Hei.
Jeg er glad i å fiske på fotturer og kanoturer der jeg bor i telt. Jeg er også glad i å spise fisken jeg får, men savner etterhvert flere måter å tilberede fisken på. Variasjon rett og slett. Det er sikkert mange her inne som har gode råd om hvordan de liker fisken på tur. Får mest ørret på tur, men også noe røye og iblant som harr, abbor og gjedde. Ørreten blir det ofte til at jeg salter, krydrer og steker i smør. Er de rundt 300 g stekes de hele er de fra 500 og litt oppover lager jeg gjerne fileter. Har også eksperimentert litt med å pakke fisken i aliminiumsfolie og hive på bålet med stor suksess. Her er det veldig godt med rikelig med smør og gjerne litt smakstilsetninger, f.eks. hvitløk eller chili som begge er lette å ha med på tur. Bruk av litt einer i buken kan også funke faktisk.
Hvordan pleier dere å tilbredere fisken?
Og hvordan tar dere vare på fisken dersom dere på tur flere dager og f.eks. skal vandre videre de neste dagene? Lønner det seg da å steke/koke fisken først og så ha den med til neste sted på den måten?
Er også veldig nysgjerrig på varmrøyking. Dette er jo fantastisk godt, men hvor avansert er det å få til på tur? Kjenner såvidt til abu-røyken og lignende modeller, men disse tar jo fort både plass og vekt. Finnes det noen hemmelige tips til hvordan å røyke fisk på tur? Kan man f.eks. bruke aliminiumsfolie hvis man klarer å lage et litt større rom ut av det? Funker det med kvister av einer og dvergbjørg alene, eller bør man helst ha med seg såkalt røykspon i tillegg? Hvor lenge bør fisken røykes? Og hvor lenge er den holdbar etter at den er røkt? Den er jo gjerne best varm da, men dere skjønner...
Kom med masse tips folkens så kan vi alle berike kjøkkenriket vårt til neste tur