Jump to content

Soveposeløsning for vinter


Recommended Posts

Hei

Jeg vil benytte meg av Sportsnetts salg (siste dag i dag) og kjøpe meg en sovepose som jeg kan bruke i en kombinasjon for vinterbruk. Min gamle isbjørn -30 er så skitten, klumpete og svidd + at den har en ødelagt glidelås.

Jeg tenker å kjøpe en sovepose som jeg kan kombinere med en enkel 3-sesongs kunstfiberpose. Gjerne med innerpose av silke og kanskje med en lett og varm dunjakke (oppå eller inni) + at jeg sover på en Downmat 7.

Jeg har funnet denne på Sportsnett:

Nanok Performance WGD -5 som jeg tenker kan være en lett og fin kombinasjon med en av mine gamle 3sesongsposer. Skulle dette holde i streng kulde? Er det andre poser som heller kan passe? Jeg kommer nok ikke til å dra på lengre turer enn 4-5 netter, og skulle jeg være lenger ute på vinteren kan jeg bruke dampsperre.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har vært mye diskusjon her inne om hvor godt det fungerer med to soveposer i en. Noen har gode erfaringer og noen har dårlig erfaring. Det viktige er nok å få en kombinasjon der posene ikke klemmer hverandre flate. Og så bør man vurdere om det er best å ha dun innerst eller ytterst. Dunens egenskaper gjør den ønskelig å ha innerst bortsett fra at den presses lettere sammen og det vil da være en fordel å ha den ytterst så sant innerposen ikke er for stor i forhold.

Hvorfor ikke gå til innkjøp av ny isbjørn? Har du vært fornøyd med den?

Link to comment
Share on other sites

Isbjørn eller dun.. jeg har vært veldig fornøyd med min isbjørn-pose. Hmm - vent nå litt - når jeg kikker nærmere har jeg ikke hatt en isbjørn - jeg har hatt en GENUIN -40 graders pose. Hvorfor har jeg trodd at det er en Isbjørn? Er det noen link mellom disse? Bjørnøya soveposen ser veldig fin ut. Er det noen som har gode erfaringer med den? Ser i utstyrserfaringene at den har gode tilbakemeldinger.

Finnes det butikker i Oslo som fører Isbjørn?

Link to comment
Share on other sites

Turban: Jeg har isbjørn Jan mayen, med halv glidelås, soveposen er helt super, og jeg har aldri vært kald i denne, det skal nevnes at den er relativt tung, og ikke akkurat passer om du driver med pack-light.. Tror min veier opp i mot 4 kg.. Jeg vet ikke om noen som fører denne i sortimentet, men min var grei å bestille fra isbjørns sider..

Link to comment
Share on other sites

De selger kun fra Isbjorn.no

Fant bare dette sitatet om Genuin posene. Genuin var et merke noen på Hønefoss/ajungilaq startet og varte bare i noen år.

Regner med det da var noen som sluttet hos ajungilaq og startet for seg selv det menes.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Bjørnøya som veier 2,7 kilo. Har ennå ikke vært i kaldere vær enn 15 minus, men jeg var god og varm uten annet enn truse i posen. Med ullundertøy tør jeg dra på tur om det bikker 20 minus. Jeg har downmat 9 også da, og det hjelper jo.

Link to comment
Share on other sites

Sea to Summit har etter hva jeg har registrert kommet med en serie poser for ekstrem vinterbruk, disse posene skal ut fra hva jeg har lest i ett eller annet friluftsblad være svært bra. De har også kommet med en ekstremt lett helårspose. Dyre, men normalt får man vel det man betaler for?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy