Jump to content

Fuktig sovepose i pulk


Recommended Posts

Vi var på tur i dag med baby i pulk. Det regnet en del, men jeg trodde at pulkovertrekket var vanntett. Det var den ikke, og soveposen gutten lå i ble fuktig. Pulken vi har er Fjellpulken barnepulk mod. 2009.

Neste gang får jeg trekke en søppelsekk rundt posen, men er det andre som har erfaringer med andre ting som kanskje fungerer? Impregnering?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Vi bruker voksipose i pulken. Den er nok mer robust mot fukt enn soveposer flest pga materialet (ull) og fordi den er rimelig tykk og god. Har aldri opplevd at den har blitt annet enn litt fuktig i fotenden, selv i regnvær og søkkblaut snø. Ungene har alltid vært tørre og varme.

Ellers kan det nok være en ide å fylle etellerannet helt framme i pulken. Målet er å unngå at yttertrekket danner en grop som samler snø. Denne snøen smelter og gir våt sovepose... Helt framme stuer du det proppfullt så yttertrekket står opp som en topp. Dermed detter snøen av pulken i stedet for oppi.

Vet ikke hva fjellpulken impregnerer med, men min 15 år gamle modell er i hvert fall heftig vannavvisende. Du kan ha en ganske god dam nedi "gropen" foran på pulken, og det tar likevel ganske lang tid før det trekker gjennom. Men vanntett blir det aldri uten å bruke et 100% tett materiale. Spør du meg, kunne de godt forsterket 50 cm helt foran med etellerannet gummistoff.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy