fri frakt Skrevet 31. oktober 2011 Skrevet 31. oktober 2011 Hei, lurer på hva som skjer med frossen hermetikk? blir innholdet dårlig, eller holder det seg like fint?
atari Skrevet 31. oktober 2011 Skrevet 31. oktober 2011 http://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/kjokkenhygiene/er_det_greit_aa_spise_hermetikk_som_har_vaert_frosset_og_tint
REJOHN Skrevet 1. november 2011 Skrevet 1. november 2011 Hei, lurer på hva som skjer med frossen hermetikk? blir innholdet dårlig, eller holder det seg like fint? Har spist min andel av bokser som har frosset og tint noen ganger. Både Snurring, kjøttkaker og Joika. Litt laber smak. Fargen og konsistensen kan også bli litt endret. Men har aldri blitt dårlig.
jankj Skrevet 1. november 2011 Skrevet 1. november 2011 Hvis boksen inneholder mest vann (f.eks. tomater eller frukt på boks) så skal det vel godt gjøres å unngå frostsprenging? I så fall ville jeg vært bekymret for å spise bokser som har vært tint opp igjen etter at de ble frosset i stykker. Har hatt et par bokser hermetisk tomat som frøs i stykker på den måten.
Dag G - Evje Skrevet 1. november 2011 Skrevet 1. november 2011 Har tatt inn på DNT hytter der Joikaboksene har vært frosset. Sikkert ikke første gang i løpet av vinteren. Har ikke blitt sjukere enn jeg normalt er.........
REs Skrevet 2. november 2011 Skrevet 2. november 2011 Så lenge embalasjen er hel burde det ikke være noe problem, men hvis boksen er lekk på grunn av frostsprengning så kan det nok være litt risikabelt å spise innholdet. Spesielt hvis den har vert tint en stund etter sprengning. Hvis innholdet i en tett hermetikkboks er ødelagt vil som regel boksen begynne å bule. Ellers er det ikke noe problem å spise mat som har vert frosset og tint, frosset og tint osv. Opptint frosset kjøtt kan godt fryses igjen uten at det fører til noen helsefare.
Lindap Skrevet 4. november 2011 Skrevet 4. november 2011 Hvis boksen inneholder mest vann (f.eks. tomater eller frukt på boks) så skal det vel godt gjøres å unngå frostsprenging? I så fall ville jeg vært bekymret for å spise bokser som har vært tint opp igjen etter at de ble frosset i stykker. Har hatt et par bokser hermetisk tomat som frøs i stykker på den måten. Jeg har hatt bokser med tomat med hytte som har vært frossen og de ble ikke sprengt. Jeg pleier allikevel å oppbevare slike blikkbokser i oppvaskkummen og ikke i skapet, i tilfelle noe skulle skje.
springsteen Skrevet 4. november 2011 Skrevet 4. november 2011 Tenk på alle turisthyttene som står kalde det meste av vinteren. I høst spiste jeg både kjøttkaker og erter/gulrøtter som etter datomerkingen og dømme hadde opplevd minst 4-5 vintre. Hele og gode.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå