Gå til innhold
  • Bli medlem

Furunes

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Furunes

  1. Hei. Beklager, du var for sein.
  2. Bor på Levanger, jobber på Stjørdal.
  3. Hei. Har liggende utstyr til 3 stk skikjelker som var i tjeneste for røde kors for noen titalls år siden. Disse gis bort om noen skulle være interessert. Har et par glassfiber natoplank som førstemann til mølla kan få med. Holder til i Trøndelag.
  4. Furunes

    Garn under isen

    Prøvde varianten med å bruke turkompis som svømmer noen ganger. Hvorfor tror du jeg spør hvordan man fixer dette alene?
  5. Furunes

    Garn under isen

    Hvordan får jeg garnet uti når jeg er alene? Slippe det ned i det første hullet for så å gå til det andre å trekke i snora? Eller strekke det ut på land ved første hull først, og så trekke i snora ved det andre?
  6. Furunes

    Garn under isen

    Takk for svar. Å få tauet under isen ser jeg for meg å være enkleste delen, spesielt når isen ikke er tykkere enn nå. Skal prøve en kveld denne uka eller neste helg, og dele erfaringene her.
  7. Furunes

    Garn under isen

    Har planer om å sette garn under isen i vinter, men har ingen erfaring med dette. Tenkte å få tau under isen nå når isen ikke er så tykk enda. Er det noe spesielt jeg må tenke på når jeg skal sette garn eller dra garn under isen? Hvordan er det for eksempel å holde på med dette alene?
  8. Isfiskesesongen er over. Nå har isen gått, og jeg vil gjerne ha tips til ørretfiske tidlig i sesongen. På forhånd takk.
  9. Furunes

    Isfiske 2014

    Hadde vært kjedelig og sittet i sofaen og fått fangsten servert, Balle. Innos, utos og grunner skal vel være bra, hvis man finner grunnene da. Har hørt at det ikke er særlig med røye der jeg har tenkt meg, så det er ørretn jeg satser på. Er det mark eller maggot som gjelder nå? Bruker du søkke, sluk eller annet, eller lar du bare kroken og agn synke? Fisker du helt nede ved bunnen?
  10. Furunes

    Isfiske 2014

    Tips for vellykket isfiske tidlig i sesongen mottas med stor takk.
  11. I denne saken, som i alle andre saker, er det ingen grunn til å generalisere. http://www.nrk.no/sapmi/i-sjokk-etter-reindrap-pastander-1.11323160
  12. Furunes

    Oter i elv

    Vet det. Det er allerede sjekket.
  13. Furunes

    Oter i elv

    Tenkte å prøve oteren elva kommende helg. Noen som har erfaring med sånt? Kan jeg eventuelt spare meg bryet? Eller har noen tips om hvor det kan være lurt å prøve, ovenfor eller nedenfor stryk, eller der elva renner mer stille? Er det evt feil tid på året?
  14. Furunes

    Kvesse isbor

    Nå har jeg fått kvesset borekrona. Best Fiske/ Stjørdal sportsfiskesenter fixet biffen. De sendte borekrona et eller annet sted der det ble kvesset. Kostet meg 150.- inkludert porto. Vesentlig billigere enn å kjøpe nytt. Den nye borekrona jeg kjøpte og som ikke ville funke er levert tilbake til butikken. Det anbefales uansett å ha med seg en ekstra krone i reserve når man er på tur, pluss verktøy. Hvis ikke risikerer man å stå der med skjegget fullt av postkasser hvis boret plutselig blir sløvt. Spesielt irriterende hvis man har gått en mil eller to på ski for å komme seg til en kul fiskeplass langt til fjells.
  15. Kan bare anbefale å investere i et standard pulkdrag. Jeg brukte taudrag på parispulken min, men synes ikke det var noe særlig. Den minste nedoverbakke på litt hardt føre og du har ingen styring på pulken med taudrag. Dette er spesielt irriterende hvis du går i løyper med endel folk. Plutselig finner pulken på at den skal ta en sving på egenhånd, og sparker beina unna møtende skiløpere.
  16. Furunes

    Kvesse isbor

    Ja, det har jo funket bra på stålis før. Det må jo være knivene på borekrona det er noe feil med. Resten av boret kan jo ikke ha betydning.
  17. Furunes

    Kvesse isbor

    Kjøpte ny borekrone til isboret. Dette tok seg heller ikke gjennom isen, selv om det var splitter nytt. Hva kan dette ha seg? Det var riktignok nesten -25 grader og isen er knallhard, men har da boret meg gjennom like hard is før.
  18. Furunes

    Gaupejakt

    Rovdyrdiskusjonene på FB er ganske så tafatte greier egentlig, og jeg mener at vernesiden er helt ute å kjøre med sin mangel på kunnskap. I tillegg florerer det med masse beskyldninger mot landbruket og jegerstanden som ikke har rot i virkeligheten. Landbruket og jegerstanden beskyldes for å være blodtørstige naturhatere som ønsker å ta livet av alt vilt på en mest mulig bestialsk måte, skyter vilt rundt seg og ønsker å utrydde arter fra jordens overflate. Dette er dessverre ikke satt på spissen, slike kommentarer står rett som det er å lese på rovdyrvennenes FB-sider. Bare så det er sagt: Jeg er jeger og friluftsmann og jeg kjenner veldig mange med samme interesser. Ingen ønsker å utrydde noe som helst, alle tar jakt og friluftsliv på alvor og viser både dyr og natur den respekt den fortjener. Ikke minst ønsker jeg at de artene det jaktes på skal beskattes slik forvaltningen bestemmer. Mange av de såkalte vernerne skjønner dessverre ikke at arter må jaktes på for at bestandene skal reguleres, men vil at vi skal tilbake til den tiden artene fikset dette seg imellom. Nå er det selvsagt enkelte sjeler på jegersiden som har sine sære synspunkter i stikk motsatt retning, men disse er ikke representative for gruppen, og de slipper heller ikke til i særlig grad - heldigvis.
  19. Furunes

    Kvesse isbor

    Hmmm. Hvordan går det an? Borekrona er jo en ganske solid sak i ett stykke stål som man skulle tro tålte en del. Men er det noe man kan gjøre med det da? Rette den opp igjen?
  20. Furunes

    Kvesse isbor

    Hvorfor slutter plutselig isboret å "ta"? Det er ikke så veldig mye brukt, kanskje boret ca 100 hull med det. Har ikke vært borti noe annet enn is med det, og det er ingen skader eller sår i knivene. Fikk tak i ny borekrone som jeg satte på, kjekt å ha to. Men når jeg kjenner etter med fingrene synes jeg de kjennes like skarpe ut. Hvorfor skjer dette, og hvordan kvesser man knivene?
  21. Furunes

    Ruser/ teiner

    Takk for svar. Når det gjelder å bruke rogn som agn, risikerer man ikke da å spre fiskesykdommer? Man skal jo ikke flytte fisk, fiskeslo, agnfisk osv mellom vassdrag.
  22. Furunes

    Ruser/ teiner

    Er det noen som har erfaring med ruser/ teiner under isen? Har sett og lest endel om hvordan man setter garn under isen, men tenkte det hadde vært kult å prøve ruser. Regner med det funker å ta på etpar store nok hull, dytte rusa under og smøre seg med tålmodighet. Eller er det mer vidløftig enn som så? Hvordan er det så med lovligheten? Må man ha fiskekort for garnfiske, og gjelder de samme angående maskevidde som for garn? Her ble det mange spørsmål om det samme, men regner med noen der ute er istand til å svare.
  23. Ja, jeg så bildene dine fra den turen. Så fint ut. Vi har hatt lignende forhold i Trøndelag også på førjulsvinteren. Etpar måneder med 10-15 minusgrader og nesten ikke snø. Første nyttårsdag var det mildvær og solgløtt så det fristet å ta med seg en boks julebrygg og sitte nede på isen en stund. Men det får jeg ha til gode til senere på vinteren. Har dessuten planer om å prøve lykken i noen større vann litt lenger unna hytta. Det gledes!
  24. Furunes

    Isfiskesesongen 2013

    Godt nyttår, alle sammen. Årsskiftet ble denne gangen feiret med noen dager på hytta og i den forbindelse benyttet jeg anledningen til å prøve fiskelykken. Isen er ca 40 cm tykk og dybden under isen er 1-2 meter. Brukte maggot som agn. Temperaturen varierte mellom 0 og -8 grader. I løpet av et par dager ble det til sammen 6 ørreter på de 4 brukene som ble sjekket med noen timers mellomrom. Den største ørreten var på knappe 3 hekto, hvilket er normalt for denne innsjøen. Fangsten holdt akkurat til en middag for to. Det er med andre ord ingen grunn til å la være å fiske på isen bare fordi det er tidlig i sesongen. Skitt fiske, folkens.
  25. Hei. Er ny på forumet selv, men har vært passiv "bruker" i lengre tid. Jeg har en Coleman 533 som jeg fyrer renset 4-taktsbensin fra statoil på. Har gode erfaringer med både primus og bensin. Har også en Primus omnifuel. Den er også grei, bortsett fra bråket. Coleman er mye stillere. Jeg testet en gang hvilken som brukte mest bensin, og da brant omnifuel etpar minutter lenger enn Coleman. Altså marginal forskjell på de to med samme mengde bensin. Dette er min erfaring, mulig noen har kommet fram til annet resultat. Men tilbake til spørsmålet mitt: Hvordan renser man en Coleman? I bruksanvisningen står det at man skal pumpe opp gass og skru ventilen av og på. Eller noe i den dur. Er det noen som har andre og mer effektive metoder? Jeg har vanskelig for å tro at det skal være nok å bare skru av og på gassen noen ganger.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.