Gå til innhold
  • Bli medlem

fiskarguten

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om fiskarguten

  1. Jeg anbefaler Berkley Series One som fåes både to-delt og 3-delt. Den er relativt lang 9,5 fot tror jeg 2-15g, en helt suveren stang for fjellørreten! Jeg ville nå tatt med to stenger. En vet aldri.... Fisker mye med sluk, men den er også en ypperlig markstang. Kaster langt, og stange har fin topp-aksjon (Ikke helaksjon)Stanga koster 1500-2000 kroner
  2. Jeg kommer i alle fall aldri å dra til Finnmark å fiske! Føler meg ikke velkommen i det hele tatt. Makan til rasister! l
  3. Ja, de kan jo prøve, så skal vi se hvem som får juling av hvem!
  4. Glemme vann må vel være en vits? Du er vel ikke en av de som tar med deg flaskevann på fjellet?
  5. Det er så moro å lese alle de dårlige erfaringene dere har! Jeg var sjøl der inne i fjor og fisket. Aldri tidligere prøvd der. Resultat: En pen ørret på 2,5 kg FRA LAND! Den er er der ennå, -den ble satt ut igjen.
  6. Jeg synes det egentlig er helt greit at vann er private. Det som IKKE er greit er at man ikke får kjøpt fiskekort!
  7. Drit i regnfrakken! En god poncho er tingen! Eventuelt en tynn regnbukse i tillegg så du ikke blir våt på den nederste delen av buksa. Regndressen kasta jeg for lenge siden. Ponchoen kan brukes til litt annet også.
  8. Enig. Betaler gladelig mer for et fiskekort. Problemet er de som overhodet ikke er interressert i å la deg fiske i "sitt" vann. Spurte en sauebonde en gang, om jeg kunne prøve noen kast i vannet hans (ganske stort vann), men da fikk jeg til svar at i det vannet var det nesten ikke fisk igjen, og det lille som var der skulle han ta ut til jul! Vel, jeg fisket litt i vannet hans noen uker senere. Jeg tok 3 pene ørreter på 5 minutter! Veldig dårlig med fisk var det jo ikke, akkurat....Ikke tror jeg han hadde det helt store tapet heller. Dette vannet ligger også temmelig avsides og langt til fjells, så jeg tror ikke det blir det store rennet dit.
  9. Helt enig med fjelbukken. Det blir som å plukke blåbær i skogen. Det kultiverer seg sjøl! Ingen bonde tar betalt for det, ja bortsett fra i Finnmark da!
  10. Jo, da gjør jobben deres. Det jeg mener er at det burde vært tillatt, når man var ute og gikk i fjellet, å ta en fisk eller tre til å ha i panna! Et vann blir da ikke fisketomt av det! Det er tjuvfiskere med garn/båt som bør tas. Det er noe ganske annet. Det blir det samme som om du går forbi et jorde og tar en gulrot. Kommer du med en henger og forsyner deg blir det etter min mening noe annet. (Jeg er for øvrig bonde sjøl)
  11. Jeg har selv et Olympus mju 720SW og er meget godt fornøyd. Det er riktig at billedkvaliteten kunne vært bedre, men det gjelder innendørs. Ute er kameraet godt nok i massevis. Det er lett å bruke og batterikapasiteten er bra. Jeg har for øvrig kjøpt et ekstra batteri. Har tatt mange nydelige naturbilder og fiskebilder på vidda med dette. Ikke bør du tenke på om det regner eller om du mister det i bakken. Har også tatt bilder under vann og det fungerer utmerket. Designet er også flott. Hadde jeg kjøpt et nytt i dag, hadde jeg utvilsomt valgt Olympus mju tough 6000 eller 8000 som er etterkommeren. Det er forøvrig merkelig at de ennå ikke har laget en mobiltelefon med denne teknologien! Da hadde jeg løpt og kjøpt!
  12. Ja dere finnmarkinger fornekter dere ikke!
  13. Jeg kjøper ALLTID fiskekort der det er mulig. Greit nok at frivillige kultiverer og så videre når man kan få kjøpt fiskekort. Det er de grunneierne som er vrange jeg snakker om, som ikke godtar at du dupper stanga litt. Tjuvfiske med båt og garn er en helt annen skål, som jeg ikke forsvarer.
  14. Lurer på hva som skjer dersom man blir tatt "på fersken" i et privat vann på fjellet? Noen som har noen gode eller dårlige erfaringer? Jeg snakker om hvis man har prøvd stanga litt bare og tatt en ørret eller tre.
  15. Takker for ordentlig svar. Har sett at det finnes topo nord og sør for magellan gps, men tror ikke dette er de kartene jeg er på jakt etter. De detaljerte kartene heter "region Hardangervidda" og er ett av i alt 15 regioner som finnes. Men jeg tror kanskje jeg skal ta en telefon. Problemet er at Magellan ikke har noen grossist i Norge lenger, dessuten tror jeg de skal inngå i Mio etter hvert. Når det er sagt, så er det ikke noe alfa og omega for meg å få dette kartet, men det hadde vært greit. Jeg er en kløpper på vanlig kart og kompass, det er jo bare å ta ut koordinatene og gå inn på papirkartet når tåka blir for tjukk! Jeg er ikke av disse tullingene som tror GPSen er eneste redningen på fjellet, for det er den definitivt IKKE. GPS er kun et supplement til kart og kompass.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.