Jump to content
IGNORED

Sykle Senja


Lyngve
 Share

Recommended Posts

Dere må ikke finne på å ta Syklistenes Landsforening sin anbefalte rute over Senja. Den tar RV86 mot Finnsnes hvor man går glipp av det meste. Ta heller RV864 (nasjonal turistvei) som går gjennom dramatiske fjorder og fjell. Det desidert flotteste stykke natur i Norge, som jeg nesten gikk glipp av p.g.a Syklistenes tulleforening sitt planleggingskart for 2007 !!! (dette kartet er forøvrig belemret med mange andre feil.....)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Helt enig med deg. Den turen som gaar over Senja var ingenting. Opp en bakke fra Straumbotn til et lite pass og deretter ned en dal til sjoen igjen. Virkelig kjedelig og helt uten interresse.

Jeg misunner deg turen paa utsiden av Senja fra Straumsbotn. Veier som da jeg var der i 1989 ikke var der. Gryllefjord til Straumsbotn veien var dog noe jeg ikke glemmer.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Gammel tråd, men ønsker jeg hadde sett den før. Syklet Norge på langs sammen med den gamle hunden min i fjor, og brukte det kartet hovedinnlegget nevner. Og gikk altså glipp av noe jeg ikke ønsket å gå glipp av. Av sykkelkartet inneholder mange feil er også riktig. Blant annet skulle det gå det ferge mellom Averøy og Kristiansund. Det stemmer ikke. I desember 2009 ble den undersjøiske tunnelen mellom Averøy og Kristiansund åpnet. Samtidig ble fergeforbindelsen lagt ned. Dette ble vi ikke klar over før vi stod der og skulle over. Det er ikke tillatt å sykle gjennom tunnelen, så eneste alternativ var buss. Her ble vi lettere fortvilet! Det var kveld, det regnet og var surt i været. Og vi stod på bussholdeplassen med en stor trehjulssykkel med tilhenger og oppakning og en gammel hund. Og skulle få alt sammen på en vanlig buss..

Link to comment
Share on other sites

Kan jo være lurt å tipse foreningen om dette da kartet ser ut til å ha vært riktigere før, men ting har skjedd gjennom årene som de ikke har fått med seg. Samtidig viser det jo at man nesten ikke kan planlegge å sjekke ut godt nok om man vil ha mest mulig ut av turen sin med minst mulig problemer. Men av og til er det minst like artig å dra på impulstur, det er som regel da man havner på steder og i situasjoner som man husker for resten av livet. Selvsagt bør ikke en impulstur gå på sikkerheten løs, men å overnatte på ei kai er ikke så farlig på sommeren.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy