Gå til innhold
Kikut

Villreinjakta - et luksusproblem

Anbefalte innlegg

I mangel av "innenbygds"-status og kontakter, søkte jeg i hytt og gevær på epost til privatpersoner, fjellstyrer og Inatur til reinsjakta i år. Det har resultert i et luksusproblem som kanskje øvrige her på forumet vil irritere seg over icon_rolleyes.gif :

-Jeg har blitt tilbudt jakt i Øyer statsallmenning

Skjult lenke - logg inn for å se den

-Jeg har blitt tilbudt jakt i Ullensvang statsallmenning, attpåtil 2 dyr til god pris. Flott terreng, men det tar jo 6-8 timers gange bare å komme inn i det. Dessuten har vel reinsdyr på vestvidda vært et rimelig sjeldent fenomen de siste årene.

-Jeg blir sannsynligvis også tilbudt kort i Tinn i Telemark av en grunneier, i områdene nord for Mogen.

Noen her på forumet med preferanser/erfaringer til hvor de hadde valgt å bruke fridagene sine?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som du sier er ikke Ullensvang bare bra. Mange timer før du kommer inn og om du ikke får ut kjøttet med fly/helikopter eller traktor er det takkoggodnatt. Fordelen er billig jakt.

Hade jeg vært deg hade jeg tatt de to andre. (Begge to altså...)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har jaktet flere år i Øyer statsalmenning. Hvor Øyer statsalmenning har avtale med Ringebu om at de som har kort i Øyer statsalmenning kan jakte i Ringebu i ukedagene, da det er bare blitt mindre og mindre rein der for hvert år. Når reinen trekker, trekker den fort forbi øyer kommune og over til ringebu.

 

Problemet med å jakte i ringebu er at du gjerne står i konkurranse med en haug med andre jegere. En gang var det tilsammen 5 jegere som stillte innpå samme flokk. Det endte med at ingen fikk noe dyr. Dét er en av grunnene til at jeg så og si har sluttet med å jakte rein, og heller jakter dyr i et jaktlag hvor jegerne samarbeider i motsetning til å bruke albuer for å sikre seg fangsten.

 

Jeg har imidlertid vært riktig heldig når jeg kun har holdt meg på øyer-siden, fordi man slipper alle jegerne som ødelegger for en. På øyer-siden har jeg virkelig fått oppleve gode stunder, men de blir det mindre og mindre av desverre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk begge to!

 

Mogen er jo en gave...problemet er at jeg ikke kan velge helg jeg kan jakte, og det kræsjer med jobb hos både meg og kompisen...vi får se hvordan jeg får sjonglert!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De siste årene har det ikke stått så mye rein i de delene av østvidda i jakta. Har en kompis som jakter på andre siden av Møsvatn. Men dette går jo i sykluser etter beitetrykk (og vind selvsagt). Hardangervidda er vanskelig siden den er så diger, og dyrene kan gå over så store områder. Det er der fellingsprosenten er lavest stort sett hvert år.

 

Gratulerer med jakt, forresten. Jeg var ikke blant de heldige.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jepp, en skal ha en god porsjon flaks både mtp kort og etter det å i det hele tatt se dyr! Ser du dyr skal du komme på skuddhold også...i fjor hadde jeg griseflaks på Raulandsallmenningen. Søndag ettermiddag på vei hjemover gikk vi rett på en flokk, skøyt dyret 100 m fra allmenningsgrensa..Like mye flaks i år? :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.