Gå til innhold
  • Bli medlem

freebag og fiske

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral
  1. Takk for svar. Ja, det hjelper jo litt å vite når isen går på Litlosvann. Skal ta kontakt med Litloshytta når det nærmer seg, men det er vel som du sier at de neste månedene vil avgjøre en del. Det at det er mindre snø en normalen er jo i så fall et godt teng, men denne våren har jo hatt store humørsvingninger så er jo vanskelig å forutsi hva som vil komme. En ting jeg tenkte på er at det var jo veldig mildt i høst. Det var aldri noen lang frostperiode før snøen kom og heller ingen tele som hadde satt seg i bakken. Det betyr vel gjerne også at det heller ikke er stålis på vannene, men heller ulike lag med sørpe og is? Kan det stemme? Kan man i så fall regne med at slik is smelter fortere enn stålis, selv om den skulle være tykkere i cm? Hadde vært utrolig deilig å fått en tur før fellesferien ja. Noen som har noen gode fisketips til slikt fiske like etter at isen har gått i fjellet. Dorging etter kano f.eks., er det en suksess, wobbler da kanskje? Gjerne kom med rapporter dere som leser dette etter hvert og har vært i området nylig. Snakkes
  2. Hei. Vi er to stykker som har lyst til å padle Kvennavassdraget på Hardangervidda i sommer. Vi kommer til å starte i Røldal/Valldalen og bære kanoen (Ally) opp til Holmavatn hvor selve padlingen starter. Det jeg lurer på er om noen har gode erfaringer med når isen pleier å gå i dette området? Vet at det alltid varierer fra år til, men kanskje noen vet en sammenheng mellom snømengde, istykkelse, tele i bakken osv? Regner med at det er Holmavatn hvor isen ligger lengst i og med at det ligger høyest og i et vanligvis snørikt område. Det er også verdt å påpeke at vi gjerne vil unngå for mye folk og fellesferie, så starter gjerne så tidlig som det lar seg gjøre. Hva tror dere kan være fornuftig å planlegge ut fra? Kan det f.eks. gå an fra første uka i juli? Er forresten veldig glad i å fiske like etter at isen er gått og ørreten er sulten og på hugget, så håper dette kan bli en suksess på denne turen Håper å høre noen tips eller evnt rapporter fra folk som har vært i eller skal til området framover.
  3. Mye fine tips her, men hva med oppevaring av fisk på tur da? Det hender jo rett som det er at man har heller med seg en dag og får bra med fisk, mer enn man spiser samme dag. Neste dag skal man f.eks. gå eller padle noen mil. Hva er beste måte å bevare fisken på slike transportetapper, og hvor mange dager er den holdbar? Jeg snakker nå om sommerstid, så kan man heller gå ut fra at fisken holder seg lenger desto kaldere det er. Jeg kjenner jo godt til tips som å grave den ned i snøfonn eller myr, men det er jo vanskelig når man forflytter seg mye. Pleier bare å salte litt i buken på fisken jeg da, men er usikker på hvor lenge den er holdbar på den måten? Og oppebevaring i plastpose, er det ok eller er det tabu og ødelegger fisken? Håper på flere tips om disse tingene siden jeg har hørt mye forskjellig og alltid selv er usikker på hvor lenge jeg skal dra med meg fisken på tur eller evnt hvor mye jeg kan tillate meg å fiske opp hvis jeg treffer bra bett...
  4. Hei. Jeg er glad i å fiske på fotturer og kanoturer der jeg bor i telt. Jeg er også glad i å spise fisken jeg får, men savner etterhvert flere måter å tilberede fisken på. Variasjon rett og slett. Det er sikkert mange her inne som har gode råd om hvordan de liker fisken på tur. Får mest ørret på tur, men også noe røye og iblant som harr, abbor og gjedde. Ørreten blir det ofte til at jeg salter, krydrer og steker i smør. Er de rundt 300 g stekes de hele er de fra 500 og litt oppover lager jeg gjerne fileter. Har også eksperimentert litt med å pakke fisken i aliminiumsfolie og hive på bålet med stor suksess. Her er det veldig godt med rikelig med smør og gjerne litt smakstilsetninger, f.eks. hvitløk eller chili som begge er lette å ha med på tur. Bruk av litt einer i buken kan også funke faktisk. Hvordan pleier dere å tilbredere fisken? Og hvordan tar dere vare på fisken dersom dere på tur flere dager og f.eks. skal vandre videre de neste dagene? Lønner det seg da å steke/koke fisken først og så ha den med til neste sted på den måten? Er også veldig nysgjerrig på varmrøyking. Dette er jo fantastisk godt, men hvor avansert er det å få til på tur? Kjenner såvidt til abu-røyken og lignende modeller, men disse tar jo fort både plass og vekt. Finnes det noen hemmelige tips til hvordan å røyke fisk på tur? Kan man f.eks. bruke aliminiumsfolie hvis man klarer å lage et litt større rom ut av det? Funker det med kvister av einer og dvergbjørg alene, eller bør man helst ha med seg såkalt røykspon i tillegg? Hvor lenge bør fisken røykes? Og hvor lenge er den holdbar etter at den er røkt? Den er jo gjerne best varm da, men dere skjønner... Kom med masse tips folkens så kan vi alle berike kjøkkenriket vårt til neste tur
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.