Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei, trenger noen tips fra dere erfarne. Står nå mellom å velge mellom et tilbud å kjøpe Western Mountaineering sin Bison GWS (-40) 6,6" og deres Puma GWS (-25). 6.0"

Er selv 182cm, frosset nok i felt fra før, og tenker å bruke posen i hele den kalde årstiden. Posen skal brukes bl.a. under soloturer med telt og pulk på de store viddene i Norge.

Synspunkter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville gått for -25 posen med lite forbehold om at den virker å være akkurat lang nok i forhold til din lengde og at du kanskje burde prøve den først for å være sikker på at du ikke butter i bunnen.

 

Grunnen til dette er:

- Den er varm nok til det aller meste du kommer ut for. Hvis det er kaldere kan du supplere med dunjakke/vest og varmt mellomlag (som nok uansett er med på turen).

- Den er lettere og tar mindre plass i sekken.

- Du slipper å svette like mye på den andelen av turene hvor det ikke er under -20.

- Den andre posen kan være såpass lang at du får et kulderom i fotenden, men det kan også være at 6" blir for kort og hvis du butter i bunnen er det nesten verre.

 

Har erfaring fra en Marmot Col, ranket til 29 grader. Aldri opplevd at den har vært for kald. Sov senest ute bare på liggeunderlag i -30 grader for et par uker siden.

Jeg ønsker meg faktisk en -18 pose som vil være mer en nok for 90% av mine vinterturer og som er betraktelig mindre og lettere i sekken. Særlig det mindre volumet synes jeg frister.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Husk å tolke temperaturgrensen på Puma posen riktig. Det er -25 F, altså -32 C. Tåler sikkert noen grader til også.

 

Burde holde til det meste i Norge.

 

Vær imidlertid nøye på å sjekke at 6'0 posen er lang nok for deg. Du ligger akkurat på grensen. Jeg er selv 182 og måtte bytte fra 6'0 til 6'6 pose.  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for gode tips Snublefot og Corrado Soprano:)

Jeg testet begge posene. Puma GWS 6" føltes noe kort og føttene buttet i bunnen. Opplevede det også som litt trangt og jeg vet at det ville blie et irritasjonsmoment under bruk. Valget falt derfor på Bison GWS 6,6" som kjentes ritkigere mtp størrelse. Selvom jeg ikke er 6.6" men snarere 182, føltes det som posen la seg godt inntil og at det ikke blir rom for kuldegrop ved føttende. Jeg får heller lufte litt ekstra på de varmeste nettene;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nok bra at du valgte den lengste. Jeg er selv 187 cm og bruker WM Lynx GWS 6,6 på vinteren. Når det gjelder isolering så holder nok Puma. Jeg sover uten fyring om vinteren og har ikke hatt problemer med temperaturen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nok bra at du valgte den lengste. Jeg er selv 187 cm og bruker WM Lynx GWS 6,6 på vinteren. Når det gjelder isolering så holder nok Puma. Jeg sover uten fyring om vinteren og har ikke hatt problemer med temperaturen.

Ja Pumaen (6.0") hadde nok holdt i massevis, temperaturen tatt i betraktning. Enig i hva du sier og glad jeg valgte 6.6" Bison. For korte poser blir til irritasjon og fort kalde slik jeg forstår.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av fjelltrolla
   Hei! 
   Jeg har blitt "influenced" av forumet her og vurderer å gå til innkjøp av en Cumulus sovepose. 
   Jeg er 168cm og normalt bygd. Jeg lurer på om jeg bør velge str S (155-173cm) eller M (170-188cm). Jeg er redd S er for kort, men M er for lang. 
   Kan noen hjelpe meg? 
    
  • Av Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
  • Av Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
  • Av linemor
   Hei, jeg er på leting etter en varm, lett fiberpose som tåler litt fukt. 
   Skal på tur i nord Norge i 3 mnd, juli, august og september, og skal være ute på hele turen. Trenger noe som kan tåle litt fukt, da jeg regner med at det ikke blir sol og varmt hver dag i løpet av så lang tid... 😅 Da er vel ikke dunpose et alternativ? 
   Den bør også ha så lite vekt og pakkevolum som er mulig i forhold til varme og komfort. Jeg håper på under 1,5 kg... Kan noen hjelpe meg, går meg litt vill i utstyrsjungelen😮
    
    
  • Av HannahS
   Har hatt fire netter i hengekøya nå. De tre første holdt jeg fint varmen, men denne helga frøs jeg meg igjennom natta. Temperaturen var nede i minus 2. Brukte Bamse som underlag i køya. 

   Vi er helt grønne på dette området, og kjøpte noen forholdsvis billige 3sesongposer. 
   Har prøve å Google litt rundt og sett mange anbefalinger om Rago vinterpose til damer. Ser prisen er oppe i 5700, men kom over denne; 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Er det noen store ulemper med denne i forhold til den til 5700kr? Er det Evt noen andre poser dere anbefaler? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.