Gå til innhold
 • Bli medlem

Sage

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Sage

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Problemet med pulk er at den tar skigleden bort i fra flotte nedforkjøringer, om man er heldig kanskje med løssnø og pudder.
 2. Vintertelting alene innebærer fort 20-25 kilos sekk, avhengig av hvor varmt du skal sove og hvor godt du skal spise.
 3. Ryker vaieren på Riva 1 kan du ikke fikse den på tur. Eneste mulighet er å erstatte hele vaieren med en snor som kan trekkes gjennom vaier-føringene og festes i skistopper-åpningen foran på tåpartiet. Been there, done that - mange ganger. Det betyr at snora ikke må være for tykk. Dette er likt for alle riva-modellene. Da er det vel bedre å kjøpe en Riva 3 med reserve-vaier - som fremdeles finnes i handelen?
 4. Riva 1 er nok vanskelig. Husk at selv om du finner en binding vil det være vanskelig å få tak i kabler, og disse må skiftes med jevne mellomrom. Nærmeste du kommer er Voile kabelbinding. Riva 3 er imidlertid fullt mulig å få tak i - de selges fremdeles av enkelte nettbutikker.
 5. Har gått strekningen Finse - Haukeliseter mange ganger. Det er et flott strekk, dersom man er litt heldig med været. Ser at dere skal gå med telt, men anbefaler likevel å følge i nærheten av de vanlige traseene mellom hyttene. Her er 3 alternative ruteforslag: Forslag 1: Finse - Krækkja - Kjeldebu - Sandhaug (via Dyranut) - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter. Forslag 2: Finse - Krækkja - Heinseter - Rauhelleren - Sandhaug - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter Forslag 3: Finse - Krækkja - Stigstuv - Sandhaug - Litlos - Hellevassbu - Haukeliseter .
 6. Hei. Har tenkt å gå strekningen Breistølen - Finse i slutten av Mars (via Bjordalshytta, Iungsdalshytta, Kongshelleren og Geiteryggshytta). Noen som kjenner snøforholdene her nå? Noen som har gått strekket og har noen erfaringer å dele? Hilsen Sage
 7. Hei. Planlegger å gå i området Stavali-Torehytten-Litlos-Hadlaskard fom. uke 28. Noen som kjenner til snøforhold i vest? Er bruene på plass og vannene isfrie? Med vennlig hilsen Sage
 8. Jeg skal gå samme turen (Finse - Haukeli) med start 5. Juli, altså noen dager senere. Eneste strekket jeg er litt usikker på er det først - ned til Kjeldebu. Har tenkt å gå over Helvetesgilet, og jeg antar at det kan ligge igjen endel snø her. Ellers er fluestanga med (som alltid), men det blir nok en ekstra spole med synkesnøre. Litt i tidligste laget for tørrfluer antar jeg.
 9. Det er web-kameraer på både Finse og Dyranyt, så du kan følge med der. Ser ganske greit ut ved Dyranut, men Finseområdet er definitivt ikke klar for fottur ennå.
 10. Som det er sagt over - effektreguleringen på Dragonfly er helt suveren. Egg, fisk og kjøtt er bare stas å stelle i stand. På Whisperlite er effektreguleringen dårlig - helt enig. Her blir det fort svidd. Fordelen med Whisperlite er at den er solid og kraftig.
 11. Jeg har 5 (+ en MSR Pocketrocket dersom det teller): MSR Whisperlite MSR Dragonfly MSR Simmerlite MSR XGK Optimus Explorer Den siste er den morsomste - masse deler å kose seg med, passe på og reparere, dessuten brenner den stille med høy effektivitet.
 12. Hei. Jeg har stilt samme spørsmål i en annen tråd, men jeg planlegger å dra litt senere (uke 26-27.) Var på Hardangervidda i fjor (sørlig del) i uke 26, og da var det kun enkelte vann som var noenlunde isfrie. Antar at det blir litt tidligere sommer i år som følge av lite snø og tynn is, men jeg synes 6-19. Juni høres tidlig ut. Litt avhengig av hva du fisker med. Skal du kaste sluk i et stryk finnes vel muligheter, men skal du forsøke med flue på stille vann ville jeg dratt litt senere. Med vennlig hilsen Sage
 13. Hei! Dette er mitt første innlegg på forumet! Jeg planlegger å gå fra Finse til Haukeliseter i begynnelsen av juli. Jeg gikk i området Haukeliseter - Hellevassbu - Litlos i fjor på samme tiden, og det gikk fint, selv om det var på grensen til litt mye snø og is. Snø er ok, men da jeg liker å fiske synes jeg isfrie vann er en fordel. Er det noen som har en formening om hvordan det blir i år? Det er jo lite snø i fjellet (gikk samme turen på ski 2 uker før påske), så jeg tenker at det blir litt tidligere isfritt i år? Jeg vet imidlertid ikke om snøen kanskje ligger lenger i område
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.