Gå til innhold
  • Bli medlem

MatsHJ

Aktiv medlem
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av MatsHJ

  1. Takk for svar - da får vi avvente å se, og heller ha noen alternativer i bakhånd. Ruta er på langt nær satt, hadde tenkt å gå etter forholdene og heller legge ambisjonene om mil igjen hjemme. Vi er ikke storforlagne, fiskevann og gode teltplasser holder i massevis. Mats
  2. Hei lokalkjente. Hvordan er forholdene i for en ukes fottur i Børgefjell juli måned vanligvis? Mvh. Mats
  3. Hadde jo naturligvis gjort ting veldig mye enklere med en slik løsning. Ser dog et lite eventyr i det å bo i en bil såpass lenge (to skolesemester), når det eneste man eier er alt for mye skamdyrt turutstyr og potensielt en bil så kunne det vært moro å prøve. Muligheten for at man blir fryktelig glad i campus sine fasiliteter kunne jo også gjort at man ble ferdig med oppgaven til om ikke annet enn normert tid
  4. Bra tips - ja, det er den lange varianten jeg har vært på utkikk etter. Dog er det L1 som virker til å være den mest vanlige varianten på markedet. Fant en eldre artikkel fra Dagbladet som omtalte tema
  5. Takk for gode svar! Det var faktisk ditt svar fra 1-2 år siden som gjør at jeg inntil videre konsentrerer meg om en større Expert og hva som kan gjøres ut av den. Har en liten ide om at jeg skal klare noen vinternetter i den også - har du hatt noen problemer med ventilering i bilen? Eventuelt så får jeg moderere litt på vinduer så jeg kan ha disse åpne når det også regner/snør. Muligens kan det være lov å lure inn noen risthyller ( http://www.imperialengros.no/file/574348.jpg ) som er lette å fjerne om inspektøren skulle ha ønske om å titte inn.
  6. Noen som vet noe om regelverket rundt det å bygge om f.eks en større varebil med seng etc? Tenkte jeg skulle ta kontakt med Statens Vegvesen ifbm innredning av en Expert..
  7. Takk så mye for godt svar! Det er ikke storartede naturfenomener jeg har tenkt til å fange med kameraet, det er mer et personlig perspektiv på ting som skal fanges. Angående action-kameraet så er det tenkt til å brukes i den sammehengen du nevner, rett og slett for å få med noen sekvenser av skikjøring, sykling m.m som krever frie hender.
  8. Liten liste over de her hos komplett: https://www.komplett.no/search?q=go+pro Får dem ikke akkurat kasta etter deg, så om du skal ha endel så blir det da litt penger av det..
  9. Det kunne vært et alternativ, ja. Regner med at accessoriene fra tidligere kamera fungerer med de nye også? Så jeg slipper å kjøpe en masse nye fester m.m om det ble alternativt..
  10. Til opplysning: Jeg har sett på et kamera fra Panasonic: Panasonic hc-x920
  11. Det har jeg lurt på også! Den eneste jeg vet om er: http://kso2.lantmateriet.se
  12. Hei, Som overskriften tilsier så ønsker jeg noen tips vedrørende hvilke videokamera jeg bør gå til anskaffelse av. For å gi dere litt mer kjøtt på beinet, så tenkte jeg kunne beskrive bruksområdet jeg har sett for meg: 1) Jeg ønsker et videokamera for å dokumentere korte og lange turer på ski og til fots. Vekt og batterilevetid er noe jeg vil prioritere. I ettertid så skal bildene redigeres. 2) Planen min er å kjøpe meg det nyeste Countour kameraet. Har riktignok ikke 4k som det nyeste GoPro, men jeg betviler at jeg behøver det. Dessuten er prisen litt mer fristende. Til slutt: Jeg har mulighet til å kjøpe alt i USA da jeg skal dit før jul. Er det fortsatt sånn at man skal være obs på å kjøpe kamera i USA grunnet andre format e.l (her er jeg skikkelig grønn, har bare lest det på et forum et sted)? Håper noen har mulighet til å berike mine stusselig kunnskap.
  13. Er det mulig å få tak i produsent/rettighetseier av filmen? Kunne eventuelt lastet den opp på Youtube, Vimeo e.l
  14. Godt tips, det tenkte jeg ikke på i forbifarten. De sa at jeg kunne få sende den tilbake kostnadsfritt om den ikke kommer innenfor dato. Fjellsport var noe dyrere, men da får jeg i hvert fall pakken til normal tid.
  15. Har gått over en uke før jeg har mottatt melding om at varen er ankommet Posten. Det er ganske så håpløst. Kan vel egentlig bare la pakken ligge på Posten for lenge, så sender de den tilbake og deretter kan jeg bruke angrefristen. Regner med at den fortsatt er gjeldende..
  16. Disse holdningene er tilsynelatende normalen, også blant nordmenn dessverre.
  17. Tragisk for ungene. Håper ikke dette blir grobunn for en diskusjon om "bedre" sikring av den norske fjellheimen.
  18. Jeg har opplevd lekkasje av dun, men fikk et helt nytt etter at jeg sendte inn reklamasjon. Så de tar i hvert fall ansvar om du er uheldig og får et produkt som har produksjonsfeil e.l
  19. Jeg er 177 centimeter stor og trives i begge. Så svaret er at du kjøper det største, for det vil du garantert trives i og at den lille vektforskjellen det gir er stort sett uinteressant. (Det eneste er at det store teltet er litt vel mye for en sekk om sommeren)
  20. Kan de kommunene som har nasjonalpark også åpne for ferdsel i disse områdene?
  21. Et vanskelig tema, for mange - inklusive meg selv. For å dra debatten i en litt annen retning: Mine egne erfaringer med motorisert ferdsel i utmark i jobb og privat sammenheng stammer i fra kulturer hvor dette allerede er "godtatt" og noenlunde godt implementert (NB: gjelder kun snøscooter). Det hersker liten tvil om at dette vil åpne mulighetene for økt bruk områder som ligger mer øde til - enn det ville vært om fremkomstmidlet var bruk av egen kropp. Det som i første omgang bekymrer meg med dette, er at veien til å komme seg til et sted som ligger fjernere fra trygge rammer (sykehus, politi m.m) blir kortere og ansvaret på enkeltpersonen som tar seg dit blir større, da han må ta vare på seg selv i området han befinner seg i og et betydelig større ansvar blir lagt i hendene på denne personen. Personlig erfaring tilsier at det ikke er forgitt at alle som vil ta i bruk de nye fremkomstmidlene er like godt kjent med det å være utendørs, selv om helt sikkert mange vil være det og tar de rette forholdsreglene. Egne erfaringer tilsier at en helt ny gruppe av interessenter vil besøke fjellet av en slik liberalisering. Vil dette øke presset på allerede hardt pressede offentlige instanser? Når en ny kultur blir sluppet til, så vil det komme en overgangsfase som blir krevende - hvordan vil politikerne håndtere dette? Historien er full av eksempler på kulturer som blir introdusert og som skaper større og mindre utfordringer for samfunnet. Nå er ikke snøscooter like graverende som den franske revolusjon, men allikevel så vil det komme en tid i etterkant jeg er veldig spent på å se hvordan vi takler. Det vanskelige er ikke å sette en lov, utfordringen ligger i å sørge for at den blir håndholdt. Edit: http://www.oa.no/nyheter/article6900469.ece - legger merke til at ikke all reiselivsnæring er like positiv.
  22. Takk for det, men jeg fikk hjelp av en her på forumet.
  23. Er det mulig å få tak i denne på en eller annen måte? Har prøvd med utallige torrents uten hell.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.