Jump to content

Knutmae

Aktiv medlem
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

About Knutmae

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helsport Reinsfjell 2 superlight til kr. 5000,- hos XXL virker å være en god pris, om det er et røverkjøp å regne er kanskje ikke sikkert, men likevel verdt å nevne. https://www.xxl.no/helsport-reinsfjell-superlight-2-tomannstelt-bla/p/1100095_1_style
 2. Har ikke erfaring med noen av de andre modellene du nevner enn MSR Hubba Hubba NX 2. Dette er i alle fall et telt som er veldig lett å sette opp, dette betyr riktignok at innerteltet må opp før ytterteltet festes - med mindre du kjøper ekstra bunnduk til teltet, da er det veldig enkelt å sette opp yttertelt før en fester innerteltet (kan sette opp yttertelt først uten ekstra bunnduk også, men det er straks litt mer knotete). Synes størrelsen er god, helt rektangulær grunnflate i innertelt med så å si helt "rette" vegger på alle fire sidene et godt stykke opp fra bakken. Synes teltet gir god opplevelse av volum. Mitt telt veier litt i overkant av 1,7 kg inkludert stang, plugger og rep.sett. Teltet er som du sikkert vet et utpreget 3-sesongstelt, og kanskje mer et sommertelt enn noe annet. Likevel er det mange gode finesser ved det som jeg setter pris på, krever nokså lite område for oppsett, semi-frittstående, god lufting, to innganger, mulighet til å sette teltet opp uten yttertelt, eller sette det opp med bare yttertelt over hode- eller fotenden. For veldig mange vil dette teltet være et veldig godt valg (det samme kan sikkert sies om de andre modellene også).
 3. Er ikke sikker på hvor den er å få kjøpt nå lengre, men det er i alle fall Svein Rødbergshagen og en til man følger gjennom hele fiskesesongen.
 4. Anbefaler filmen "Fluefiske til fjells". Den tar for seg hele sesongen, og tilhørende fluer som er særlig aktuelle i de ulike delene av sesongen.
 5. Garmin Forerunner 935 (GPS-pulsklokke) til kr. 2500,- hos både løpeshop.no og xxl.no, satt ned med ca. kr. 1500,- i begge butikkene. Særdeles mye billigere enn hva tilfellet har vært tidligere i høst for denne klokka. https://www.prisjakt.no/product.php?p=4277574&gclid=EAIaIQobChMIuaTU7JTe3gIV1UkYCh28CwVqEAAYAiAAEgI6RfD_BwE&gclsrc=aw.ds https://www.loepeshop.no/garmin-forerunner-935.html https://www.xxl.no/garmin-forerunner-935-black-pulsklokke-med-gps/p/1136896_1_style
 6. MSR Windburner 1L til kr. 1049,- hos Milrab.no virker å være et godt tilbud. Prisjakt.no viser at billigste pris er fra kr 1300,- og oppover. https://www.milrab.no/msr-windburner-10l-kokeapparat/cat-p/c/p10766619 Oppdatert. MSR Reactor 1,7L til kr. 1399,- hos samme butikk. ca. 650 kr billigere enn hva prisjakt.no oppgir som billigste pris for varen. https://www.milrab.no/msr-reactor-17l-kokeapparat/cat-p/c/p10766623
 7. Jeg kan ikke svare på noen av spørsmålene dine, men bare bidra med mine betraktninger ang. Bergans Alpinist. Jeg har prøvd Alpinist 110L godt pakket i 3-4 timer for noen år siden, virket som en god og solid sekk. Passet meg akkurat når jeg justerte ryggen på sekken nesten så kort som det er mulig (rygglengdemåler til Gregory-sekker viste at jeg var mellom str. S og XS i deres målestokk). Jeg endte likevel opp med å kjøpe et annet merke og modell, siden magefølelsen til slutt avgjorde (Osprey Xenith 105 til fordel for Fjellräven Kajka 100). Alpinist 110L ble valgt bort grunnet høy egenvekt og et for bredt og stivt magebelte for min smak. Powerframe 130L har jeg ingen erfaring med. Jeg har derimot brukt Alpinist 130L på en tredagerstur, da jeg fikk låne den til prøving i forkant av at jeg selv skulle kjøpe ny stor-sekk. Alpinist 130L var ingen god match til meg og min rygg, da jeg aldri syntes jeg fikk gjort ryggen på sekken kort nok til meg. Jeg er som deg rett i underkant av 175 cm. Men dette trenger egentlig ikke bety så veldig mye, da rygglengdene kan være vidt forskjellig fra individ til individ. Det beste ville selvfølgelig være å prøve sekkene godt lastet før du bestemmer deg. Det er sikkert flere her som kan si noe om Powerframe sine egenskaper. Jeg vil anta at Alpinist 110L kan klare 30 kg, uten at jeg kan si dette sikkert.
 8. Knutmae

  Lett telt 1-2/2

  Det er mulig å sette opp ytterduken på MSR Hubba Hubba NX uten å sette opp innerteltet først, også uten bruk av ekstra bunnduk ("footprint"). Det krever riktignok at du legger ytterduken ned på bakken, med innsiden opp, fester stanga som vanlig, og deretter "vrenger" stanga på plass inn i duken. Ytterduken havner rett vei, men teltet blir liggende opp-ned. Om dette egentlig hjelper i uvær er jeg usikker på, en jobber jo med innsiden ut mot ev. regn. Samtidig blir man veldig eksponert for ev. vind når en skal snu teltet rett vei. Jeg har ikke prøvd denne metoden annet enn når jeg har fiklet med teltet på plenen, da for å sjekke at det faktisk lot seg gjøre. Teltet er enkelt å sette opp når en setter innerteltet opp først, en bruker ikke lange tida før en er klar til å feste ytterduken. Det er relativt uproblematisk å sette opp teltet i vind, så lenge en sørger for at en jobber med vinden i ryggen når det settes det opp. Jeg har brukt mitt telt (MSR Hubba Hubba NX 2) i frisk bris og liten kuling, det har fungert helt fint. Teltet/stanga krenger når vinden treffer fra siden, når vinden går parallelt med teltet(teltstanga) står det fint og rolig i vinden.
 9. Jeg kjøpte MSR Hubba Hubba NX 2 i vår. Det ble brukt en ukestur på finnmarksvidda nå i begynnelsen av Juli. 1,7 kg med pakkpose, stenger (stang), plugger og rep.sett. To innganger, høyt nok til å sitte oppreist i innerteltet. Opplevde at det var god nok plass til to stk i teltet. Savnet ikke mitt Helsport Fjellheimen 3 camp som jeg vanligvis har brukt på den faste ukesturen min sommerstid. MSR-teltet er uten tvil mitt nye vår-/sommer-/ tidlig høst-telt. Liker spesielt at det er relativt mye myggnett i innerteltet, dette gir god ventilasjon. Kanskje ikke like enkelt med ev. service/reklamasjon som de nevnte merkene? Dette vet jeg i alle fall ingenting om foreløpig.
 10. Vet ikke om dette er lagt ut tidligere. GSI Outdoors Pinnalcle Dualist kokesett til fin pris hos xxl.no, kr. 469,-. Omtrent 20% lavere pris enn billigste på prisjakt.no, som viser at kr. 599,- er billigste pris for varen. https://www.xxl.no/gsi-outdoors-pinnacle-dualist-kokesett-gra/p/1092575_1_style?gclid=EAIaIQobChMIj7bZ09-l3AIVHF8ZCh0YxwXNEAQYASABEgJjwPD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CMe29pDgpdwCFYxbGAodS4wDFQ
 11. Velg etter din egen magefølelse. Tror ikke du gjør mye feil uansett utfall, så fremst du har testet de med realistisk last. Er du i tvil om at noe vil bli plagsomt/irriterende over tid, bør det kanskje være svar nok. Selv valgte jeg Xenith til fordel for bl.a. Alpinist for noen år siden.
 12. Lengden på ryggen er justerbar, stor borrelås.
 13. Knutmae

  Telt på ebay

  Jeg innbiller meg at det er en fordel å ha bestemt seg på forhånd (telttype, prisklasse, ev. merke(r)) for hvilke telt en ønsker å kjøpe gjennom ebay, siden det ofte kan være lite informasjon å finne om produktene der. Når man har bestemt seg for et par mulige modeller, er det mulig å gjøre gode handler.
 14. Jeg har en båt som er 120 cm lang innvendig (220 cm utvendig) mål. Med sekk knytt fast i front blir det akkurat plass til benene min hvis jeg strekker beina mine helt, jeg er omtrent 175 cm lang. Støtter forslaget ovenfor, 140-150 cm innvendig hvis en ønsker hund i båten i tillegg.
 15. Jeg har 215cm åre til en båt som er 94 cm bred. Inntrykket mitt så langt etter å ha padlet totalt 5-6 km er at åren gjerne skulle vært lengre, kanskje så mye som til 225-230 cm.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy