Jump to content

Isfiskesesongen 2013


Furunes

Recommended Posts

Godt nyttår, alle sammen.

Årsskiftet ble denne gangen feiret med noen dager på hytta og i den forbindelse benyttet jeg anledningen til å prøve fiskelykken. Isen er ca 40 cm tykk og dybden under isen er 1-2 meter. Brukte maggot som agn. Temperaturen varierte mellom 0 og -8 grader. I løpet av et par dager ble det til sammen 6 ørreter på de 4 brukene som ble sjekket med noen timers mellomrom. Den største ørreten var på knappe 3 hekto, hvilket er normalt for denne innsjøen. Fangsten holdt akkurat til en middag for to.

Det er med andre ord ingen grunn til å la være å fiske på isen bare fordi det er tidlig i sesongen. Skitt fiske, folkens. :cool:

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Tiltredes! Isfiskesesongen er i gang straks isen bærer. Hadde min første tur på isen i midten av desember. Berga inn en ørret på 0,5 og mista en som antagelig var litt større. Med en to måneders lang barfrostperiode har det i Troms vært perfekte tilfrysingsforhold på vannene. Sola har snudd, været er fortsatt omtrent like stabilt som det har vært. Ser fram til neste tur!

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg så bildene dine fra den turen. Så fint ut.

Vi har hatt lignende forhold i Trøndelag også på førjulsvinteren. Etpar måneder med 10-15 minusgrader og nesten ikke snø.

Første nyttårsdag var det mildvær og solgløtt så det fristet å ta med seg en boks julebrygg og sitte nede på isen en stund. Men det får jeg ha til gode til senere på vinteren. Har dessuten planer om å prøve lykken i noen større vann litt lenger unna hytta. Det gledes!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Dette er fra Ringvassøya utenfor Tromsø. Diger øy med utallige vann. Ett av mine favorittområder for fiske, sommer som vinter, relativt bynært. Det er bare å velge og vrake, bestanden av velfødd ørret med fin K-faktor er god i de aller fleste vann jeg har erfaring fra. Mange vann har marflo, som gir ørreten gode matforhold selv midt på vinteren. Du kan jo ta en titt på denne:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy