Jump to content

JEKA

Passivt medlem
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

JEKA last won the day on July 6 2013

JEKA had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Longyearbyen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JEKA's Achievements

 1. Enig. Den ble kjempebra Hyggelig overraskelse å få i posten! Tusen Takk!
 2. Oktoberbidrag: "Sesongens første" ISO 640, 1 sek., f/4.0, 16 mm. Sesongens første ski/snowboardtur på Larsbreen, Longyearbyen/Svalbard. Nå har det kommet enda mer snø, og i dag er første dag av mørketiden.
 3. Septemberbidrag: "Nyter solnedgangen" Nikon D7000, ISO 100, Nikon 16-85, 46 mm, f/5.0, 1/320 sec På vei ned fra Nordenskiöldfjellet, Spitsbergen, Svalbard. Tatt 15. september. Vi brukte ca. 8 timer på turen, som vanligvis tar ca. halvparten, pga. den fine solnedgangen. Solnedgangene på Svalbard er utrolig flotte, og varer en liten evighet!
 4. Hei Har bruk denne mest om vinteren. Fint med god plass selv om vi ikke er så mange på tur. Med sekker inne i teltet syns jeg tre/fire personer er passelig, blir det mer enn seks personer begynner det å bli trangt. Vi var ni i lavvoen en gang, men da var sekkene utenfor. Pleier å brette opp bunnduken ved døren og lage kulde/arbeidsgrop innenfor døren med en plate for primus ved midtstangen. Med en primus blir det OK varme i lavvoen, med to blir det godt og varmt Har brukt denne lavvoen i sterk vind på toppen av Jostedalsbreen, og det gikk helt fint Innerteltet kan du justere, bare å prøve seg litt frem. Ta den med på en kort tur før du dra på langtur med den, så kan du ta alle justeringer og vandt med den.
 5. Skal på en 10 dagers tur i fjellområdet mellom Tana og Lebesby på tirdag. Bruker dagen i dag til å pakke Blir nok noen helgeturer også før jeg reiser til Svalbard for resten av høsten i midten av august
 6. Takk for tilbakemeldingene! Tilbehøret vi hadde denne gangen var papayasalat. Det var veldig godt, men hadde nok ikke holdt på langtur... Vi lagde det tidligere på dagen og tok det med oss i en boks. Ingredienser: 2 Papaya saften av 1/2 Lime 1 finhakket chili Litt koriander
 7. Synd at linken til denne er død, men her en turrapport som omhandler samme tur. Muligens også nøyaktig den samme som diskuteres over, ser det er en høsttur i 2005 dette også Opptakshaugane, 1687m (link)
 8. Hei alle sammen Jeg skriver en litt forsinket turrapport fra forrige helg. Er dessverre ikke så heldig at jeg har sommerferie enda, så det har vært en travel uke på jobb uten tid til å skrive. Tok en helgetur til Veitastrond siste helgen i juni. Første natten ble innendørs siden vi kom seint frem, og pga. dårlig vær denne natten. Lørdagen ventet vi med å gå til regnet ga seg og kom ganske sent i gang, men turen inn til den planlagte leirplassen i Langedalen var ikke lang. Vi satte opp telt og fikk i oss litt mat, før vi gikk videre innover dalen på en liten tur. Vi hadde egentlig planlagt å gå opp til Midtnovi til Opptaksbreen, men siden vi var så sent i gang tok vi heller en rolig tur innover dalen. De første kilometerne av Langedalen var latterlig lettgått, men lenger inne møtte vi tett skog og uendelig mange bekker og elveløp som måtte krysses. Vi fant oss en fin plass med litt utsikt under Opptaksnovi og spiste matpakken der. Tilbake i leiren ventet en god biffmiddag, og god kald drikke fra "kjøleskapet" vårt i restene av et snøras ved teltene. Litt fisking ble det og, uten noe nevneverdig fangst Sauer foran breen. Langedalselven. Langedalselven og Langedalsbreen i bakgrunnen. Langedalsbreen. Bjørnakyrkjebreen sniker seg over kanten. Fossen over leirplassen. Store lettgåtte breelvsletter i Langedalen. Langedalselven. Primusen Biffen klar til å spises. Den ble saftig og god! Kjøleskapet Jeg tenner bål med ved snøraset har tatt med seg. Var ikke så mye skog i nærheten av teltet, men bål må vi ha! Teltene våre, og uvanlig fine skyer på himmelen. Endelig kom solen frem!
 9. Først og fremst er det viktig å pakke alt vanntett i pakksekker eller plastposer. Det du går i blir jo vått uansett. Hvis det ikke blir vær å tørke i på to uker, kan du fyre primus i teltet og tørke der
 10. Samme primuser og knappetelt brukes fortsatt i dag Kun privilegerte avdelinger som har mer moderne versjoner.
 11. De mest flyktige aromatene i bensin, som lukter mest, er monosykliske (benzen, toluen, xylener osv.), og lukter søtlig som du sier. Men de er meget helseskadelig! Rødsprit er som oftest tilsatt ketoner og esteren etylacetat. Tioler (også kalt merkaptaner) er det som gjør at propan lukter død og fordervelse Lukten etter forbrenning i primusen er nok litt vanskelig å knytte til disse stoffene i drivstoffet. Det er nok en blanding uforbrente og delvis forbrente stoffer. PAH finnes ofte i sot, men det vil vi ikke ha fra primusen Jeg syns både Rødspritbrenner, propanbrenner og bensin/parafinprimus gir en "god" lukt i teltet på hver sin måte, selv om selve brennstoffet ikke nødvendigvis lukter særlig godt.
 12. Rødsprit brenner dårlig på omnifuel. Det soter ikke, men flammen bare slukker.
 13. Hei Det er vanskelig å gi helt spesifikke råd siden innhold av miljøgifter varierer fra sted til sted, og mellom ulik fisk samme sted. Stor fisk spiser mindre fisk, og vil derfor inneholde mer miljøgifter. Vil tro rådet gjelder all fisk du nevner, men det er nok lettere å ha oversikt over hva oppdrettsfisk faktisk inneholder. Syns det står ganske bra forklart her: Ferskvannsfisk og kvikksølvforurensing og Dioksin og PCB. Både kvikksølv, PCB og dioksiner kan transporteres langt med luft/havstrømmer slik at ganske avsidesliggende vann/havområder kan bli såpass forurenset at dyr høyt i næringskjeden inneholder store mengder av disse giftene. Her er en oversikt over områder med spesielt stor forurensning der en ikke bør spise fisk: Fisk og sjømat du ikke bør spise
 14. JEKA

  Olje på GTX

  Liten illusrasjon på hvor aggressivt aceton er mot isopor Før : Etter noen milliliter (skjer momentant):
 15. JEKA

  Olje på GTX

  Husk og at selv om stoffet kanskje tåler løsemidlet, er det ikke sikkert fargen holder. Hvis du først bruker Aceton/heptan ville jeg prøvd det på et lite synlig/viktig område på plagget for å se om det går bra.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy