Gå til innhold

Knutmae

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Knutmae

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Knutmae

  Røverkjøp og gode tilbud

  Garmin Forerunner 935 (GPS-pulsklokke) til kr. 2500,- hos både løpeshop.no og xxl.no, satt ned med ca. kr. 1500,- i begge butikkene. Særdeles mye billigere enn hva tilfellet har vært tidligere i høst for denne klokka. https://www.prisjakt.no/product.php?p=4277574&gclid=EAIaIQobChMIuaTU7JTe3gIV1UkYCh28CwVqEAAYAiAAEgI6RfD_BwE&gclsrc=aw.ds https://www.loepeshop.no/garmin-forerunner-935.html https://www.xxl.no/garmin-forerunner-935-black-pulsklokke-med-gps/p/1136896_1_style
 2. Knutmae

  Røverkjøp og gode tilbud

  MSR Windburner 1L til kr. 1049,- hos Milrab.no virker å være et godt tilbud. Prisjakt.no viser at billigste pris er fra kr 1300,- og oppover. https://www.milrab.no/msr-windburner-10l-kokeapparat/cat-p/c/p10766619 Oppdatert. MSR Reactor 1,7L til kr. 1399,- hos samme butikk. ca. 650 kr billigere enn hva prisjakt.no oppgir som billigste pris for varen. https://www.milrab.no/msr-reactor-17l-kokeapparat/cat-p/c/p10766623
 3. Jeg kan ikke svare på noen av spørsmålene dine, men bare bidra med mine betraktninger ang. Bergans Alpinist. Jeg har prøvd Alpinist 110L godt pakket i 3-4 timer for noen år siden, virket som en god og solid sekk. Passet meg akkurat når jeg justerte ryggen på sekken nesten så kort som det er mulig (rygglengdemåler til Gregory-sekker viste at jeg var mellom str. S og XS i deres målestokk). Jeg endte likevel opp med å kjøpe et annet merke og modell, siden magefølelsen til slutt avgjorde (Osprey Xenith 105 til fordel for Fjellräven Kajka 100). Alpinist 110L ble valgt bort grunnet høy egenvekt og et for bredt og stivt magebelte for min smak. Powerframe 130L har jeg ingen erfaring med. Jeg har derimot brukt Alpinist 130L på en tredagerstur, da jeg fikk låne den til prøving i forkant av at jeg selv skulle kjøpe ny stor-sekk. Alpinist 130L var ingen god match til meg og min rygg, da jeg aldri syntes jeg fikk gjort ryggen på sekken kort nok til meg. Jeg er som deg rett i underkant av 175 cm. Men dette trenger egentlig ikke bety så veldig mye, da rygglengdene kan være vidt forskjellig fra individ til individ. Det beste ville selvfølgelig være å prøve sekkene godt lastet før du bestemmer deg. Det er sikkert flere her som kan si noe om Powerframe sine egenskaper. Jeg vil anta at Alpinist 110L kan klare 30 kg, uten at jeg kan si dette sikkert.
 4. Knutmae

  Lett telt 1-2/2

  Det er mulig å sette opp ytterduken på MSR Hubba Hubba NX uten å sette opp innerteltet først, også uten bruk av ekstra bunnduk ("footprint"). Det krever riktignok at du legger ytterduken ned på bakken, med innsiden opp, fester stanga som vanlig, og deretter "vrenger" stanga på plass inn i duken. Ytterduken havner rett vei, men teltet blir liggende opp-ned. Om dette egentlig hjelper i uvær er jeg usikker på, en jobber jo med innsiden ut mot ev. regn. Samtidig blir man veldig eksponert for ev. vind når en skal snu teltet rett vei. Jeg har ikke prøvd denne metoden annet enn når jeg har fiklet med teltet på plenen, da for å sjekke at det faktisk lot seg gjøre. Teltet er enkelt å sette opp når en setter innerteltet opp først, en bruker ikke lange tida før en er klar til å feste ytterduken. Det er relativt uproblematisk å sette opp teltet i vind, så lenge en sørger for at en jobber med vinden i ryggen når det settes det opp. Jeg har brukt mitt telt (MSR Hubba Hubba NX 2) i frisk bris og liten kuling, det har fungert helt fint. Teltet/stanga krenger når vinden treffer fra siden, når vinden går parallelt med teltet(teltstanga) står det fint og rolig i vinden.
 5. Knutmae

  Nybegynner trenger hjelp til å velge telt

  Jeg kjøpte MSR Hubba Hubba NX 2 i vår. Det ble brukt en ukestur på finnmarksvidda nå i begynnelsen av Juli. 1,7 kg med pakkpose, stenger (stang), plugger og rep.sett. To innganger, høyt nok til å sitte oppreist i innerteltet. Opplevde at det var god nok plass til to stk i teltet. Savnet ikke mitt Helsport Fjellheimen 3 camp som jeg vanligvis har brukt på den faste ukesturen min sommerstid. MSR-teltet er uten tvil mitt nye vår-/sommer-/ tidlig høst-telt. Liker spesielt at det er relativt mye myggnett i innerteltet, dette gir god ventilasjon. Kanskje ikke like enkelt med ev. service/reklamasjon som de nevnte merkene? Dette vet jeg i alle fall ingenting om foreløpig.
 6. Knutmae

  Røverkjøp og gode tilbud

  Vet ikke om dette er lagt ut tidligere. GSI Outdoors Pinnalcle Dualist kokesett til fin pris hos xxl.no, kr. 469,-. Omtrent 20% lavere pris enn billigste på prisjakt.no, som viser at kr. 599,- er billigste pris for varen. https://www.xxl.no/gsi-outdoors-pinnacle-dualist-kokesett-gra/p/1092575_1_style?gclid=EAIaIQobChMIj7bZ09-l3AIVHF8ZCh0YxwXNEAQYASABEgJjwPD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CMe29pDgpdwCFYxbGAodS4wDFQ
 7. Knutmae

  Bergans Alpinist vs Osprey Xenith

  Velg etter din egen magefølelse. Tror ikke du gjør mye feil uansett utfall, så fremst du har testet de med realistisk last. Er du i tvil om at noe vil bli plagsomt/irriterende over tid, bør det kanskje være svar nok. Selv valgte jeg Xenith til fordel for bl.a. Alpinist for noen år siden.
 8. Knutmae

  Hjelp - Justere Osprey Xenith

  Lengden på ryggen er justerbar, stor borrelås.
 9. Knutmae

  Telt på ebay

  Jeg innbiller meg at det er en fordel å ha bestemt seg på forhånd (telttype, prisklasse, ev. merke(r)) for hvilke telt en ønsker å kjøpe gjennom ebay, siden det ofte kan være lite informasjon å finne om produktene der. Når man har bestemt seg for et par mulige modeller, er det mulig å gjøre gode handler.
 10. Jeg har en båt som er 120 cm lang innvendig (220 cm utvendig) mål. Med sekk knytt fast i front blir det akkurat plass til benene min hvis jeg strekker beina mine helt, jeg er omtrent 175 cm lang. Støtter forslaget ovenfor, 140-150 cm innvendig hvis en ønsker hund i båten i tillegg.
 11. Jeg har 215cm åre til en båt som er 94 cm bred. Inntrykket mitt så langt etter å ha padlet totalt 5-6 km er at åren gjerne skulle vært lengre, kanskje så mye som til 225-230 cm.
 12. Knutmae

  Tips til 3-sesonger telt

  Det å kjøpe lokalt har mange fordeler, det er sikkert nevnt grunner i fleng her på forumet. Forbrukerkjøpsloven er nok det sterkeste argumentet, samt samfunnsgevinsten ved å støtte lokalt næringsliv. Jeg anbefaler deg likevel å sjekke ebay, der legges det til stadighet ut nye telt for salg. Fordrer riktignok at man vet akkurat hvilke(t) telt man vil kjøpe. Hvis en absolutt ikke må ha norske Helsport sine telt, finnes det mange ulike telt som bør dekke behovet ditt. Mest sannsynlig får du et telt du blir fornøyd med i prisklassen din.
 13. Knutmae

  Riktig sko til fjelltur

  Anbefaler ikke Alfa Vidda, disse er utrolig vond på hælen (kun når jeg går motbakker) på min fot. Ga meg kraftig betennelse i begge akillessenene første og siste gang jeg brukte de på en lignende tur, nå får de duge som andrevalg på posteringsjakt. Tror ikke det er nødvendig med høyt skaft, med mindre skoene passer deg mye bedre enn alt annet.
 14. Jeg har brukt/lånt Alpinist ved flere anledninger, men når jeg skulle kjøpe ny sekk for noen år siden endte jeg opp med Osprey Xenith 105. Alpinist er en solid sekk, men ble valgt bort pga. ubehagelig hoftebelte (til meg i alle fall) og høy egenvekt. Gregory Whitney ble valgt bort pga. skulderstroppene, ble aldri helt komfortabel med de (sikkert egentlig ingenting galt med dem). Til slutt sto valget mellom nevnte Xenith og Fjellreven Kajka 100. Begge sekkene var gode på ryggen min, jeg likte flere av løsningene på Kajka godt, sikkert like godt som Xenith sine. Avgjørende for min del ble til slutt magefølelsen. Har ikke angret, men hadde antakelig også vært like fornøyd med en Kajka hvis valget hadde falt på den. Det viktigste for min del var å prøve sekkene godt pakket på forhånd, med vekt tilsvarende det jeg tenkte kom til å bli aktuelt på mesteparten av turene mine.
 15. Knutmae

  fjell fiske for nybegynnere

  Vet ærlig talt ikke om dette kan kalles noen ABC-video, men Fluefiske til fjells kan kanskje være noe. Hjelper i alle fall på motivasjonen midtvinters, samt at det sikkert er noen ting der som er universelt uansett om en fisker med fluestang eller ikke.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.