Gå til innhold

havard

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Da jeg var inne fikk vi servert historier om at det er saltkrystallene fra svetten som skaper gnagsårene. De sa at vi burde vrenge sokkene med jevne mellomrom. Dermed får man saltkrystallene vekk fra beina, de slites av mot skoene. Jeg vet egentlig ikk om det virkr, men jeg har pleid å vrenge sokkene på lengre hviler, og plages ikke spesiellt mye med gnagsår.
 2. Det kommer an på hva du tenker å klatre. .4 og .5 er fingerriss, .75 og 1 er ringlocks, 2 er håndriss, 3 er knyttnever. De som er mindre er spesialstørrelser, og ikke noe man bør stare med. Kiler er ofte bedre når det blir mindre enn .4. Jeg bruker fra .2 til 4, avhengig av rute. Mest .5 til 2.
 3. havard

  Profesjonskamp til fjells

  Det er vel en litt merkelig påstand. Poenget med en slik utdannelse, og for så vidt hele diskusjonen, er heller ikke å "skaffe seg erfaring" men å forsikre seg om at når man kjøper en tjeneste, altså en guide, så skal man være sikker på at denne har de nødvendige kunnskaper for å holde deg trygg i fjellet. Dersom du allerede har kunnskapen og erfaringen, så ville du jo ikke ha noe behov for en slik?
 4. havard

  Kartreferanse

  bingo!
 5. havard

  Forskjell på kiler

  skjelden jeg bruker så mye nøttepirker også. Men jeg bruker alltid noen sekunder på å se etter hvordan den sitter før jeg tar i den. Så kan jeg som regel løfte den ut.
 6. havard

  Forskjell på kiler

  Jeg har vel egentlig ikke noen rett til å uttale meg om hva som er de beste kilene, siden jeg kun har DMM selv. Jeg har riktignok prøvd andre kiler når kompiser har hatt dem med, men har alltid konkludert med at jeg liker mine DMM best. Om det er fordi det er DMM jeg kjenner, eller fordi de er best, skal jeg la forbli usagt. Det er mer interesant å si noe om hvorfor jeg liker dem. Jeg synes fargekodingen på selve kilen er bra. Det er raskt og enkelt å finne riktig i kile i knippet, fordi jeg vet at når pekefingeren passer sånn inn i et riss, så er det den blå kilen som vil passe. Jeg liker at de er litt kurvet. Spesielt på de små kilene så er det min erfaring at kurvingen medfører at den biter seg fast i en ellers grunn plassering. Jeg liker at de er litt offset når de settes sidelengs. Dersom jeg ikke får kilen til å sitte fordi fjellet åpner seg utover eller innover så kan jeg gå ned en størrelse eller to og sette kilen sidelengs, så biter den seg ofte fast. Jeg liker også sporet på kilen. Får man satt den slik at en krystall eller to passer ned i sporet, så sitter den som støpt fast. Alle de gangene jeg ser folk spør på et forum om kiler, så dukker det opp et svar som det du gir her, Vandrelysten. Det sies at de er vriene å få ut. Jeg synes ikke det, for å være ærlig. Jeg har rett og slett aldri opplevd dette som et problem. Selv kiler jeg har tatt fall på har kommet ut igjen uten alt for mye innsats. Jeg tror det er som kaif sier, for å vri litt på sitatet, så handler det bare om å lære seg triksene, så kommer alle ut igjen.
 7. havard

  Tjuvfiske i fjellheimen

  Så hvis jeg bare stjeler tre poteter og en kotelett fra Meny, så burde det være greit? hehe
 8. Vel talt. Ja, det er en interesant diskusjon. Hva er egentlig status i dag? Det sies at DNT har sluttet å vedlikeholde en del av stiene, men jeg lurer på om det betyr at de bygger ut andre steder? Hva er egentlig tilfellet? Bygges det ut, eller ned, eller er det slik at det eksisterende bare vedlikeholdes? Noen som vet? Er det gjort noen forskning på hvilken betydning trafikken har på dyreliv? Om noen sitter på info om slike ting synes jeg det ville være spennende å se, så del gjerne linker. Det er vanskelig å ta et skikkelig standpunkt uten å ha noen fakta å bygge de på, men jeg mener at noe tilrettelegging absolutt er på sin plass, om ikke annet så fordi det finnes åpenbart en etterspørsel. Medlemstallene tyder også på at mange finner glede i tilbudet.
 9. Beklager missforståelsen. Jeg er ikke så vant til at man omgjør en diskusjon om sak til personangrep, det er vel trolig derfor jeg ikke så at det handlet om en kvalitetsvurdering fra din side. Etter å ha lest noen av innleggene dine må jeg si du trolig er svært godt kvalifisert for å utføre slike vurderinger.
 10. Imponerende! Du klarer faktisk å kritisere noen for personangrep i samme setning som du selv utfører et. Fra første siden: Fra side to: Jeg synes at du har beskrevet idealet ditt ganske grundig. Forøvrig tror jeg ikke debatten, i alle fall ikke fra din side, handler om noe som helst annet enn gleden ved å provosere.
 11. Sant nok. Det gjør godt i sjela å ha noe å klage på, man føler seg så mye bedre da
 12. Hehe, virkelig et morsomt paradoks.
 13. Og du fortsetter ivrig med peronangrep Det er mulig jeg er litt treig i toppen, men jeg skjønner ikke helt hvorfor det er så galt at denne flokkmentaliteten eksisterer? Tilretteleggingen medfører etter mitt syn to goder. Det ene er at de som ønsker og/eller har behov for et tilbud i fjellet får det de ber om. Det andre er at de som søker ensomhet og stillhet veldig lett kan styre unna områdene med mye folk.
 14. havard

  Egensikring

  Dersom det er snakk om bratt rapell eller klatring ville jeg ikke ha brukt klemknute alene. Dersom et er snakk om å passere et kort parti med balansegange der et evnt fall ville være kort så hadde jeg for enkelhets skyld brukt bare klemknute. Jeg skjønte det slik at det er det siste som er tilfellet. Dersom det er snakk om lengre og mer seriøse klatreturer alene, så ønsker ikke jeg å gi noen råd - slike krever kunnskaper som du ikke finner på et slikt forum
 15. enig med deg. Er det nok tilrettelegging? Er det for mye? Jeg må tilstå at jeg er veldig rusten på hva som faktisk finnes, rett og slett fordi det er mange år siden jeg har benyttet meg av det. Selvsagt, når jeg rusler rundt i Oslomarka kan man ikke unngå å dulte borti stier, men på fjellet ligger jeg i telt. Fordi det er det jeg selv nyter, og det er slik jeg ønsker å ha det. Det at andre har andre behov og ønsker, vel, tilbudet finnes. Og jeg tror oppriktig at det er viktig at det finnes. Fantastisk sitat!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.