Jump to content

Fisking i Jotunheimen


Geir.G95

Recommended Posts

Hei :smile:

Jeg og en kompis har tenkt oss på helgetur til Jotunheimen neste helg, og lurer på om noen har innspill/tips til gode fiskevann i området?

Planen er å gå fra Leirvassbu og innover til Gjendebu via Olavsbu og Rauddalen. Planlegger å telte ved en passende plass i nærheten av Gjendbu, for så å gå nordover til Spiterstulen dagen etter. Har research litt på nettet, men lurer på om noen av dere har erfaring fra hvor det kan være større sjangse for å få fisk.

Takker for svar! :)

Geir.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Annonse

Har tatt fra Turtagrø mot skogadalsbøen for flere år siden i høsten (flotte høst farger! ta med kamera!), veldig fine camping-plasser ovenfor skogadalsbøen (på vest-siden av elva). Vi fikk faktisk masse ørret da vi dro oppover mot først fall -.de var ikke store men rundt 2-300 gram. Obs på at det er ganske heftige turer om du har med telt og annet (over 26 kg), særlig fra Skogadalsbuen og videre er det my stigning! Vi slet ganske mye med 30 kg!

OK noe sent her, nettop tilbake fra tur! og har ikke tid og sjekke deres rutehefte osv...men jeg ville nok forsøkt og finne fram til store høl, ditto der elva fosser neddi noen huler osv..

annett..jeg ville på det varmeste (sic!) tatt med dunjakke eller dunveste..(ditto varm pose!) var my snø på hallingskeid igår på 1000m .

PS. vi fikk det meste av ørret ( i grop/høl like under fossene) på sølv/blanke spinnere. Desverre ikke noe på flue. Men Elk hair caddis (eller andre caddis variasjoer) er alltid aktuelt. Hadde ikke all verden med vak igår ovenfor hallingskeid, men bite-villig på tørflue var de der det ikke var for mye vind!

Srry for poor norwegian/Dårlig norsk! Tight lines!! :-P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Takk for svar! :-)

Vi gikk fra Leirvasbu og innover til Langvatnet hvor vi hadde camp, ganske i hjertet av Jotunheimen. Vil si vi nesten hadde alt for fint vær til å fiske i. Vannet på Langvatnet (der vi fisket mest med spinnere) lå blikkstille og ikke et napp eller et vak og se. Så det ble dessverre en ganske dårlig fisketur i den helga i starten av august, men nydelig vær og varmt var det! :-)

Blir vel flere fisketurer hvor man får prøve å fange fjellørreten!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy