Gå til innhold
 • Bli medlem

Bjonnen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bjonnen

Nylige profilbesøk

631 profilvisninger
 1. Takk for tips, skal sjekkes ut. Rutene jeg har tenkt på, og sett i denne boka jeg kikker i, er lagt opp med tanke på vinterstengte veier, så tenkte ikke på det som en faktor. Selv nærmere våren er veien i Leirdalen og inn mot Leirvassbu stengt, men toppene blir da besteget. Lurer mer på evt. andre grunner til at det ikke er vanlig å gå disse turene så tidlig som jeg har lyst til.
 2. Lurer litt på mulighetene for topptur f.eks til enklere topper med utganspunkt Leirdalen allerede nå i tiden framover; februar og mars. Forstår det sånn at april, mai og juni er de store "toppturmånedene". Hvorfor er det sånn? Regner med at faktorer som bl.s. temperatur, snøforhold og -kvalitet er avgjørende for dette, men hvorfor ikke gå på topptur i området her før? Håper noen erfarne topptur-ister kan belyse dette litt bedre for meg. Leser meg syk på beskriverlser i boka "På tur Leirvassbu" og har fryktelig lyst på teste utstyret snart. Takk!
 3. Ganske fantastisk tilbud til folk disse fjellstyrehyttene i bygda. Vet ikke hvor unikt det er kontra andre kommuner? Er sjøl øyværing, men har benyttet hyttene svært lite. Dumt, men teltet er også et godt hi.
 4. Liten kommentar til Bulonhytta; den ligger ikke i nærheten av vannet Djupen, men mye lenger øst tett ved Lyngen. Ved Djupen ligger det imidlertid ei DNT-hytte.
 5. Glem det, jeg er litt treg. Dukka opp. Flott tiltak. ✌️
 6. Hvor blir denne seedet? Finner ikke med mine søk.
 7. Båten(e) går også torsdager. Kikka på tabellen selv og det er flere avganger også torsdag. Litt komplisert med de forskjellige tidsrommene, noen avganger bare til memurubu osv. Read carefully!
 8. Ikke så komplisert. Daglig utenom torsdag. Bare for å skrive det enkelt de gjør det slik.
 9. Hilleberg Rogen er på vei til meg. Vi skal kose oss i fjellet om ei ukes tid. Gleder meg til å kunne ha litt mer bevegelsesrom i teltet etter fem-seks år med mitt godt brukte Rondane Light.
 10. Var på Semeltinden i fjor. Gikk opp fra stien rett før du kommer inn i Urdadalen, ved punkt 1565 ca. Jeg fulgte omtrentlig beskrivelse jeg fant via fjellforer.blogspot.no (masse toppbeskrivelser her, med bilde av gps-spor på kart). Må holde skrått øst og i ei god bue mot nord igjen opp på platået på 1978, derifra rett til topps. Sikkert masse muligheter opp, men for meg som er uerfaren til å gå på "umerka" topper var det greit ha noen forholde seg til. Ikke så lett finne beste ruta i den rel. bratte ura. Så såvidt noen varder her og der, uten at jeg fant noen logikk i de. God tur, en flott top
 11. Okey, takk for svar, nå forstår jeg litt bedre. Ikke interessert i å sette hverken meg selv eller bikkja i unødig fare. Bare vi rare menneskene som på død og liv skal opp på toppen. Jeg har en kompis som evt. skal få passe bikkja når jeg tar de siste meterene.
 12. Okey, Rottweiler-tispa mi er ikke redd for høyder, men vet sin begrensning både opp og ned. Vært på endel 2000-topper, men ingen hvor det har vært nødvendig med bæring, litt støtte bare og et dytt i rompa av og til. 40 kilo er bikkja, så da får jeg tåle svette litt, opp vil jeg. Muligens litt verre ned de samme partiene du nevner, kanskje?
 13. Hei, jeg har stoffveske til stanga med "utposing" slik at snella fint bare kan sitte på stanga i posen. Oppbevarer det hele festet på siden av sekken. Aldri blitt noe krøll med det. Fordrer selvsagt at enn ikke slenger sekken av seg og bare velter den i bakken, men mer skånsomt enn å trøkke den nedi med alt annet stæsj i sekken. Enkelt og greit.
 14. Hei, tenker meg på tur til Trollheimen i sommer. Noen som har erfaring med å ha med hund opp på disse fjellen jeg nevner? Byr det på problemer for ei erfaren topptur-bikkje, tro?
 15. Henger med på her. Jeg har også tenkt litt på dette med "topptursko". Sjøl bruker jeg Crispi Skarven og de er fabelaktige med tung oppakning og lengre marsjer, men vet ikke om de er det optimale til bratte toppturer med ur, sva og litt klyving. Har brukt de på flere 2000-metere selv, og det går jo greit, men har lite å sammenligne med. Fjellførere bruker vel lettere og enda stivere sko, kanskje med bedre grep, klatretupp (som La Sportiva Trango S), men disse tenker jeg ikke er like gode og komfortable å gå i jmf. Skarven. Fint hvis noen har erfaring og synspunkter å dele ang. dette. Sent
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.