Gå til innhold

Knutmae

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Knutmae

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Knutmae

  Bergans Alpinist vs Osprey Xenith

  Velg etter din egen magefølelse. Tror ikke du gjør mye feil uansett utfall, så fremst du har testet de med realistisk last. Er du i tvil om at noe vil bli plagsomt/irriterende over tid, bør det kanskje være svar nok. Selv valgte jeg Xenith til fordel for bl.a. Alpinist for noen år siden.
 2. Knutmae

  Hjelp - Justere Osprey Xenith

  Lengden på ryggen er justerbar, stor borrelås.
 3. Knutmae

  Telt på ebay

  Jeg innbiller meg at det er en fordel å ha bestemt seg på forhånd (telttype, prisklasse, ev. merke(r)) for hvilke telt en ønsker å kjøpe gjennom ebay, siden det ofte kan være lite informasjon å finne om produktene der. Når man har bestemt seg for et par mulige modeller, er det mulig å gjøre gode handler.
 4. Jeg har en båt som er 120 cm lang innvendig (220 cm utvendig) mål. Med sekk knytt fast i front blir det akkurat plass til benene min hvis jeg strekker beina mine helt, jeg er omtrent 175 cm lang. Støtter forslaget ovenfor, 140-150 cm innvendig hvis en ønsker hund i båten i tillegg.
 5. Jeg har 215cm åre til en båt som er 94 cm bred. Inntrykket mitt så langt etter å ha padlet totalt 5-6 km er at åren gjerne skulle vært lengre, kanskje så mye som til 225-230 cm.
 6. Knutmae

  Tips til 3-sesonger telt

  Det å kjøpe lokalt har mange fordeler, det er sikkert nevnt grunner i fleng her på forumet. Forbrukerkjøpsloven er nok det sterkeste argumentet, samt samfunnsgevinsten ved å støtte lokalt næringsliv. Jeg anbefaler deg likevel å sjekke ebay, der legges det til stadighet ut nye telt for salg. Fordrer riktignok at man vet akkurat hvilke(t) telt man vil kjøpe. Hvis en absolutt ikke må ha norske Helsport sine telt, finnes det mange ulike telt som bør dekke behovet ditt. Mest sannsynlig får du et telt du blir fornøyd med i prisklassen din.
 7. Knutmae

  Riktig sko til fjelltur

  Anbefaler ikke Alfa Vidda, disse er utrolig vond på hælen (kun når jeg går motbakker) på min fot. Ga meg kraftig betennelse i begge akillessenene første og siste gang jeg brukte de på en lignende tur, nå får de duge som andrevalg på posteringsjakt. Tror ikke det er nødvendig med høyt skaft, med mindre skoene passer deg mye bedre enn alt annet.
 8. Jeg har brukt/lånt Alpinist ved flere anledninger, men når jeg skulle kjøpe ny sekk for noen år siden endte jeg opp med Osprey Xenith 105. Alpinist er en solid sekk, men ble valgt bort pga. ubehagelig hoftebelte (til meg i alle fall) og høy egenvekt. Gregory Whitney ble valgt bort pga. skulderstroppene, ble aldri helt komfortabel med de (sikkert egentlig ingenting galt med dem). Til slutt sto valget mellom nevnte Xenith og Fjellreven Kajka 100. Begge sekkene var gode på ryggen min, jeg likte flere av løsningene på Kajka godt, sikkert like godt som Xenith sine. Avgjørende for min del ble til slutt magefølelsen. Har ikke angret, men hadde antakelig også vært like fornøyd med en Kajka hvis valget hadde falt på den. Det viktigste for min del var å prøve sekkene godt pakket på forhånd, med vekt tilsvarende det jeg tenkte kom til å bli aktuelt på mesteparten av turene mine.
 9. Knutmae

  fjell fiske for nybegynnere

  Vet ærlig talt ikke om dette kan kalles noen ABC-video, men Fluefiske til fjells kan kanskje være noe. Hjelper i alle fall på motivasjonen midtvinters, samt at det sikkert er noen ting der som er universelt uansett om en fisker med fluestang eller ikke.
 10. Jeg har den gamle versjonen, 105L. Liker forøvrig sekken veldig godt. På langtur (5-7 dager) bruker jeg topplokket som fiskeveske, i tillegg pakker jeg en sekk (lignede den linket til ovenfor) med mat og klær. På kortere turer enn dette, hvor vekt på sekk egentlig ikke er høyt prioritert har jeg aldri brukt topplokket. Er det sannsynlig å tro at løsningene på en oppdatert modell er dårligere enn tidligere, forhåpentligvis har de kanskje blitt bedre?
 11. Knutmae

  Førstereis på Senja!

  Kan ikke hjelpe deg med å svare direkte på spørsmålene dine. Men jeg vet at det finnes en facebookgruppe som heter Fjellsport på Kvaløya. Jeg tipper det er god mulighet for hjelp i den gruppen, eller at noe der kan lose deg videre til en kjentmann.
 12. Samme specs for min del.
 13. Knutmae

  Den store utstyrskupp-på-ebay-tråden

  Jeg oppgraderte rando-stavene mine idag (mangler "langt håndtak"), brukte tape for sykkelstyrer. Hver stav fikk noen runder nedenfor selve håndtaket. Ikke noe sprekt fargevalg, hadde bestilt svart tape. https://www.ebay.com/itm/1-Pair-Bike-Tape-Bicycle-Bar-Cork-Handle-Handlebar-Wrap-Ribbon-with-2-Bar-Plugs/401349091113?hash=item5d72451f29:m:m7Y-pwtZpV49aKFtBpwxfzA
 14. Jeg er interessert i å være med på en ny bestilling hvis det skulle bli aktuelt.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.