Gå til innhold

magneg

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Midt mellom Oslo og Bergen langs E16. www.tyinfilefjell.no
 2. magneg

  kite kurs. hvor?

  På Tyin-Filefjell er det mange steder å velge mellom for å holde kurs. http://tyinaktiv.no/?q=node/58
 3. magneg

  kite kurs. hvor?

  For de som ønsker å bli kjent med sporten er det ikke alltid lett å finne frem i kursjungelen. Helt enig at en kan få et godt kurs fra hvem som helst som forholdene er gode. Men det er utrolig mange kursholdere i Norge. Det er også noe utskifting på instruktører foran hver vinter hos noen kursleverandører. At kursholder har IKO sertifisering er ihvertfall et av de konkrete tingene man kan se på for å finne ut om dette er en seriøs kursholder. Dette blir det samme som for brekurs, hvor NF standarden gjelder. Det anbefales ikke brekurs hvor kursholder ikke er NF godkjent. Man JA, et kitekurs blir utrolig gøy når vinden er perfekt(ikke for svak, ikke for sterk). God vind finner du mange steder i Norge, og alle stedene som jeg nevnte i forrige innlegg gjelder i høyeste grad.
 4. magneg

  kite kurs. hvor?

  Er nylig omtalt i denne tråden: http://www.fjellforum.net/viewtopic.php?t=22403 Ellers er det å anbefale å søke på "kitekurs" i google så kommer stort sett alle kurstilbyderne i Norge frem. Gode steder i Sør Norge kan være(fra nord til sør): Røros, Oppdal, Tyin, Hemsedalsfjell, Geilo(Hardangervidda), Norefjell, Haukeli. Alle disse stedene arrangeres det kurs. Ellers sjekk at kursinstruktør er IKO godkjent, altså har gjennomgått et litt større instruktørkurs. List over de finner du her: http://www.ikointl.com/iko.php?page=iko-instructors.php&current_menu_area=33 Bruk alpinski ja. Brettet kommer til sin rett når du har fått kontrol på kiten. Lykke til med kurs!
 5. magneg

  Kite!!!

  Når eksemplene som ble gitt over gikk på å kjøre på en stor stein, ut for et stup elller havne i en bekk vil jeg vel si at det er viktigere å redde seg selv enn utstyret ja. Derfor er det viktig at de som ønsker å vite litt mer om kite får vite at det skal være så trygt som mulig ved bruk av kitens sikkerhetsutløsere. Og ved riktig bruk av disse så er det få uhell og lett å få ned kiten(legge den dø). I verste fall så løser en seg fra den ja. Nå reagerte jeg først og fremst på at det ble nevnt tidligere i tråden at det var vanskelig å legge ned foilkiter i sterk vind. Nye foils fra for eks. Ozone(mest brukte turkite) har flere sikkerhetsutløsere. Ofte er det nok å løse ut 1. release, altså forlenge powlerlines. Da vil kiten miste all power og gå ned. Dette har blitt såpass bra at jeg har sett flere nå bruker dette for vanlig landing også(fordi den er lett å klargjøre igjen). På tur er det ofte også veldig greit å bruke leash, altså bruke av elastisk tau som hektes i trapesen og kite. Da har du på en foilkite 3 steg før du løser deg fysisk fra kiten. Jeg vil også legge til at det ved riktig bruk av vindvinduet er mulig å legge ned en kite i sterk vind kontrollert. Diskusjonen skiseil vs kite skal ikke jeg ta nå, den er helt sikkert omhandlet i andre tråder. Trådstarter var vel på interessert i en kite.
 6. magneg

  Kite!!!

  Ved bruk av sikkerhetsutløsere riktig så kan en bli kvitt kiten meget fort i sterk vind, ergo man får den ned fort. Er helt enig at det er vanskeligere å legge den ned kontrollert i sterk vind(ved bruk av hjørnet på vindvinduet). Men tross alt er det viktigere at du redder deg selv enn å bli dradd ut fra stupet med kiten fortsatt i trapesen. Så det å få ned en kite i sterk vind kan gå fort, altså ved bruk av sikkehetsutløsere på kiten. Dette er også veldig greit på nyere foils. At man lærer at en IKKE(aldri) skal kite nær fjellvegger, fjelltopper osv. hørtes litt rart ut. Det viktigste er at man lærer om farene som truer på det forskjellige stedene. Noen av de viktigste elementene man lærer på et kurs er bruk av sikkerhetsutløsere, for nettopp å vise at en kan få ned kiten så fort man bare vil uten å bli ufrivillig passasjer og i verste fall bli skadet.
 7. magneg

  Kite!!!

  Vi holder kurs oppe ved et Tyin, sjekk http://www.tyinaktiv.no Men siden dette er et forum bør en være politisk korrekt og også nevne andre:) kitekurs.no 4elements.no turistforeningen.no (DNT) kiteskole.no Sjekk også kite.no, som er det mest besøkte forumet for alle kitere i Norge For IKO godkjente instruktører finnes det et register her: http://www.ikointl.com/iko.php?page=iko-instructors.php&current_menu_area=33 Mange butikker holder kurs med de kitene de selger: urge.no fluid.no surface.no Og sikkert mange flere. Et raskt google søk kommer du langt med. Lykke til med kurs!
 8. magneg

  Kite!!!

  Ønsker du lære hvordan kite fungerer som fremkomstmiddel så ta et kurs. Med riktige teknikker skal det ikke være være vanskelig for eksempel å ta ned en kite i sterk vind. Om du bestemmer deg for å ta et kurs så sjekk om kursinstruktøren er IKO sertifisert.
 9. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/1.7293101 Ja ja......
 10. magneg

  Fine toppturer?

  http://www.tyin-filefjell.com/?q=node/44
 11. magneg

  Kitekurs

  Velkommen opp til Tyin-Filefjell på kitekurs: www.tyinaktiv.no
 12. magneg

  Profesjonskamp til fjells

  For oss som ikke var tilstede på denne konferansen, hva kom frem av dialogen mellom de forskjellige grupperingene - Høgskolen, Nortind og NF? Noen som kan gi noe informasjon til forumet her?
 13. Det er absolutt mulig å gå opp uten å være borti breen. Men det blir en mye koseligere tur om du tar med stegjern og trasker opp blåisen. Det er nå blåis nesten helt opp til der det flater ut opp mot toppryggen. Snø de siste 2-300 meterne. Her kan du velge å gå helt ut på sida, og følge fjellet. Dog noe lenger. Eller du kan velge å gå på snødekt bre. Det er noen sprekker vanligvis i knekken før breen flater ut, men de er ikke synlig nå. En må selv vurdere hva som er forsvarlig. God Tur Magne www.tyinaktiv.no
 14. magneg

  Profesjonskamp til fjells

  Her har essem et godt poeng. Og det er dette som skiller Norge fra Sverige eller alpelandene. I Norge har vi mange miljøer med meget høy kompetanse(enkeltpersoner, organisasjoner, forbund osv). Derfor så er vel det en av grunnene til at en generell Lov om kontroll med produkter og forbrukertjenester fungerer glimrende også for kommersielle aktiviteter i fjellet. NORTIND utdannelsen er en flott utdannelse. Men foreløpig er de så få, at de fortsatt bør jobbe hardt og målrettet ute i felten, og bruke sin høye kompetanse for å skape enda sikrere kommersielle aktiviteter i fjellet. Merkevarebygging er et viktig stikkord her. På den måten vil anerkjennelse, som de savner(ref. Halvor Dannevig), komme av seg selv. Om de gjør en god jobb vel og merke.
 15. magneg

  Profesjonskamp til fjells

  Rapport fra ulykken på Kirketaket: http://friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=56663
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.