Jump to content

AHJ

Aktiv medlem
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AHJ

 1. Hei, Du må nok fremdeles regne med en god del snø og islagte vann på vestvidda i år, men åpne oser vil det nok være. Blir det så varmt som det er meldt fremover så vil det nok og hjelpe på endel.
 2. Hei, Det kan nok være en fin skitur i år
 3. Fra Valldalen til Litlos gikk eg ca 2/3 av turen på ski i helga, men det smelter fort og snøen er relativ hard å gå på. Det er bra med snø vest på vidda men ikkje unormalt mye for årstiden.
 4. Bruker voile 3 pin på Åsnes Ingstad ski og er fornøyd med de, fordel at en kan ta av kabelen på lengre gå strekk.
 5. Eg har den kombinasjonen du ser på her og er godt fornøyd med det. men det er lite sving egenskaper i både sko og ski så det er en tur kombinasjon som fungere bra i oppkjørte løyper og utenfor så lenge det ikke er for løst. Skoen er mjuk og trenger lite inngåing og holder ganske bra på varmen.
 6. Har du sjekket med biltilsynet om det følger med på førerkortet for kl. B Etter alderen din å dømme burde den fulgt kl.B førerkortet.
 7. Om det er flyttet stein/fjell som ligger løst oppå et annet lag så kommer vel kanskje denne med også Hårteigen Store norske leksikon Geografi Norges geografi Hordaland Ullensvang Hårteigen, fjell i Ullensvang herad, Hordaland, den høgaste og mest dominerande topp på den vestlege Hardangervidda; 1690 moh. Fjellet er ein rest av dei store skyvedekker som under den kaledonske fjellkjedefalding vart skovne inn over landet. Toppen består av prekambrisk gneis som er skoven oppå lausare skifer (fyllitt) og dannar difor bratte skrentar mot den omliggjande lågare vidda. Aust for Hårteigen går fotturrute frå Litlos turisthytte til Torehytten, og frå denne ei merka rute opp på Hårteigen. Eit stykke av denne ruta går dels over, dels ved sida av ein glatt snøfonn, og her har Den Norske Turistforening sett opp rekkverk for å letta oppstiginga. Frå Hårteigen prektig utsyn over Hardangervidda til Hardangerjøkulen og Hallingskarvet i nordaust, Gaustatoppen i søraust og Folgefonna i vest. Namnet.Fjelltoppen sett på avstand er samannlikna med ein teig. Første ledd er visstnok norrønt hárr, 'grå'. Namnet tyder då Gråteigen.
 8. Trur beite av dyr er en hoved årsak, men også forbruket av ved har gått drastisk ned etter at elektrisitet har tatt over som varmekilde. Tidligere så ble all mat og varme i husene skaffet av vedfyring samt all produksjon som ble gjort lokalt av meieri produkter, gikk mye ved med til oppvarming av vann. Dette er veldig tydelig i nærheten av støler i området eg kommer fra, veldig lite tre i umiddelbar nærhet av stølsbygningene. Mens det var litt meir vegetasjon når en kom lenger fra bygningene på gamle bilder.
 9. Er vel kun lokale som får garnkort (er det Grønndalen mellom litlos og Hårteigen). Så om du ikkje bur i komunene tillhørende statsalmenningen (Odda, Ullensvang) så må du ta til takke med stang. Tidspunkt for fiske er eg ikkje sikker på men en telefon til Litlos nå i påsken så får du svar på det meste.
 10. Påskeaften blir det live musikk på Litlos så et glass vin i den anledning vil nok gå fint Men det blir nok ikke live musikk til langt på natt her heller.
 11. Vil sikkert fungere greit om vekta er lik på begge sider og terenget ikke er for ulendt. Et dårlig bilde under reinsjakta for noen år siden, er kun et facbook kopiert bilde. Men kløven er kopiert etter gammelt utstyr fra Hardanger traktene.
 12. Sjekk på militære overskuddslager om de har liggende kløvutstyr. Det er tungt utstyr men solid og muligheter for å tilpasse til hesten.
 13. Hest i fjellet er knall fint, bedagelig tempo uten sekk og en kan ha med seg endel luksus. Har gått endel vest på Hardangervidda med hest og måten hesten tar seg frem i steinete og ulendt tereng er imponerende. Trange passasjer mellom steiner og dype myrer er ting en bør unngå. Har ikke hørt snakk om noe giftigt gress på de turene eg har vært på vidda ihvertfall uten at eg er noen beite spesialist. Skal du gå i bratt tereng bør du ha skikkelig fremsele og baksele, haletak er også en fordel. Har sett kløver komme over hodet på hestene ned liene til Sørfjorden. En annen ting å passe på er at kløven ikke gnager på hesten, det kan gi stygge sår. Helner til fremføttene og noen gjerdepåler med strømgjerde til er en grei forsikring på at hesten ikke begynner på heimvei på egenhånd. Lykke til Fineste måten å oppleve sommerfjellet på er med kløvhest
 14. AHJ

  Lydbøker

  Helge Ingstad, Øst for den store bre er i hvertfall på lydbok og vel vært å høre på. Vet ikke om flere Ingstad bøker er gjort om til lydbøker
 15. Hei, Vi har brukt magebelt for hundekjøring med stor suksess, det er egne barnestørrelser å få tak i. Fester tau med strikk enten i pulken eller i et magebelte for hund som er snudd på den voksne. Dette er enkelt for både voksen og barn å koble seg til i.
 16. Hei, På røldal skisenter sine sider kan du se web kamera fra heisene og på 920 moh i dag så er det ganske så kvitt, men det kan fort forsvinne igjen men på det kameraet har du en pekepinn på snøforholdene i området ihvertfall.
 17. Til bestyrerene på turisthyttene på Hardangervidda sin store frustrasjon er ofte meldingene på yr og storm generelt for negative til været. Ironisk nok er Storm mer treffsiker på nedbørsmeldingene mens YR treffer bedre vinden, når det gjelder vest på vidda ihvertfall. Det som er enda værre er at de ikke fjerner informasjon de veit er feil. I hele sommer har det ligget ute snøkart på "se norge" utviklet av meterologiske innstitutt. Som viser at det i Litlos området er ca 90% med snø enda. Når de blir gjort oppmerksomme på at det knapt er ei fonn igjenn i området så er tilbakemeldingen at de veit om feil i modellene og at det skal ordnes til neste år
 18. Fikk nå sett et bilde fra helikopter over Holmavatnet og det går nok ei stund til før det er farbart med kano.
 19. På Litlos vatnet er mesteparten av isen nå vekke. regner da med at Holmavatnet er farbart med kano.
 20. Det første på 1.67 stemmer det på over 4 meter er fra juklavatn som ligger lenger vest og det er mye meir snø der.
 21. Hei, Litlos Hellevassbu er merket nå. Hellevassbu Haukeli vil være merket i Påsken. Grunnen til dette blir gjort seint er begrensning i tiden de får ha kvisten oppe. Det må også kvistes uten bruk av skuter på denne etappen.
 22. Hei, Har en Palm Kaikora veldig fornøyd med den, behagelig på og nok lommer. Tillrettelagt for drikkesystem er også et kjempepluss.
 23. Hei, Litlos vatnet var totalt isfritt den 28.06 og lite snø for datoen i området rundt. Bruene tilhørende Litlos er lagt ut der det ikke er snøbro og gå på.
 24. Hei, Fikk melding fra Litlos i går da hadde kraftlaget målt snømengden ved Fiskos til 170 cm. Så der er det ihvertfall nok snø til påske
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy