Gå til innhold
  • Bli medlem

topp tur

Aktiv medlem
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om topp tur

  1. Er det ikke vanlig med innfesting både foran og bak på klatreseler?
  2. topp tur

    Bladet

    Spørs om jeg ikke har vært litt desorientert her ja
  3. topp tur

    Bladet

    Hei. Jeg var på bladet i påska. Klatra på topptau etter at en kamerat leda opp. Han brukte en stor kile og en camalot nr 2 på vei opp, og laga deretter topptaufeste med et par 120cm slynger rundt toppspissen. Spennende liten klatretur, men ikke veldig vanskelig. Tror den er gradert til 4. Luftig ned mot Molladalen. Absolutt å anbefale
  4. Hvor langt går denne veien? I hvilken retning har du toppen når du begynner å gå? (prøver å se for meg dette )
  5. Kjempefint fjell dette(og flotte bilder). Jeg var der for første gang i påska, og gikk en litt annen rute. Vi starta fra toppen av skitrekket(ca 350 gratis høydemeter ) og gikk opp mot hamrene under Auskjeret, via toppen av Kollen og videre opp egga til toppen av Stolen. Spennende tur med mye utsikt, men kanskje mer skredutsatt før man kommer seg opp på Kollen.
  6. topp tur

    Klatretak/holds

    På alpinedave bruker de bare vanlig polyester(som i glassfiberstøping) med tilsatt sand.
  7. topp tur

    Klatretak/holds

    Hei. Kan ikke hjelpe deg med oppskrifta, men vil likevel tipse deg om ebay. Hvis du søker på climbing holds, får du mange treff. Prisen starter fra 1-2$ pr stk. Litt andre priser enn i norske butikker Lykke til med garasjeveggen
  8. Hvis du skal stikke hull i blemma, gjør det gjennom frisk hud. Dvs fra litt til siden for selve blemma. Da unngår du at blemma revner, men blir liggende som et beskyttende lag mens det gror fra innsiden. Gnagsår er noe dritt
  9. Jeg har en Silent Partner liggende, men den funker ikke på så tynt tau. Tar ikke med heltau på slike turer. Så da tror jeg en mulig løsning blir å bruke en prusikk på hovedtauet, og i tillegg binde seg inn med karabinere i halvstikk med jevne mellomrom som backup.
  10. Takker for tips . Jeg er ytterst forsiktig i forhold til tips om sikring på nettet, men det er likevel interessant å lese om hvordan andre gjør det. Mener dere at prusikk i seg selv holder som brems på hovedtauet, eller som en kombinasjon med taubrems? Jeg har også vurdert å lage løkker på hovedtauet med halvstikk på karabinere, som festes i hovedløkka på selen(setter sikringer mens jeg går). Slik at jeg går ut f.eks. 5 og 5 meter, alt etter vanskelighetsgrad. Med denne metoden risikerer man lengre fall hvis man er uheldig.
  11. Jeg har to 8mm Beal rando tvillingtau på 30m. Det skal være dynamisk. Det bør legges dobbelt ved klatring, men holder det greit som singeltau ved sikring langs en rygg der du ikke får så heftige fall?
  12. Hvorfor kan ikke folk få bruke naturen slik de ønsker, uten at bedrevitende oppgulpere skal bedømme hva som er den korrekte måten å gjøre det på? Flaut å lese slike innlegg på et seriøst forum..
  13. Jeg går endel på turer, og liker godt både topper og rygger. Erfaringsmessig blir en del av turene gått alene, og jeg har hittil ofte latt meg stoppe av utsatte passasjer. Det er ofte teknisk enkle elementer, men med litt for stor fallhøyde til at det er komfortabelt uten sikring. Muligheten til å sikre seg selv på slike plasser, ville gitt turen en ny dimensjon. Jeg har standard klatreutstyr, noen kiler, friends, randotau etc, men ikke noe erfaring med egensikring. Er det noen som har erfaring med å sikre seg selv slike plasser? Hvilken teknikk er å anbefale? Finnes det litteratur på området?
  14. Jeg har ikke erfaring med å padle langt, men med tanke på at golfstrømmen følger kysten nordover vil jeg tro at man får litt gratis fremdrift hvis man padler mot Nordkapp.
  15. Kjempetips dette . Men når det likevel er så kaldt at gassboksen trenger å varmes litt, har jeg en uprøvd idè : Hvis man tenner på litt oppfyringspasta direkte på gassboksen, vil man få varme i boksen på en litt mer komfortabel måte enn å putte den under genseren. Vil tro at dette funker greit så lenge gassen ikke overvarmes(ser selvfølgelig muligheten for at den kan gå i lufta). Noen som har prøvd
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.