Jump to content

Hvilken lavvo skal jeg velge?


munin1

Recommended Posts

Hei!

Jeg har tenkt å gå til innkjøp av en lavvo, men jeg vet ikke helt hvilken jeg skal gå for siden det er så mange som er på markedet.

Burde jeg gå for en med innertelt eller uten?

tenkte at ca 4000 er maks pris

vi er 4 + hund og er utendørs i 3 sesongen

Jeg har sett mye på xxl og KF, men det er stortsett fra samme produsenter. På finn virker det som det er mye forskjellig å velge mellom.

Er det noen som har gode tips å komme med?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

enHva du skal bruke den til er jo greit å vite. Skal du bære den har vekt en god del å si. Skal du bare bruke den ved siden av bil eller båt så ville jeg satset på en bomullsvariant. Størrelsen er også avhengig av bruken. Er dere 3voksne og hund og skal fyre bål, bør du nok minst opp i en 6-8pers lavvo. Uten bål så kan 4-6 være greit. Innertelt behøver man ikke i bomullslavvo. Hvor stort behovet er i annen lavvo veit jeg ikke. Men myggnetting i dør og luftinger er uansett kjekt.

Selv har jeg en Bison Tundra 4 http://www.bisontelt.no/?page_id=36 Godt fornøyd med den så langt. koster 4000kr Men er tung. 13kg ca.

Link to comment
Share on other sites

Den kommer hovedsaklig til å bli brukt på fisketur, på sykkelferie og ved bilen. Hvis denne skal bæres så blir det ikke over de lengste distansene:) Vi kommer nok på det meste å være 4 voksne pluss hund. Jeg går ut i fra at det sikkert blir fyring inne i lavvoen, men har også en omnifuel som burde kunne levere noe varme ved behov.

Ser for meg at det kan bli noe kondens med kun èn duk i polyester, da jeg sammenligner med et vanlig telt. Jeg vet ikke om det er store forskjeller på en vanlig teltduk og en lavvo duk i polyester.

Denne du viste meg virket veldig interessant:)

Link to comment
Share on other sites

Denne tåler en del vind og er en god helårslavvo. Helsport Finnmark 5700kr inkl uttagbart innertelt med nedsenkbart tak og fast bunn. http://www.xxl.no/ProductPage.aspx?ProductId=17431&ref=prisjakt

Helsport varanger camp med "ingangsparti" ser ut som en veldig fin lavvu. Kjekt å kunne ha døra oppe uten at det regner inn. 4600 for lavvo + innertetl 1360kr + bunn 730kr

http://www.xxl.no/ProductPage.aspx?ProductId=24006&ref=prisjakt

Link to comment
Share on other sites

Personelig ville jeg ikke kjøpt en "plast lavu" dersom du skal fyre mye med bål i den. De jeg har sett er det blitt mange hull som en følge av gnister etc. I tillegg blir det fort kondens langs veggene, og materialet oppleves som lite "koselig". Jeg har selv en en-stangs fra Venor og er meget godt fornøyd med den, men det er jo noe dyrere enn 4k.

Når det gjelder størrelse er en 4-6 mer enn stor nok for 3 + hund. Min er 200 cm i diameter, og den har 3 voksne med hund tilbrakt mange døgn i på jakt

Link to comment
Share on other sites

Takk for mange forslag!

Fredagsmorgen var Bison telt på God Morgen Norge og hadde satt opp en tundra 8. Han fortalte litt om bomullsduk og polyester, så jeg er nok overbevist på å kjøpe en i bomull. Ser på en tundra 4 http://www.bisontelt.no/?page_id=36. Det er jo en stund til de får den inn på lager, men så er det jo også en liten stund til utesesongen begynner for min del;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy