefjell. Noen som har erfaring/tips ang. forholdene på sensommeren. Er det f.eks. mye myr i området, ur, bekker/elver som kan være vanskelig å forsere osv. Har også tenkt å prøve fisken. Er takknemlig for alle gode råd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Har fartet en del i fjellområdene nord i Dovrefjell og Sunndalsfjella nasjonalpark (kommunene Nesset, Sunndal, Oppdal og Lesja). Sensommeren er den beste i dette området dersom fiske er viktig for turen. Mange vann holder is til langt ut i juni/juli og ørreten har en tendens til å være noe treig på for- og midtsommeren. Du nevner Åmotan. Her møtes flere større elver som har sitt utspring langt til fjells. På sensommeren varierer vannstand med nedbør, men elvene lar seg alltids krysse. Høyfjellet er ikke særlig preget av myr og våt bakke. Fisket er bra i mange vann og stor ørret lar seg nok lure. Skulle gjerne delt delt gode vann med deg, men ikke for åpen web.

Ha en fin tur. Husk at reinsjakta starter 20. august - det medfører økt trafikk i området. Spesielt hvis vinden kommer fra N og NV. Uansett kan du med den vindretningen la fisken være - da er vanskelig....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Åmotan og Åmotsdalen er to steder.

Åmotan er elvegjelet rett inn for Gjøra i Sunndal, der elvene Lindøla, Reppa, Grøvu og Svøu møtes. Se og Skjult lenke - logg inn for å se den .

Åmotsdalen er en sidedal til Drivdalen i Oppdal, fra Engan. Nedre del er landskapsvernområde - se Skjult lenke - logg inn for å se den . Rundt selve dalen og lenger inn ligger områdene i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark - se Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den .

Er vel siste (Åmotsdalen) du mente?

Fint og lettgått terreng. Elva kan være litt lei å krysse i nedre del, der er i alle fall en bru (framgår av kartet) - den var meget spennende sist jeg gikk der, men er visst restaurert nå. Ofte fantastiske farger om høsten. Fiske- og jaktkort (over tregrensen) hos Oppdal bygdeallmenning, se Skjult lenke - logg inn for å se den - har også ei bu til utleie i området.

En dagsmarsj inn dalen ligger Åmotsdalshytta (KNT) - se Skjult lenke - logg inn for å se den/amotdalshytta2.htm'>Skjult lenke - logg inn for å se den/amotdalshytta2.htm / Skjult lenke - logg inn for å se den .

Også fjellomådene rundt er fine å gå i. En del stein i høyden. Gå stien fra Åmotsdalshytta til Loennechenbua f.eks, om du ikke liker skråstilt skifersteinur - en grunn til at stien ikke går det som ser ut som korteste vei på kartet...

Finnes forresten et felles fiskekort for hele Dovrefjell-Sunndalsfjella (knalltilbud!) - skal bl. a være selvbetjent salg på turisthyttene. Og der fiskekort selges rundt fjellet. Men salgsstedene er ikke altid oppdatert, kontakt evt Sunndal fjellstyre - Skjult lenke - logg inn for å se den (men heller ikke de nevner Dovrekortet...). Dette kortet gjelder for stangfiske i alle statsallmenningene, bygdeallmenningene og de fleste private mellom Romsdalen, Sunndalen og Drivdalen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.