Jump to content

tursurre

Aktiv medlem
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About tursurre

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg bruker Aeropress GO. Har tidligere hatt vanlig Aeropress men nå byttet ut med en liten kjekk GO. I tillegg så har jeg en liten kaffekvern i metall fra fireboxstove. Det er vel ikke de som lager den men de har satt merket sitt på den i hvert fall. Kvern passer oppi Aeropress GO-kit.
 2. Bruker petzl hodelykt og Victorinox Huntsman kniver til gutta mine på 6 og 11. Han på 11 har også en esee «fixed blade» men bruker Victorinox mest. De bruker sag mye, kniven er fin både til spikking og brukes som kniv til spising og brødskivesmøring. Kjekt med syl til å lage hull i ting når man lager ting med spikking. skal også sies jeg er veldig glad i Victorinox selv og gutta har hver sin Victorinox som de lagde selv hos Victorinox i Brunnen i Sveits ifjor sommer. De har et enkelt silva kompass hver uten speil i enkel kartmappe. edit: ser du hadde sett deg ut noen kniver, da får Victorinox være tips til ekstrakniver.
 3. Så på begge disse men tror jeg må opp i størrelse. Det frister veldig med Fjellreven Kajka 85 eller Osprey Xenith 88. Kajka har bedre åpning men er tyngre og dyrere. Osprey Xenith har ikke fullt så god åpning men er rimeligere og lettere. Har jeg rett i at Osprey sekken kan brukes til korte dagsturer ved å snurpe den godt sammen? Jeg bruker en relativt liten sovepose, Rondane superlight Camp 3 telt, teleskopstang, trangia kjøkken som hovedkomponenter. Hvilken av disse to sekkene ville dere valgt, gitt begge passer ryggen godt (noe jeg har testet)
 4. Har en Osprey Stratos 36 som jeg bruker på dagsturer/fisketurer med barn. Liker den siden jeg kan åpne siden på den men skulle hatt bittelitt mer plass, mulighet til å sette på litt vesker på utsiden og enda større åpning når jeg legger den ned for å pakke ut kjøkken og fiskeutstyr/fjellduk. denne ser flott ut men finner den ikke her i Europa og bare med høy frakt fra USA. https://www.vanquest.com/amp/markhor-45-backpack/ tips til lignende sekk med full åpning?
 5. Flott tråd! Jeg har selv både gassbrenner oppå boks, Omnifuel (bråkebøtte) og liten og stor firebox. På siste tur i skogen brukte jeg Omnifuelen og må si jeg er lei bråket fra den, den bruker jeg bare på vinterstid fremover tror jeg. Firebox syntes jeg er artig og jeg brenner i den om forholdene ligger til rette for det selv i sommersesongen. Da ved siden av et vann, ikke for tørt etc etc. Kombinasjon Trangia alko-brenner og firebox fremstår som attraktiv. Da kan jeg bruke spritbrenner i trangiakjeler, trangiakjeler på firebox med kvist eller alkostove i firebox. Hvilket kjelesett er det som tåler mest bålbruk fra Trangia? Vil gjerne ha noen som fungerer både på sprit, firebox, rett på bålet, multifuel og gass. bruker i dag Litech fra Primus. Fornøyd med kjelene men ikke med steikepanna som er bøyd i alle mulige retninger slik at pannekakersteking blir en svenneprøve hver gang. Edit: Ser at Trangia skriver på nettsidene sine at alle pannene kan brukes over bål, så da er det vel bare å velge etterlommeboken.
 6. Har brukt meisen litt mer nå og bruker sekken. Har ikke hatt sekken løs fra meisen enda men det kan være det skjer i morgen på neste tur. Får se hvor tungt det blir for en rett og slett. For vår del kunne sekken vært fast på meisen... Vi har vanligvis en liten ryggsekk på den andre voksne.
 7. Vi har også brukt ymse bæretøy og seler. Syntes de er greie i begynnelsen men når vi skal litt lengre og barna ville se litt mer rundt, fungerte meis best for oss. Opplevde at førstemann sov bedre i meis og når jeg var alene fikk jeg likevel med mat, skift, bleier etc. Smak og behag
 8. Har akkurat fått oss Osprey Poco Premium. Bare brukt denne en kan og ikke fyllt opp alle rom, det blir nå om et par dager. Så langt sovnet minstemann i meisen etter 5 minutter, det er jo kvalitetstegn. Detaljer virker veldig bra, fine justeringer, passer både meg (som er Medium) og kona (som er Small). Vi tenker å ha litt leker, drikke og bleier/klesskift i meisen og så har vi en liten sekk på den andre voksne som har kokesystem og maten vi skal spise den dagen. Vi bruker meis bare til dagsturer i Bergensområdet, ikke overnattinger.
 9. tursurre

  MAXPEDITION

  Her var en gammel tråd jeg tar opp igjen. Jeg holder på med litt omorganisering av diverse bæreutstyr hjemme for tiden. Siden vi har fått barn nummer to, kommer turene fremover til å bli med bæremeis (skal kjøpe oss Osprey Poco premium) pluss en litt lettere sekk. I bæremeisen blir alt av klær, bleier, papir etc og så tenkte jeg å ha en sekk til kjøkkenutstyr, lekebiler, maten og slikt. Har sett litt på Maxpedition Falcon II. Det er ikke av de største sekkene men den kan jo få masse praktiske lommer på seg. Jeg digger lommer og rom Noen med erfaring med denne sekken? Det blir for: - Omnifuel brenner oppi Litech kjelesekk - Fuelflaske eller gassboks - Drikkeblære - Nalgene 1liters drikkeflase - Liten "organiser" fra Maxpedition med lekebiler etc - Skinth med leatherman, og masse annet stæsj (denne har jeg allerede blant annet http://skinthsolutions.com/product/trail-blazer/ ) - Maten vi skal spise, alt fra pannekaker, pøle i brød, carbonara, egg og bacon, smørbrød etc - Stor kniv på utsiden (Bruker denne mye http://www.eseeknives.com/esee-6.htm ) - Pulverkaffe eller sjokolade etc Sikkert noen andre ting som skal være med også men kommer ikke på mer i farten. Så, tror dere forumet dette kan funke eller er det andre med tips om sekker som er mer egnet? Liker sekker som kan legges ned og åpnes helt må jeg si...
 10. Jeg gikk for omnifuel og primus litech pannesett fra xxl. Brenneren brenner som bare det, bråker på flytende fuel, litt mindre på gass. Litech sette er jeg ikke helt happy med egentlig. Stekepannen bøyer seg godt på midten selv om jeg ikke kjører på med sååå mye varme. Noen som har samme erfaring? Valgte omnifuel etter mange anbefalinger og tenkte jeg kunne finne bedre panner enn det som er i vanlig trangia-sett.
 11. Spare one synths jeg var stilig. Jeg bruker en slik: http://www.sonimtech...xp3300force.php Som "ut i skogen telefon". Den ligger i sidelommen på turbuksen min og jeg slår den på hver gang turbuksen min er på meg. Har holdt i mye vær, krypende på bakken med junior, klatrende i trær, mistet i dammen, "you name it". Den er litt større enn spare one, men veldig robust. Når man først har med en så stor telefon syntes jeg kamera og gps-funksjon kunne vært bedre så det skal jeg se etter neste gang jeg skal ha turtelefon i hvert fall. Som nødsdings syntes jeg denne var genial: http://international.findmespot.com/
 12. At jeg ikke tenkte på Aeropress! Jeg har vært på kaffesmaking (veldig fisefint men moro å lære litt) og der testet jeg den ut. Har en bror som har en også. Genialt, da er kaffekjelen avskaffet, skikkelig kaffe med Aeorpress er jo mye bedre. Jada, skal være litt grut og alt det der på tur men litt luksus må man jo ha!?
 13. Jeg har tenkt at jeg trenger to kjeler og stekepanne samt mulighet til å ha med kaffekjele. Når broren min og jeg er bak i skogen må det selvfølgelig lages kaffe også. Skjønt, det finnes kanskje andre bedre måter å lage kaffe på enn i en kaffekjele? (litt på siden av opprinnelig spørsmål men om noen har svar på kaffespørsmålet er det bare å melde inn) For meg virker det litt som at Trangiaen er gamle gode traveren mens Primus sin er den nye gutten i gata med masse forbedringer. Skarp fot ikke noe problem tror jeg... Er det vanskelig å regulere styrken på ETApower siden du sier det fort blir for varmt i denne? Non-stick er flott syntes jet men hater at jeg ikke kan rote rundt i grytene med kniven min som jeg liker å gjøre når jeg er på tur. Websiden jeg linket til var bare for å vise frem produktet, kunne kanskje heller linket til produsent men var enkelt å bare google
 14. Hei forum! Jeg lurte på om det er noen som har erfaringer med Trangia med gassbluss i som dette: http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/gassbrennere-1/trangia-stormkjokken-25-4ul-gassbrenner.html Og ETAPower fra Primus: http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/gassbrennere-1/primus-eta-power-ef.html Hva er egentlig forskjellen? Her er det vel stort sett to firma som lager mye det samme av stormkjøøken, eller tar jeg feil? Bruksområde vil være turmat for Junior og meg i skogen for det meste, et par dager med matlaging for konen om jeg klarer å lure henne med meg på tur også av og til. 3-sesongers bruk, altså ikke på vinteren. Har til nå bare brukt bluss skrudd rett på bokser og diverse ranglete kokeutstyr, vil derfor oppgradere bittelittegranne. Har sett på multifuel, optimus hiker type (gammel vane fra forsvaret), løse bluss, stormkjøkken etc etc og kommet frem til at stormkjøkken med alt man trenger er saken for meg. Liker å ikke pakke med meg for tungt og heller ikke løse deler rundt om i sekken. Om noen har forslag til andre apparat er det bare å komme med forslag Tusen takk for hjelpen alle!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy