Gå til innhold
Kjell Iver

Liggeunderlag - lengde 120

Anbefalte innlegg

Jeg er på utkikk etter liggeunderlag i kort lengde - 120 cm. Oppblåsbart. Tykkelse 2,5 - 3,8 cm. Vekt under 500 gram.

Jeg har et Thermarest i fra før med omtrent samme spec - vekt 400 gram. Oslo sportslager er utsolgt for Exped Sim Light 2,5 XS .

Det er til barn.

Noen som har noen gode i de'er. Vil helst ikke bestille fra utlandet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den

119 langt og 6,3tykt 260gram. Ultra Ultralight til barn er kanskje ikke helt greia når det kommer til holdbarhet?

Skjult lenke - logg inn for å se den

119x51x5 480gram Antagelig solidere, varmere og billigere

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den

119 langt og 6,3tykt 260gram. Ultra Ultralight til barn er kanskje ikke helt greia når det kommer til holdbarhet?

Takk for tipset. Var også innom den nettbutikken og søkte uten at jeg fant noe, men det var altså noe der allikevel.

Det var en utrolig bra spec på det underlaget men kanskje litt overkill til pris - og kvaliteten kan vel kanskje diskuteres når det er til ungene. Om jeg ikke får tak i noe annet blir jeg å kjøpe ett sånnt ett for å prøve.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå vokser nå barna veldig fort,min på 3 år er nå 1 meter så hvis man er "heldig" eller uheldig etter som hvordan man ser det så kan man jo risikere att det er får lite når barnet er 4.5 år (litt info her om statestikk Skjult lenke - logg inn for å se den) det som er 168 veier 350g kanskje verdt dem 90g spesielt får lommeboka ;)

vet ikke hvordan Thermarest er med tanke på støy på alle liggeunderlag,men når jeg var på sportsnett og sjekket litt rundt ble konklusjonen att det ikke var opptimalt og ligge samme med barn pga det bråket såpass mye,vet ikke om det går over men det er nok ikke spesielt moro og ligge i telt med 4 stk som har "bråkete" underlag,jeg vet ikke om det er kun noen som bråker men greit og sjekke,mulig det går over etterhvert og?

jeg kjøpte Exped SynMat UL som er 163 cm til junior og veier 410g har en på 183cm fra før tar nesten like stor plass selve posen Skjult lenke - logg inn for å se den har eda ikke testet det men det bråker hverfall ikke og vekten er helt grei den er til -4 så er typisk 3 season :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kjøpte for noen år siden 3 oppblåsbare underlag til barn fra sportsnett. 120 cm langt.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Min erfaring er at barn vokser fort og lengden og bredden blir fort i minste laget. (Mine) barn sover også litt urolig og glir fort av et glatt underlag.

Nå bruker eldstemann gått over til Ridgerest, og er godt fornøyd med det. Så når det er på tide å oppgradere de andres blir det vel Ridgerest på dem også.

Så i etterpåklokskapens lys hadde det vært like greit og kjøpt større underlag med en gang...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

OK.. utfordringen er Volum. Et Ridgerest er overkommelig, men 3 Ridgerest er for mye å surre på sekken min nå. Akkurat det med glatthet har jeg ikke tenkt på.

De bruker nå ett av mine gamle liggeunderlag. Et tysk oppblåsbart ett som er tungt, men veldig behagelig overflate på. Ikke glatt. De deler ett slik et nå.

I ettermiddag fikk jeg bestilt meg to Exped Sim Light 2,5 XS fra min lokale sportsbutikk. De var noe dyrere på det, men det er greit.

Jeg bruker selv bare 120 cm liggeunder - downmat, og har sekken e.l. under føttene, og det fungerer egentlig ganske utmerket sålenge duna holder seg på plass.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av toroluf
   Halloen!
   Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳
   Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk.
   Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er:
   - mindre plass/volum
   - lavere vekt(?)
   - bedre komfort
   MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet?
   kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder?
   5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm.
   Takknemlig for gode tips!;)
  • Av Lisecat
   Hei
   Jeg vurderer å kjøpe Therm-A-Rest NeoAir, Xtherm og bruke det hele året i telt. Fryser lett så trenger noe som er varmt! Lurer også på om noen har erfaring med å brune Therm-A i hengekøye? Blir litt dyrt å kjøpe eget underlag til hengekøye synes jeg. Tenker at kanskje mumie-versjonen egner seg best da siden den smalner? 
   Eventuelt om det egentlig bare er quilt som gjelder for hengekøye?
   Noen som har erfaring?
    
   Takknemlig for tips og råd
    
   Mvh Lise
  • Av Håvard_74
   Hei! Jeg vurderer å gå til innkjøp av et Exped SynMat UL 7 LW liggeunderlag, da det virker som det har bra liggekomfor, og det viktigste, at det er lett og tar liten plass. Mitt spørsmål til dere er om det er solid nok da jeg har tenkt å ligge på det rett på bakken, med unntak tidlig vår/sen høst, for da kommer jeg til å legge det nedi Mammut Grevling bivuakk’n. Ønsker å dra med meg så lite som mulig og vil helst slippe å må ha med to liggeunderlag. Hva anbefaler dere?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.