Gå til innhold

Amund80

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Amund80

 • Bursdag 09. mars 1980

Nylige profilbesøk

202 profilvisninger
 1. Amund80

  Svalbard 3 eller Svalbard high 3?

  Om det står mellom Svea 3 og Fjellheimen x-trem 3 da?
 2. Amund80

  Ved vinterstid. Sag?

  Hei igjen. Jeg lurer litt på hvordan dere ordner dere med ved vinterstid. Hvordan gjør dere dette? Eventuelt hva slags sag anbefaler dere? Selv har jeg ei Fiskars øks som fast tilbehør i sekken, men ser for meg at det kanskje er mer effektivt å ha med ei sag i tillegg. Bruke øksa mer til kløyving enn til oppkutting da det trengs.
 3. Amund80

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Testet de nye fjellskia mine i dag. Fungerte veldig bra. Ble ikke den lengste turen i verden. I 1 m. med pudder så blir det fort tungt uansett hvordan en gjør det. Men, løypa er da tråkket opp så blir lettere til helgen igjen. Da blir det min første vintertur med telt.
 4. Amund80

  Hvilken skal jeg velge?

  Så jo Nordhauk skrev at på hans av den nye typen var fin å justere. Fler som kan utale seg om dette på den nye typen?
 5. Amund80

  Hvilken skal jeg velge?

  Takk for svar. Ser jo at det er å få tak i "lyddempere" til flere modeller. I hvert fall Omnilite. Silent cap eller noe heter de. Det kan jo være en ide. Hvordan er whisperliten i bruk da?
 6. Amund80

  Hvilken skal jeg velge?

  Vet du noe om lydnivået på den første du linket til? Ser XXL har greie priser på Whisperlite Universal Stove og Primus Omnilite. Noen som kan si noe om forskjellene på disse 2 og også i forhold til linken nevnt i dette innlegget? Plusser og minuser. Mener å ha lest at Whisperliten kan være vrien å stille noe særlig annet enn maks og minst guffe på. Stemmer det? Hvordan er Omniliten på dette? Trenger kanskje ikke full guffe når jeg varmer opp teltet så da er vel lydnivået mer "levelig"?
 7. Blir min første multifuel da Trangiaen har holdt i massevis vår, sommer og høst. Nå derimot skal jeg driste meg ut på mine første vinterlige teltturer og trenger da noe med mer effekt. Tenkt bruk hele året og jeg ser for meg at jeg ikke trenger alle drivstoffalternativene om det utelukker noen. Tipper det blir renset bensin jeg fyrer mest med. Matlaging, snøsmelting, fyring i telt er vel hovedbruk. Gjerne en som ikke bråker for mye. Driftssikkert. Whisperlite har noen nevnt? Flere alternativer?
 8. Helt fersk i forhold til telting på vinter. Har fra før et Helsport telt jeg er vanvittig fornøyd med etter mang en tur i de 3 varmere årstidene. Holder meg derfor til Helsport. Så, nå skal jeg da ha meg et vintertelt. Vil gjerne høre fra noen som har erfaring med begge. Mye forskjeller? Er det bare pris og vekt som taler imot High utgaven? Følger det med snøplugger til disse modellene? Annet jeg bør tenke på? Er som nevnt helt fersk på vintercamping. Litt om bruk: Er hovedsakelig på tur alene. Maks en voksen og et barn i tillegg. Bruker multifuel til matlaging, og vil nok også bruke det til oppvarming i teltet.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.