Gå til innhold
  • Bli medlem

Kanomuligheter - Øyerfjellet


Anbefalte innlegg

Har leid oss en hytte i Øyerfjellet, en uke i august, nærmere bestemt Neråsta. Altså mellom Djupen og Ner-åstvatnet, og ikke langt fra Goppollvatnet.

Jeg har med kone og to barn, på 2 og 4 år, samt nyinnkjøpt Ally. Hvordan er padlemulighetene i området? Er det noen mulighet for å padle mellom noen av vannene, eller må en ta høyde for å holde seg på et vann?

Alle innspill mottas med takk:) Gjerne generelle tips til hva en kan finne på i området ellers også, om en lar kanoen bli liggende i bilen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er derfra. Er dårlig med å bruke elvene til å komme seg frem igrunn. Det har jeg ikke hørt om, og heller ikke prøvd selv, så da bør dere nok satse på et av vannene.

 

Når det gjelder turmulighetene i området kan jeg fint anbefale å gå på lyngkampen og høgfjellet. Det er flere åpne hytter i området som driftes av øyer fjellstyre. Sjekk skjelbua, steinhytta og harlandshytta. Evt. bulona. kommer dere inn mot lyngen, lyngkampen og området der omkring kommer dere over tregrensa, og variasjonene i topografien er annerledes enn ved neråstvannet hvor det bærer preg av en del skog. Personlig liker jeg meg over tregrensen. Kommer dere opp til lyngkampen kan dere se langt inn mot østerdalen (fint med kikkert da).

Gråkorphaugen er kanskje den nærmeste "toppen" dere kan komme for å se noe halvveis bra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må nok belage deg på holde deg på de enkelte vatnene, men de fleste vatn er lette å komme seg til med bil og lite bæring. Anbefaler fotturer generelt, spesielt opp på fine utkikkspunkt som f. eks Lyngkampen (evt. til Skjelbua, Steinhytta og Øver-Åsta) eller Gråkorphaugen. Innover mot Jogrimen og videre til Hallandshytta er det fint. Disse turene er vel ikke aktuelle med små barn, hvis de skal gå selv hele tiden. Uansett flott bare med korte turer, fks. til Åstkyrkja. Store muligheter for fiske selvfølgelig, ellers så har Øyer masse tilbud med bl.a. Hafjell, Hunderfossen og Lilleputthammer ned i bygda. På fjellet må man imidlertid underholde seg selv med naturen. :) Du kan glede deg til flotte dager i Øyerfjellet.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du drar over kommunegrensa til Ringsaker er det en del fine partier på Åsta som fint kan padles. Store deler av strekningen fra Skolla ned til Bjønnåsen er stille partier. Elva går også tett ved bilvei hele veien. Det er ikke så altfor langt å kjøre fra der dere har leid hytte. Har ikke kjørt der på lenge, men du kommer langt på en halvtime tipper jeg. Åstdalen er en perle selv om det er en god del folk der. Spesielt i fellesferien og i helgene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for mange flotte tips. Vi ser virkelig frem til en uke i fjellet, før vi har booket et par netter på hotellet ved Lilleputthammer. Vi kan vel alle ha godt av en dusj etter en uke på hytte uten vann og strøm <img data-cke-saved-src="http://www.fjellforum.no/public/style_emoticons/default/smile.png" src="http://www.fjellforum.no/public/style_emoticons/default/smile.png" class="bbc_emoticon" title=":)" /><br /><br />Åsta ser spennende ut, spesielt om vi får litt mer padleerfaring før vi skal på tur i august. Skal vel ha med oss bæremeis til toåringen, men tror nok ikke hun er så interessert.<br />

Edit: hva skjer med smiletegnene?

Endret av finfyr
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Du kan glede deg til flott natur med lettgåtte fjell.

Med en 4-åring på tur antar jeg Lyngkampen kan bli i drøyeste laget, hvis ikke dere er veldig spreke da. Støtter forslaget om en tur til Åstkyrkja. Skyttilhaugen er også nære med god utsikt, og hvis dere tar turen til Akksjøkampen får dere flott utsikt over Åstdalen. Utsikten fra Gråkorphaugen er veldig fin med en glimrende sitteplass rett nedenfor toppen. Ta i så fall med litt småved og fyr opp et kaffebål.

Hvis du tar bilen på Østfjellvegen mot Vålsjøen og svinger av nordover, kan du kjøre forbi Slæen og så langt det går mot Uksbåsen, så får dere en enkel spasertur opp på Heratinden. Fin utsikt der også.

Aktivitet ved hytta kan være å fange småfisk i ei plastflaske. Skjær av toppen og snu den som en trakt inn i flaska, putt noe lyst og lokkende inni (ris, puffa ris, frokostblanding etc.). Flaska legger du i Ner-Åsta der stien går inntil vannet, eller ved utløpet. Småfisken svømmer inn og kommer seg ikke ut igjen :-)

Eller dere kan lage pil og bue og gå på "jakt".

Eller ta sykkelturer på fjellvegene.

Eller låne fjellstyret sin båt på Vålsjøen. Der er det forresten en stor og fin gapahuk.

PS! Godt drikkevann finner du ved en vannpost nede ved myra. Der er det et oppkomme med rennende klart vann.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Mer detaljert veibeskrivelse til vannposten mottas med takk. Er på plass på hytta, og nå er jeg ute på vannjakt. Benytter sjansen til litt fjellforum også, ettersom det ikke er dekning for noe som helst på hytta.

Så langt er både hytta og naturen her oppe, over all forventning.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.