Jump to content

Hva er forskjellen på Hilleberg Nammatj GT og Nallo GT?


JanPetter

Recommended Posts

Har vel egentlig bestemt meg for å investere i et nytt Hilleberg telt. Lurer derfor på om det er noen her som vet hva som er forkjellen mellom Nammatj GT og Nallo GT modellene. En ting jeg ser er at Nallo kommer med en ytterduk som heter Kerlon 1200 mens Nammatj kommer med Kerlon 1800 slik at Nallo er en del lettere enn Nammatj. Er det andre ting som skiller disse to modellene fra hverandre, tenker på utforming, funksjoner etc?

/Jan Petter

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Kerlon 1200 er noe svakere enn 1800. Testa å rive i begge dukene og kan si at de er veldig sterke begge to. 1200 har rivestyrke på 12 kg, mens 1800 har styrke på 18 kg.

Ellers kommer Nammatj med 10mm stenger mens Nallo kommer med 9mm stenger.

Jeg har akkurat bestilt Nallo 2 GT og valgte det på grunn av vekt og tenker vel egentlig det at til de fleste forhold holder Nallo hvis man er litt forsiktig med hvor man slår opp teltet osv...

Link to comment
Share on other sites

Nallo har en helt annen dør i GT delen i forhold til Nammatj, det har også større muligheter til å rulle opp forteltet enn nammatj. Nammatj har en dør som lar seg åpne fra toppen som er en fordel ved mye snøfall i løpet av natten. Som nevt er det ogå forskjell i luftingen. Nammatj har tp ventiler som sitter høyt, nallo baserer seg på at noe luft skal strømme opp ved fotenden. (Ligner på helsport sitt airflow II, vet ikke hvem som var først ute med patenten). Nammatj sin løsning funker best i snø, nallo sin løsning sparer vekt.

Nammatj er et telt som har blitt brukt til sydpolen, mens Nallo fungerer best vår, sommer og høst man kan også uten problemer brukes vintertid, det vil bare ikke tåle like mye som nammatj. Kerlo 1200 duken tåler veldig mye, blant annet har Jannu som er lagd i kerlon 1200 blirr brukt på toppstøt på alle seven summits.

All denne infoen og mye mer finner du i Hilleberg sin brosjyre. Der har de en egen side som tar for seg om du bør velge Nallo eller Nammatj.

Lykke til med valget!

Hilsen Mads

Link to comment
Share on other sites

Det de har glemt (kan ikke se det ved å kjapt skumlese svarene) er at Nammatj er mer romslig innvendig, både i inner- og yttertelt. Ikke mange cm forskjell i høyde på de ytterste stengene, men det er noen kritiske cm som gjør opplevelsen annerledes. Mitt tips vil være å sette opp begge før du bestemmer deg dersom du har muligheten til å dra i en butikk før du kjøper. Begge to er knalltelt. Mvh

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy