Gå til innhold
Anders Eriksen

Ifjordfjellet til Lakselv.... For langt?

Anbefalte innlegg

Hei…

Vi er to karer som planlegger å bruke 4 uker i sommer til en liten ”ekspedisjon”. Vi er begge veldig glad i å fiske, og være ute i naturen. Planen så langt er at vi skal starte fra Ifjordfjellet å beveger oss gjennom Laksefjordvidda og videre til Lakselv i løpet av disse fire ukene. Noen spesiell rute har vi ikke bestemt oss for, men som sagt er fisket en viktig faktor.

Tror noen dette er for langt å gå i løpet av 4 uker? Vi kan godt gå en del, men det er viktig at vi for fisket mye og ha noen rolige dager uten forflyttning.

Om noen skulle ha en anbefaling om andre områder som dere mener er bedre, er det bare å hyle ut

:D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

Gjekk ein tur på tvers av landet på 750 km i sommer med 25 på ryggen heile tie. Eg brukte 36 dagar, men dette var med 2 dagar i spybya, og 2 dagar med fisking, og eg e jo berre 16 år, så voksen klare da sikkert bedre.. så trur den distansen der burde på greit altså på 4 veker med litt fisking innimellom også..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror at 4 uker er helt passe. Området ditt begynner med veldig mange innsjøer som helt sikkert gir et spennende fiske. Etterhvert som dere beveger dere vestover så er det noen elver som ser fine ut fra lufta, som man hlt sikkert lett kunne brukt 4 uker langs som en egen tur 8) Deretter er det opp på et platå med litt mer skrinn natur enn de lavereliggende områdene, og det er lengre mellom vannene. Kanskje bra forflytningsetapper? Og inn mot Lakselv er det kupert og mer skogkledd område, og mange mindre vann og noen elver. Lakselv er i og for seg et ganske stort område målt i areal, og det er nok flere aktuelle innfallsporter langs ruta deres. Du kan sjekke muligheten for å kunne følge ei elv ganske langt sørover for så å komme inn i Halkavarre skytefelt. Dette er militært område, så det er lurt å kontakte Garnisonsledelsen på forhånd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.