Jump to content
IGNORED

Vinterpose


 Share

Recommended Posts

Hei, trenger noen tips fra dere erfarne. Står nå mellom å velge mellom et tilbud å kjøpe Western Mountaineering sin Bison GWS (-40) 6,6" og deres Puma GWS (-25). 6.0"

Er selv 182cm, frosset nok i felt fra før, og tenker å bruke posen i hele den kalde årstiden. Posen skal brukes bl.a. under soloturer med telt og pulk på de store viddene i Norge.

Synspunkter?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått for -25 posen med lite forbehold om at den virker å være akkurat lang nok i forhold til din lengde og at du kanskje burde prøve den først for å være sikker på at du ikke butter i bunnen.

 

Grunnen til dette er:

- Den er varm nok til det aller meste du kommer ut for. Hvis det er kaldere kan du supplere med dunjakke/vest og varmt mellomlag (som nok uansett er med på turen).

- Den er lettere og tar mindre plass i sekken.

- Du slipper å svette like mye på den andelen av turene hvor det ikke er under -20.

- Den andre posen kan være såpass lang at du får et kulderom i fotenden, men det kan også være at 6" blir for kort og hvis du butter i bunnen er det nesten verre.

 

Har erfaring fra en Marmot Col, ranket til 29 grader. Aldri opplevd at den har vært for kald. Sov senest ute bare på liggeunderlag i -30 grader for et par uker siden.

Jeg ønsker meg faktisk en -18 pose som vil være mer en nok for 90% av mine vinterturer og som er betraktelig mindre og lettere i sekken. Særlig det mindre volumet synes jeg frister.

Link to comment
Share on other sites

Husk å tolke temperaturgrensen på Puma posen riktig. Det er -25 F, altså -32 C. Tåler sikkert noen grader til også.

 

Burde holde til det meste i Norge.

 

Vær imidlertid nøye på å sjekke at 6'0 posen er lang nok for deg. Du ligger akkurat på grensen. Jeg er selv 182 og måtte bytte fra 6'0 til 6'6 pose.  

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode tips Snublefot og Corrado Soprano:)

Jeg testet begge posene. Puma GWS 6" føltes noe kort og føttene buttet i bunnen. Opplevede det også som litt trangt og jeg vet at det ville blie et irritasjonsmoment under bruk. Valget falt derfor på Bison GWS 6,6" som kjentes ritkigere mtp størrelse. Selvom jeg ikke er 6.6" men snarere 182, føltes det som posen la seg godt inntil og at det ikke blir rom for kuldegrop ved føttende. Jeg får heller lufte litt ekstra på de varmeste nettene;)

Link to comment
Share on other sites

Det er nok bra at du valgte den lengste. Jeg er selv 187 cm og bruker WM Lynx GWS 6,6 på vinteren. Når det gjelder isolering så holder nok Puma. Jeg sover uten fyring om vinteren og har ikke hatt problemer med temperaturen.

Link to comment
Share on other sites

Det er nok bra at du valgte den lengste. Jeg er selv 187 cm og bruker WM Lynx GWS 6,6 på vinteren. Når det gjelder isolering så holder nok Puma. Jeg sover uten fyring om vinteren og har ikke hatt problemer med temperaturen.

Ja Pumaen (6.0") hadde nok holdt i massevis, temperaturen tatt i betraktning. Enig i hva du sier og glad jeg valgte 6.6" Bison. For korte poser blir til irritasjon og fort kalde slik jeg forstår.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Markagutten
   Hei! Jeg er i gang med å både prøve og kjøpe ny dunpose. Problemet mitt ligger i lengden - jeg er ganske nøyaktig 185cm lang. Posene som er tilpasset maksimal personlengde på 185 virker liiiitt trange, posen med maksimal personlengde på 200 virker kanskje overdrevet lang. Vil jo verken komprimeret dunet i fort kort pose, men heller ikke ha for mye å varme opp i lang. Noen som er stått ovenfor samme problemstilling?
   Posene jeg skal ha er enten Mountain Equipment Snowline eller Rab Andes 1000, de er begge laget som romslige poser da man skal kunne ha ekstra klær i posen i ekstrem kulde. Rab andes er spesielt romslig, der kan jeg trekke bena helt opp i fosterstilling i posen hvis jeg vil, er dette for romslig?
   På forhånd takk for svar
  • By fjelltrolla
   Hei! 
   Jeg har blitt "influenced" av forumet her og vurderer å gå til innkjøp av en Cumulus sovepose. 
   Jeg er 168cm og normalt bygd. Jeg lurer på om jeg bør velge str S (155-173cm) eller M (170-188cm). Jeg er redd S er for kort, men M er for lang. 
   Kan noen hjelpe meg? 
    
  • By Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
  • By Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
  • By linemor
   Hei, jeg er på leting etter en varm, lett fiberpose som tåler litt fukt. 
   Skal på tur i nord Norge i 3 mnd, juli, august og september, og skal være ute på hele turen. Trenger noe som kan tåle litt fukt, da jeg regner med at det ikke blir sol og varmt hver dag i løpet av så lang tid... 😅 Da er vel ikke dunpose et alternativ? 
   Den bør også ha så lite vekt og pakkevolum som er mulig i forhold til varme og komfort. Jeg håper på under 1,5 kg... Kan noen hjelpe meg, går meg litt vill i utstyrsjungelen😮
    
    
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy