Gå til innhold
  • Bli medlem

Tor Magnus

Moderator
  • Innlegg

    1 827
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    19

Innlegg skrevet av Tor Magnus

  1. Marius Engelsen skrev (På 11.5.2021 den 13.32):

    Kjøpte nettopp en 10 pakning med Tactical Food, på bruktmarkedet. 50kr pakken diverse måltider.

    Noen som har prøvd de ut? Posene er ihvertfall mer pakkvennlige enn real, og kaloriinnholdet er passelig for meg. 450-650 kcal på de fleste. :)

    Jeg vil si styr unna Tactical Foods. Vi har testet et par her i familien og de er blant de kjipeste jeg har smakt. Litt fritt fra hukommelsen plasserer jeg de sammen med Adventure Food.

    Jeg vil påstå at Real fremdeles er blant de beste med frysetørret mat på markedet, kun slått av Fuizion Foods som dessverre gikk under og  Packit Gourmet for de med dype lommer og kontakter i junaiten.

  2. 2 minutes ago, Lars L said:

    Dette var interessant mtp. et evt. lager av frysetørket mat til egen kokkelering -- jeg kan jo umulig holde det fritt for luftfuktigheten. Sånn sett er det vel greit at hjemmetørka mat bruker lenger tid på å ta til seg fuktighet igjen, til tross for tap av aroma. Litt ekstra buljong da...

    Sleng oppi en av hver av disse:

    https://www.amazon.com/s?k=oxygen+absorbers+for+food+storage

    https://www.amazon.com/s?k=moisture+absorbers+for+food+storage

    • Liker 1
  3. Jeg tenker at for Real så kan du sikkert ta kontakt med de direkte og spørre om de kan hjelpe deg. Ville ikke overrasket meg om de gir deg en god deal.

    Når det er sagt så ville jeg vært ganske bekymret for 50 dager med mat fra en produsent. Jeg synes ofte at de forskjellige rettene blir veldig like i smaken. Gå for så mye variasjon du klarer å stappe inn i budsjettet.

  4. 4 hours ago, a_aa said:

    Jeg er interessert i en Carbon/Carbon padleåre, det hadde de ikke inne da vi bestilte, så da ble det Carbon/Nylon på meg. Det var for så vidt ikke noe stor sak, det var øyensynlig bare 150g å spare pr åre (fra 1000g til 850g iflg prisdokumentet). Men de Carbon/Nylonårene veide faktisk ca 1170g pr stykk. Og da er det jo et potensial for å redusere sekken med rundt 0,3kg.

    Så dersom dere åpner for kun å kjøpe åre og Carbon/Carbon-åren er tilgjengelig, så vil jeg sette stor pris å få handle sammen med dere. 

    (Hvis det er en potensiell båtkjøper fra Bergensområdet som vil ha en Carbon/Nylon-åre med sin båt, er det en anledning for å skape en vinn-vinn-situasjon i stedet. Da kan denne få en Carbon/Nylon-åre pluss et Carbon/Carbon-dollarbeløp med 25% påslag fra meg, mot at båten hans leveres med en Carbon/Carbon som jeg overtar. Da får jeg åren jeg vil ha frakt- og gebyrfritt, mens båtkjøperen får åren han/hun ønsker seg råbillig - kun noen kroner i eventuelt ekstra frakt/gebyr, sannsynligvis er det tilnærmet 0 kroner ;) ) 

     

    Vi kan sikkert ta med dette i ordren, men eventuelt bytting og slikt må du nesten gjøre utenom, ellers blir det fort komplisert. Eventuelt så kan du spørre noen av de som har spesifisert Nylon åre om de vil bytte med deg og få de til å bestille en carbon åre istedet.

    • Liker 1
  5. 23 minutes ago, Lompa said:

    Jeg var selv en av de som kjøpte på et felleskjøp fra Travel Light. Da fantes ikke en norsk importør. Jeg kunne nok vurdert et påslag på et par tusen for å få norske forbrukerrettigheter og hastighet i leveringstid.
    ;)

    Ifølge kiparas egne websider ville båten du kjøpte kostet 10.580,- med frakt. Og du ville ikke fått den i blått.

    Hvor mye kostet den da du kjøpte fra Audac?

  6. 16 minutes ago, Tor-Erik-L-77 said:

    Hvorfor er det så himla problematisk dette prinsippet med en importør/forhandler?

    Fordi det begrenser valget til kunden.

    4 minutes ago, Tor-Erik-L-77 said:

    Hvorfor er det så himla rart at Kipara har gjort dette?

    Det er ikke rart. De gjør det selvfølgelig fordi de kan.

    5 minutes ago, Tor-Erik-L-77 said:

    Igjen så er det helt naturlig

    Naturlig eller vanlig?

    Denne typen ekslusivitet er problematisk, ikke bare med Kipara, men med alle produsenter. (Merk; produsenter, som ikke nødvendigvis er det samme som fabrikker.)

    For å gjenta meg selv:

    12 minutes ago, Tor Magnus said:

    Jeg tror vel først og fremst at folk er irritert over at Kipara har fjernet muligheten for folk å importere disse selv (jeg skjønner ikke hvorfor du kaller det "gråimport"), for dernest å ta et saftig påslag. Det er absolutt ikke noe ulovlig over det, men dette er en situasjon hvor dette har blitt veldig tydelig. Dette er heller ikke første gang diskusjoner rundt importørmonopol har blitt diskutert på forumet.

     

    • Liker 1
  7. Jeg tror vel først og fremst at folk er irritert over at Kipara har fjernet muligheten for folk å importere disse selv (jeg skjønner ikke hvorfor du kaller det "gråimport"), for dernest å ta et saftig påslag. Det er absolutt ikke noe ulovlig over det, men dette er en situasjon hvor dette har blitt veldig tydelig. Dette er heller ikke første gang diskusjoner rundt importørmonopol har blitt diskutert på forumet.

  8. Jeg har kontaktet produsenten, så får vi se hva de sier. Dersom de ikke ønsker å gjøre et gruppesalg så vil jeg helst høre det fra dem, ikke fra en importør som forventer å tjene penger.

    Dersom han kan tilby et gruppekjøp til oss med de samme betingelsene som produsenten (pris, valg av farger og ande tilvalg) fordi han har lavere transportutgifter, så er jo det flott og da aktuelt. Ellers så ser jeg ikke helt hvilken grunn vi skulle ha til å handle fra ham. Derimot, hvis han legger opp til å hindre oss i å kjøpe direkte fra produsenten fordi han vil stappe mer penger i lommene sine så er det rimelig klart at jeg ikke kommer til å handle fra ham.

    Jeg vurderer også å høre om det er noen fra jobben som er interessert i å være med på et kjøp, jeg tenker at jo flere vi er som handler jo sterkere står vi.

    • Takk 1
  9. Hvis de som er interesserte kan sette opp spec i følgende format så kan jeg samle det og gjøre en forespørsel:

    Model: ULRB220 -> USD 339 (6-20)
    Colour: Red
    Spray deck: Ja -> USD 59 (6-20)
    Thigh Brace Straps: Nei
    Airtight Tizip: Nei
    Inflateable floor: Nei

    Collapsible paddle: Carbon/Carbon -> USD 118 (Hvis tilgjengelig)

    Total: USD 516

     

    Prislister: (Noen som vet om det er noen oppdaterte lister? Hvis ikke ber jeg om det når jeg kontakter de.)

    2017 AUDAC SPORTS PACKRAFTS CATALOGUE & PRICELIST.pdf

    4 pcs paddle prices .pdf

  10. Kan vi enten stoppe eller separere ut diskusjonen om forhandlere?

    Er det noen som ønsker å ta på seg oppgaven å forhandle/administrere et nytt gruppekjøp? 

    Jeg tar på meg oppgaven å organisere kjøp. Jeg regner med at vi kjører et greit salg/ikke salg spørsmål til Travel Light.

    Dette er uansett maks pris jeg er villig til å betale for en slik båt, ved høyere pris kan jeg like gjerne kjøpe en original Packraft.

    • Liker 1
    • Takk 2
  11. 4 hours ago, Thomas E said:

    I følge en annen tråd har dessverre den norske importøren sørget for at andre ikke får lov å handle direkte fra dem:

    Jeg tenker også at hva han mener og hva som faktisk skjer kan være to forskjellige ting. Hvis alternativet er at de ikke selger båtene så er det kanskje åpning alikevel.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.