Jump to content

torti

Aktiv medlem
 • Posts

  105
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by torti

 1. Mine beste vann kjennetegnes av kombinasjonen dype og grunne partier. Jeg har hatt betydelig mindre suksess i vann som er jevnt dype eller grunne over hele fjøla.
 2. 12 000,- for en barnevogn?!?! Leveres den ferdig med barn da, eller?
 3. Breivikdalen i Beiarn. Konsesjon for kraftutbygging ble gitt i fjor, en knapp måned før bildene er tatt. Vi får se hvor ille det blir...
 4. Noen som har noe å si om Helsport Storsylen X-trem 2+?
 5. Hvis liggeunderlaget blåses opp når det er varmt, og temperaturen synker en del ila. natten, vil lufta inni miste volum. Det oppleves da som at madrassen har lekket luft når man våkner. Har opplevd dette noen ganger selv og mener det er nevnt i "bruksanvisningen" som medfølger. Så det er en mulig forklaring, men det er jo selvfølgelig rart at dette bare skjer med det ene underlaget
 6. Håper det blir lenge til IS etablerer seg i Nordmarka...
 7. Går det an å spørre hva du skal med dette? Skriver du oppgave eller artikkel eller noe sånt? Skal det publiseres noe sted?
 8. Et område ved Hardangervidda skal tas ekstra godt vare på fremover: [Hidden Content]
 9. Dette er interessant. Kunne du skrevet noe om hvilke parasitter det er snakk om?
 10. Men profilbildet ditt sier noe annet, torø
 11. Endelig kan pila mi få det kompasshuset den fortjener...
 12. Ja, tenkte også umiddelbart på Bjørn… Det kan også ha vært Håvard.
 13. Tråden ”Hva har du kjøpt nå!” er med rette blitt umåtelig populær her på forumet. Tanken med tråden er i følge trådstarter at ”man kan skryte litt av nye ting man har ervervet seg”, noe jeg og flere med meg har gjort flittig, til glede for oss selv og andre. Forleden sto følgende på trykk i Norges eldste dagsavis: ”I fjor brukte vi 15 milliarder kroner på sport- og friluftsutstyr. Friluftslivet har blitt en forbrukskultur”. Dette synes jeg ikke uten videre vi kan være bekjent av; Tanken med denne tråden er derfor en helt annen: Dette er tråden hvor vi kan skryte litt av kjøpene vi ikke har gjort. Dette er tråden hvor vi skriver om jakka vi ikke kjøpte til spottpris, fordi vi faktisk hadde et fullt brukbart plagg i skapet hjemme som tross alt oppfylte de fleste av våre krav. Dette er tråden hvor vi skriver om pengene vi sparte da vi ikke kjøpte Nalgeneflaske, men tok til takke med en vanlig tom brusflaske, til tross for at vi i det lengste argumenterte sterkt for Nalgeneflaska – ”tuten er så praktisk for påfylling av varmtvann til varmeflaske, den har millimetermål, den er BPA-fri… jeg TRENGER jo for faen denne flaska!” For å starte kalaset kan jeg fortelle om NeoAir Xtherm-underlaget jeg ikke kjøpte i dag. Jeg har lenge tenkt at jeg fortjener komforten i et slikt underlag, og for 2295,- på fjellsport.no er kjøpet godt innafor budsjettrammene etter at feriepengene er på konto. Men etter litt frem og tilbake konkluderte jeg med at Bamse-underlaget mitt får sjansen en sesong til. Jeg sover tross alt helt greit på Bamsefar, og det ville være synd å sove så komfortabelt på tur at man reduserer gleden ved å komme hjem til en myk seng etter endt tur. Så der sparte jeg 2295,-! (faktisk sparte jeg 2999,- fordi jeg valgte å ikke kjøpe det fra oslosportslager.no).
 14. torti

  Makk i Ørret

  Å fiske ørret med mark fikk plutselig en helt ny betydning...
 15. To do-tips til besøk i ukjent by? Første tips: Gå på do når du føler behov Andre tips: Bare spis gjennomvarmet mat, så do-behovet blir så lite som mulig. For å være litt on-topic: Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver Miss Winther
 16. Bare å bøye seg i støvet for Dick. Og for @Batch86
 17. Støttes 100%. Eksentriske øvelser er dokumentert effektivt, 80% blir symptomfrie etter 3 måneder (ved achillestendinopati). Øvelsene gjøres to ganger daglig, 3 sett á 15 repetisjoner, i 12 uker (og gjerne 1-2 ganger per uke også etter at 12-ukersperioden er overstått). Instruksjonsvideoen fra BrumBrum demonstrerer øvelsen ypperlig. Du kan forvente smerter under øvelsene, men vil etterhvert merke bedring. Hvis det gjør veldig vondt skal du avslutte og gjerne ise ned achillessenen. Når du kan gjøre øvelsen uten smerter/ubehag økes belastningen med f.eks sekk på ryggen med 5-10 kg. Selv om tidsperspektivet er 12 uker er det mange som opplever ganske rask bedring. Det viktige er at du ikke presser ankelen din hvis du kjenner smerter under f.eks gange i ulendt terreng eller annen aktivitet (med unntak av treningen, hvor lette-moderate smerter er akseptabelt). Dette med 12 ukers trening er for å sikre varig symptomlindring og forhindre stadig tilbakevendende plager. Peis på Dag, sesongen kan fremdeles berges!
 18. Du har et poeng. Av to onder velger man det minste (og jeg tror kanskje det ville være turutstyr i dette tilfellet ). Men hvorfor må vi tenke så dikotomt? Hvorfor tenker vi ikke for alvor på det tredje alternativet, som er å ikke velge noenting?
 19. Konge det, tronn Vi kommer etter, alle mann!
 20. Jeg tror vi snakker samme språk, tronn. Overforbruk har mange sider, og det vi diskuterer her er hvordan VI bidrar til totalen gjennom "overforbruk" av f.eks utstyr til friluftsliv. For eksempel følelsen av at en støydemper til primusen gjør turen vesentlig bedre enn om vi må tåle primusstøyen de 15 minuttene det tar å koke vann (ikke nødvendigvis et godt eksempel mtp. trådens tema, men det funker for meg). Så vi flesker til med en støydemper, peiser ut i skauen og tenker at "fankern, det der var smart - hadde jeg bare hatt en bedre primus kunne lyden blitt enda lavere...". Så kan man sikkert si at tråden har sporet litt av, all den tid vi ikke diskuterer lettpakking og tjukkaser lengre. Men symptomatologien er større en lettpakking og kroppsvekt, så kanskje vi kan finne det riktige sporet ved å spore litt av?
 21. Kan det hende at dette handler om noe mer enn at noen kjøper utstyr hyppig? Kan det f.eks handle om at arten Homo sapiens sapiens har lullet seg inn i en forestilling om at bare den får litt mer, så blir alt bra? Og når den faktisk får litt mer, så går det ikke lenge før den tenker at det egentlig hadde vært bedre å ha bare littegranne mer? Og enda mer? En tankerekke som fortsetter ad infinitum, i motsetning til jordas ressurser, som i høyeste grad er begrenset. Folk, som du sier, må få lov å gjøre som de vil. Og påstanden din om at denne graden av hysteri ikke er så framtredende som “vi” vil ha det til, er jeg helt sikker på at du har rett i. Men dette “hysteriet” (som man litt flåsete kaller det) er faktisk en av mange bekker små, og sammen med bekker fra andre “samfunnsområder” begynner det hele å se ut som en stor og skremmende Å. Dette er ikke noe vi uten videre skal "leve med". Dette er en problematikk som må konkretiseres i samfunnsdebatten generelt, og det er helt legitimt at vi starter på Fjellforum.
 22. Her er du ved sakens kjerne, Lompa. Desverre klarer vi ikke å tenke slik. Vi lurer oss selv til å tro at ting hele tiden kan bli bedre, men få av oss har vel innsett at hele runddansen har et mistenkelig rekursivt preg. Måten vi lever på bærer preg av en grotesk neofili, som paradoksalt nok fører til at jo mer vi gjør det vi elsker, desto mer ødelegger vi våre muligheter til nettopp dette.
 23. Hva heter det norske laboratoriet? Hva mener du når du sier at "blodprøvene viste nedgang i mengden borreliabakterier"? Hvilken test/blodprøve er det snakk om? Og sist, men ikke minst; Hva er gjennomsnittlig kunnskap om borreliose?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy