Gå til innhold
  • Bli medlem

elindse

Passivt medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Nylige profilbesøk

1 424 profilvisninger
  1. Nei, vet ikke hva som skjedde med Nova'en. Den ble aldri helt seg selv igjen. Ble uansett pensjonert pga. manglende tilllitt.. I mitt innlegg om valg av brenner betviler jeg ikke WL'n pålitelighet - men sier at de vil komplettere hverandre.
  2. Mine tanker om valg av brenner: For noen år siden var jeg på en vintertur i -30grC der en optimus nova sa blankt stopp. Å dra på vintertur uten solide brennere gidder jeg ikke utsette meg for igjen, og helst 2 stk på turer der man ikke enkelt kan dra hjem/bål/noe-annet. Har derfor kjøpt både XGK og Whisperlite U for å komplettere hverandre. Simmerlite er ikke i salg mer, og er ikke vurdert. WL'n er hovedbrenner for vår, sommer (gass) og høst, samt teltvarme vinterstid. Pga. rapporter/hendelser med høy kullosproduskjon og kjele er jeg litt skeptisk til denne som snøsmelter. XGK'en har i følge FFI svært lav produksjon av kullos, er enkel i oppbygning og har god historikk som pålitelig. XGK'en vil derfor ha en rolle som snøsmelter/arbeidshest vinterstid. At XGK og WL har samme pumpe og årservicekit (ikke expedition-kitet) ser jeg som en klar fordel! At rep-kit for MSR er tilgjengelig i annenhver sportsbutikk er hyggelig. I tillegg opplever jeg at det er mye enklere å google frem hjelp til vedlikehold på MSR'ene enn andre primuser jeg har hatt - bare se på denne tråden.. Kilde: http://www.friluftsliv.no/images/pdf/kullos.pdf
  3. Oppdatering for min XGK: Rensing og puss ga ikke umiddelbart bedre resultat, marginalt bedre men ikke bra. Løsningen ble å bytte dyse. Nå brenner den rent og fint.
  4. Skal teste når jeg kommer hjem. XGK'en e flett ny og knapt benyttet til annet enn testing. Burde jeg ikke kunne forvente at den fungerer fra eska uten mekking? Hvordan kan jeg skille på om det er rusk eller en reell produksjonsfeil som jeg bare midlertidig får lappa sammen med en tilstramming av dysa - og som begynner igjen om noen timers kjøring?
  5. Skal prøve når jeg kommer hjem! Takk!
  6. Hei, Jeg har en helt ny XGK som har en 1-2cm helt gul stikkflamme fra selve dysa under brenning. Flammen legger seg til siden eller nedover. XGK’en forvarmes godt og jeg bruker god tid fra lav effekt opp til full trykk (i den grad det er mulig…) Den lille flammen kommer og går litt. I starten er den hele tiden, men etter noen minutters kjøring er det litt av/på. Benytter GK-dyse og primus sin overprisa bensin. Lyden forandrer seg også litt når flammen oppstår, oppleves som blir hakket mer hvesing. Ser også at selve dysa blir sotete, se bilde. Ikke opplevd lignende på mine andre primuser, så lurer på om dette er normalt for en XGK?
  7. https://www.gsport.no/produkt/174276/aasnes-silvretta-feller-40-200-mix Ser at Gmax selger et Åsnes Silvretta langfeller, en fell av miks mellom nylon/mohair.Finner ikke fellen på Åsnes sine egne sider. Har noen erfaringer med denne? På "papiret" vil jo miks være bedre enn ren nylon? Billigere er den også...
  8. Jepp, Sikkert greit å sette opp telt ved førstevann. Litt bortenfor grenselandsmuseumet er det jo noen roligere skogområder. Mellom første og andrevann er det nå en del trafikk mtp. byggeaktivitet og ny vei..
  9. https://maps.google.no/maps?hl=no&ie=UTF-8&q=Fargekilden+kirkenes&fb=1&gl=no&hq=Fargekilden&hnear=0x45cb48ce189d4a0f:0x21475859b53b8dad,Kirkenes&cid=0,0,10104040410764355352&ei=rPUPUOSUHMnj4QSWzoCYDQ&ved=0CKgBEPwSMAA Miljøbensin på shell-ish har jeg aldri kjøpt. Tror jeg betalte 60-70kr sist gang.... Er du på tur her?
  10. Har kjøpt på sportsbutikk. Barents sport nede ved Fargekilden, vis-a-vis tools
  11. Hvor i Finnmark? Finnmark er større enn Danmark! Iallefall være forberedt på veldig kulde! Vi er i Februar nå, og oppe i Pasvik var det -36gr forrige helg Været kan slå ekstremt fort om, i går viste målestokken -29gr, idag viste den -22 og i lørdag er det meldt -1. Dette kan slå andre veien også, så ved avreise viser værmelding -5, men når du kommer opp kan det være -20--
  12. http://www.amobil.no/artikler/samsung_galaxy_xcover/101810
  13. flott video! Hvilken packraft bruker dere?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.